Varför blir vi aldrig friska?

Som överskriften lyder så är vi inte friska än. Varjen jag eller Peter. På julafton var vi helt okej. Hostade ikapp dock men ändå kanska så skapligt pigga. Men sen hände något. Så nu har vi ont i kropp och hals och hostar slemklumpar utan dess like och jag M Å S T E jobba imorgon och få undan allt som jag har dragit på mig nu när jag har varit sjuk så att vi kan dra upp till stugan sen. Men jag känner mig inte alls motiverad att gå till jobbet imorgon när jag känner mig såhär dålig. Jag kommer köra ut mig totalt imorgon men det kan det kanske vara värt om det betyder att vi kan åka imorgon. Något som är både skönt och jobbigt där uppe är att man inte har någon täckning på telefonen om man har tele2 som jag precis har bytt till men det är nog hälsosamt att ha telefonen avslagen mån-fre eller nu om det blir tis-fre. Vi får se.

Nu ska jag ta och göra milkshake tror jag. Var förbannat sugen på det när jag vaknade så jag kan nog inte låta bli.

hejsanhopp

Bilder julafton 2008

jag låter bilderna tala för sig själva och jag lägger dem i ordning av tid.

  
   
   
  
 
  


/M

Nu börjar julefriden att infinna sig

Dagen efter julafton och det känns så lugnt och skönt. Vilken fin afton det var igår. 17 stycken var vi som härjade runt hemma hos Pontus och Malin. Min hemmagjorda glögg gjorde succé och lika så min jansons frestelse. :) Barnen fick så himla mycket julklappar så att Agnes inte ens orkade öppna alla sina. Haha, gumman. Jag kanske lägger upp några bilder när jag lär mig hur jag gör med min nya telefon. haha. Jag är inte sådär fasanfullt teknisk av mig men det ger sig väl med tiden.

Influensa såhär lagomt till jul

I tisdags så gick jag som ni vet till läkaren, fick medicin bla bla bla. I onsdags lunch gick jag hem från jobbet pga mina jävla öron som inte slutar värka. Men när jag kom hem, la mig på soffan för att slappa lite så kom jag bara inte därifrån. Som en blixt från ovan så fick jag hög feber, hosta och värk i lederna, med andra ord influensa. Så jag har varit liggandes sen dess, jag har inte ens orkat tagit upp datorn, inte orkar ätit eller gjort någonting annat. Nu har jag i alla fall orken att ta fram datorn. Stackars älsklingen har också börjat känna av det som jag har nu. Tycker så otroligt synd om honom så att jag bara vill gråta. Men det är inte så lätt att gömma sig när vi bor under samma tak, jag vill inte att han ska bli sjuk så jag tänkte att jag kanske skulle pallra mig ner på stan och köpa lite grejer på apoteket som kanske håller honom frisk. Är inte alls rättvist mot honom att han måste bli sjuk bara för att jag har blivit det.
Har också hittat en till julklapp till min älskling som jag vill skicka efter men det kanske är för sent nu. :(

hörs.

Julmys på jobbet

Har tagit mig till jobbet idag, var väl kanske inte det smartaste av alla drag man kan göra eftersom jag mår så jäävla dåligt igen. Men jag kan liksom inte vara hemma från jobbet just nu, har för mycket att gör a för att hinna vara sjuk men nu orkar jag inte mer. Ska packa med mig jobbet i väskan och ta hem det. Men det hr ändå varit mysigt att komma hit och träffa Anna-Lena, det var faktiskt det som övervägde att stanna kvar och inte ta hem allt på en gång. vi sitter och jobbar, pratar och lyssnar på www.julradio.se . Mycket mysigt måste jag säga. :) Nä  nu börjar det närma sig lunch och då ska jag packa ihop och knalla hem.

Lilla Dalkullan

Jag har tänkt mycket på flytten till Malmö och ser mer och mer fram emot det. Jag har tänkt mig att jag ska ha en avskedsmiddag fast på ett glatt sätt, när jag funderade på vilka darlings som ska komma så slog tanken mig att Lilli inte kan komma. Hon bor långt uppe i Norge och det gjorde mig väldigt ledsen eftersom vi har hängt ihop så länge. Men alla flyger ut ur det trygga fågelboet Avesta till bättre ställen, mer spännande ställen. Lilli till Trysil, Elin till Stockholm, Linda och Angelica till Gävle och så vidare. Så det är dags för mig, oss nu. Jag sitter just nu och tittar på Sex And The City, avsnitten då Carrie flyttar till Paris med Alexandr. Känner igen mig lite i hur hon kände innan hon flyttade, visserligen är det bara på film men man kan ändå känna igen sig lite. Alla frågor hon får och alla frågor hon ställer sig själv. Det enda som skiljer är väl att hon var osäker på om hon ville flytta med medans jag är helt säker på att jag vill flytta ned, tillsammans med Peter. Ja nu har jag skrivit mycket om våran flytt men jag tycker att det ska bli så spännande.

Man kan ta flickan ifrån dalarna, men man kan aldrig ta dalarna ifrån flickan.

Kort info tisdag 16 december
Jobbade på IT-huset idag,
13.00 möte med doktorn igen med tanke på att mitt öra värker sönder snart.
Min dom: Öroninflammation innanför trummhinnan. enligt doktorn så var det mycket ovanligt för en vuxen, det har även satt sig lite på balansnerven så jag mår ständigt illa. Tyckte att jag mådde hyfsat bra igår men idag har det varit ren katastrof. Men nu har jag äntligen fått penicillin så att jag förhoppningsvis blir frisk.

nu ska jag fortsätta att glutta på sista avsnittet på season 6. sista avsnittet av alla :( buhu. Men det var lite av vad jag hade i tanke när jag köpte boxen för några veckor sedan att titta igenom hela boxen från första till sista avsnitt och sedan börja om med favoriterna:)

Färgade linser, inte helt dumt

Jag läste på www.fargadelinser.se att man får ett par färgade linser helt gratis om man skriver ett eget blogginlägg om färgade linser. Så det kan väl vara värt att testa om man får ett par med posten eller hur det nu är. Ni kan själva gå in och kika på länken.

Personligen så tycker jag att det kan vara snyggt med färgade linser och jag har tänkt att jag skulle införskaffa mig ett par nu i dagarna och då kändes detta som ett ganska bra alternativ och se ifall jag trivs i dem. :) Sitter nu och funderar på vilken färg man skall välja när man är så himla blond som jag är.

Känns hur som helts super spännande att få ett par nya linser med posten, nu ska jag kika in och välja färg.

Rens rens, kläder veck

Jag var ut till mor och far en sväng nu på eftermiddagen för att rensa det sista bland mina kläder som jag har lagrat tillfälligt därute tills vi flyttar. Men mamma hade nu tröttnat på mina 4 säckar som stod uppe på gästrummet och samla damm så jag fick lov att rensa. 1 säck tror jag att jag sparade så det var en ganska bra rensning ändå. Slängde massa kläder som jag verkligen inte behöver längre och även om jag övervägde att behålla dem så visste jag att det finns andra som behöver dem bättre, fattiga barn i andra länder. Jag lämnar alltid in mina gamla kläder på insamlingar. De gör sig bättre nere i u-länderna än i sopvärmevärkets brännare. Känns ganska skönt också att veta att de kläder som jag har kvar är kläder som jag använder och inte har sparat bara för att de var dyra eller var en present. Känns fruktansvärt skönt att ha rensat. Bla bla bla. Sitter fortfarande och funderar på om jag ska skicka in min insändare eller inte, mamma och Inger tyckte att den var skit bra men det vågar väl kanske inte säga någonting annat heller. Haha. Vi får se hur det blir, annars lägger jag väl upp den på Politik By Moa. :) Vi får se vi får se.

Nu ska jag gå och lägga mig.
sov gott
/M


Riksdagen idag.

Det var trevligt att hälsa på på riksgagen idag. På tåget påvägen ner så skrev jag ihop en liten insändare som jag är i valet och kvalet om jag ska sända in till dalarnas tidningar eller ej. självklart tycker jag själv att den var skit bra:P den är baserad på min och Peters duskussion igår angående skatt på bensin och volvos väg till konkurs. Blev ett A4 ungefär som jag knopade ihop. well well..

kan väl kanske visa er vägen till min nya bloggdel. PolitikByMoa (mooakarlsson.blogg.se/politikbymoa)
helt ny så har inte hunnit blogga så mycket, men håll utkik ni som är intresserade =)

10 dagar kvar

Nedräkning från 10 har börjat. Det är alltså 10 dagar kvar till julafton. En dag full av glädje bland nära och kära. Stämningen är alltid på topp och för första gången på 19 år ska jag göra någonting nytt. Jag ska inte fira jul tillsammans med mina föräldrar. Istället så firar vi (jag och hjärtat) hemma hos min kära bror Pontus och hans familj. Just nu känns det jätte bra för våran del i alla fall, värre för mamma och pappa som är van med att ha mig närvarande på jul men de ska upp till stugan och jag lär jobba i mellandagarna så vi åker upp till nyår istället. Jag har lovat mamma att jag ska åka till kyrkogården och tända ljus på mormor & morfar och farmor & farfars gravar. Något som jag ser fram emot. Jag får en sådan känsla av att vara där. Känslan jag känner är ro. lugn & ro. Det är rofyllt på en kyrkogård. En känsla som vi alla bör känna ibland.

Jag känner på mig att det blir en toppenjul i år. Jag får fira med min underbara älskling och det är jag så himla glad för. Jag skattar mig lycklig som har det så bra. Jag har den mest underbara pojkvän man kan tänka sig och en stor härlig familj som alltid är i gasen med aktiviteter som man alltid är välkommen att hänga med på. Det finns alltid saker att göra och människor att hälsa på. Det är nog det som jag kommer sakna mest när vi flyttar. Att inte kunna åka till mina syskon och hälsa på när jag vill, att leka med syskonbarnen spontant, hämta dem på dagis eller ge dem någon liten present ibland. När vi flyttar är inte detta vardagsmat längre, det kommer att bli någonting sällsynt som vi måste ta vara på. Ta vara på stunden när den kommer. Jag värdesätter mina syskonbarn så otroligt högt så det kommer nog att kännas lite i hjärtat en onsdag ca 15.55 när Pontus brukar springa in till mig på kontoret och be mig hämta barnen på dagis. Då kommer jag sitta på mitt nya jobb utan familjen som de mest fantastiska kollegorna. Jag kommer sitta med en bundt främlingar som pratar ett annat språk (skånska). Men det kommer bli en fantastisk resa för Peter och mig och jag ser mycket fram emot att flytta med honom ner. Det blir ett äventyr. Ett bra äventyr är jag helt säker på.

Nu duker Peter fram mat. Dags att äta. Smask.

Julklappsrim

Sitter nu hemma i soffan och dricker hemmagjord glögg och rimmar på paketen som vi ska ge bort :). Jag tycker julen, den betyder så himla mycket för mig. Att se traven med klappar som bara väntar på att få sig ett litet rim så att deras nya ägare på julafton får sitta och klura och fundera på vad faan det kan vara för något. ÅÅååååh jag totalälskar julen.

Nu ska jag fortsätta att klura på rim till Peters paket, måste passa på nu när han är på middag med kamraterna. :)

Och alla ni som vill ha mitt nya nummer får väl höra av sig eller ringa på mitt gamla, har det inpratat på mitt mobilsvar.

puss


Verry rörigt

Ni får stå ut med att det är lite rörigt tills jag hittar alla bilder och textstilar jag vill ha, jag är en kräsen skit när det väl gäller och dessutom har Swedbank börjat fungera nu så jag är totalt upptagen de närmaste timmarna med att jobba igen gårdagen och dagens förmiddag.

Santa Baby <3

Santa Baby, I wanna a yacht

"Let it snow". Lyssnar på julskivan som jag fick på Preem igår och den är faktiskt riktigt mysig. Track 5 är luugnt den mysigaste - Eartha Kitt - Santa Baby. Så jävla mysig, så mysig att jag nästan glömmer bort min fruktansvärda öronvärk och då är den fan mysig.

Santa honey, i wanna yacht and really that's
Not a lot
I've been an angel all year
Santa baby, and hurry down the chimney tonight.

p u s s på den alltså.

Anledningen till att jag har skriva här egentligen är för att min dator har fuckat ur eller om det är Swedbanks hemsida som har fuckat ur, kan i alla fall inte skriva ut underlag till min bokföring. Fuckat, fuckat, fuckat. Bara att försöka hitta annat att göra och lyssna på Santa Baby ännu en gång. kollegorna lär ju kunna den utantill snart alltså men så länge de itne säger åt mig så tänker jag spela den om och om igen. :)

Santa baby,  just slip a sable under the tree, for me
I ' v e   b e e n   a n  a w f u l   g o o d   g i r l


En fantastisk afton

15.27 hoppar jag in i bilen med ett glatt gäng bestående av Peter, Lillis, Emma och Jocke. Vi ska åka på VOBBE!!!
Runt 18.00 så klampar vi in på BK för att käka lite efter det så kikade vi in på O'laerys (kan det stavas så?). Där inne mös vi med Baileyscoffe m.m. 19.50 var det dags att bege sig till Kulturhuset i Örebro för att ställa sig i den mycket långa kö som slingrade sig runt huset med folk som var lika förväntansfulla som vi. Väl inne köpte älsklingen en t-shirt till mig som var jätte fin som jag naturligtvis trädde på kroppen snarast möjligt för att sedan placera sig på den övrevåningen för att skåda ner på förbandet The Scamps??. De var helt sjukt söta, porrstjärnemustach och deras sugrörssmala ben indragna i de tajtaste byxor jag sett på en karl. Ja de var söta. Ganska bra också skulle jag vilja påstå. Runt 22.00 släcks alla lampor och det är dags för de som vi alla har väntat på VOLBEAT. Det finns inte ord för hur bra de var. Jag skulle vilja stäcka mig till att det var den bästa konsert som jag har varit på. Emma fick flörta med Mikael (sångaren i bandet) och Jocke fick ett signad trummkock/bricka/symbal/nåntingnånting. Det enda som jag är Liiite besviken på är att de inte spelade "I only wanna be with you", enligt mig är det den bästa låten som de har gjort, jag gillar inte covers sådär jätte otroligt mycket men deras version är fan bättre än originalet så det var lite av en besvikelse men det gråter jag inte över eftersom de spelade en massa andra kanonlåtar. Om jag hade tid så hade detta blivit ett fruktansvärt långt inlägg men eftersom jag lär jobba arselet av mig idag så är det bäst att jag slutar nu. Återkommer väl senare när hela aftonen har fått sjunka in lite. :)

ååh förresten så såg jag på postens paketspårning att min telefon är skickad och bör anlända imorgon. JAAAAAAAAAAA....

Jag blir ny

Idag har jag taigt mig i kragen och beställt ett mobilabonnemang till mig. Jag är trött på att vara utan pengar på kontantkortet och ha min gamla sunkiga telefon. Så därför beställde jag även en ny telefon. :) Och med tanke på att jag har haft samma nummer i 10 år så drog jag även till med ett nytt nummer. :) Det känns fruktansvärt bra och allt detta för en liten ynka peng i månaden. Så nu mina damer och herrar blir jag ny.
U p p g r a d e r a d.

Så ut med det gamla

och in med det nya


Nu ska jag åka hem och käka lunch eftersom jag glömde matlådan hemma IGEN.


konstigt att det värker

Har kommit tillbaka från vårdcentralen.
Det rann tydligen så mycket var i mitt högeröra så att sköterskan inte såg trumhinnan på mig. F r e s h. Så hon fick lov att kalla in en läkare för att kunna få någon ordning på mitt öra. Någon jävla infektion sa han, har fått salva att smeta i örat 3 gånger om dagen i en vecka och är det inte bättre då ska jag få starkare medicin. k o n s t i g t   a t t   m a n   h a r   o n t  !
Det var tydligen viktigt att vila också. Efter varje gång jag har droppat in salvan. Suck.


bokad sen 1 advent. pust och frust

29-30 november - Adventskurs med MUF
2 december - möte med folkrörelserådet på landstinget
3 december - styrelse möte med bildningsstyrelsen
4 december - julbak med småbarnen
6 december - julfest med jobbet
8 december - möte med förbundsstyrelsen (m)
9 december - vårdcentralen 11.30
9 december - middag hos mamma och pappa samt bak av krabilurer
10 december - koncert, Volbeat
11 december - styrelsemöte (m avesta)
12 december - eventuell trip till Angelica i Gävle
15 december - riksdagen med kampanjgrupp (m)
19 december - liten jul i Buskbo
23 december - julbad med Johanna och Carolina
24 december - julafton hos Pontus och Malin


Ja herregud, ni kanske inte tycker att det verkar vara så mycket men det tycker faktiskt jag. Sen ska man hinna jobba också. Pust och frust. Inte konstigt att man inte hinner med att skriva i bloggen. Detta är inte allt bara dessa datum jag har i huvudet.

ja julfesten var totallyckad sitter och väntar på lite bilder som man kanske kan slänga upp här. Vad vet jag :)

Igårkväll bestämde jag mig för att jag skall skaffa abonnemang på telefonen. Kontatkort suger totalt. Har aldrig känt mig så låst som jag gjorde igårkväll, ingen dator, telefon eller bil så det slutade med att jag sprang till jobbet 00.30 för att hämta bilen och få kontakt med omvärlden. I det ögonblicket så tänkte jag. ALDRIG MER KONTATKORT. Så nu letar jag i jungeln av abonnemang efter ett som passar mig.

Pepparkakor

Tänk vad många olika pepparkakor det finns. Om man bara tittar på dem som man köper så finns det så himla många att välja mellan. Hur vet man vilka som är godast? Det är inte direkt så att man får provsmaka en av varje innan man köper. Men sen är det ju också så att de som man bakar själv är godast över lag. Imorgon ska jag hem till mamma och baka med alla små barn. Ska hämta Alex och Agnes på dagis imorgon runt halv tre sen är det dags att ta tag i bakandet (och ätandet) av degen, mammas hembakta deg. MMMMM.. den är helt sjukt god. puss på den alltså.

Vilka pepparkakor tycker du är godast?


Julen närmar sig med stormsteg och jag är redo.

 jag har handlat lite julklappar till några stycken, jag har förstås inte alla här än men några i alla fall

Vi har även pyntat lite hemma och det är såååå fint :)


Jag har också fixat en liten paketkalender åt min älskling, 24 paket, ett om dagen fram till julafton. :)


Det ser inte ut såhär i händerna på en direkt såhär före jul men det är det verkligen värt:)

Lösningarnas vecka?

Med tanke på att jag inte har skrivit på ett helt jävla tag efter några veckor av full aktivitet så kanske ni undrar varför? Brist på inspiration säger jag till mitt försvar och kan berätta kort vad som har hänt sedan sist. Fredagen var en fin tillställning då vi var ut och åt på Kingen för att Adde hade fyllt år. 23 sa han själv men det vet väl alla att det inte är sant. haha. Kvällen var mycket trevlig och jag fick umgås och prata gamla minnen med Fhanny, det var helt fantastiskt då vi inte har pratat med varandra på jag vet inte hur länge och även om jag skulle veta det så skäms jag för mycket för att berätta för vi har ju känt varandra så himla länge. Tack så mycket för en trevlig kväll alla människor:) Lördagmorgon bar det av upp till Falun för en traditionsenlig Adventskurs med MUF, många av er vet säkert inte ens att jag är med i MUF eftersom jag förmodligen aldrig har nämnt det men det är jag och jag tycker att det är förbannat kul att vara politiskt aktiv. Kan faktsitk kalla mig politiker eftersom jag får arvode för det jag gör. Gött för en 19 åring tycker jag. Bra kämpat migsjälv. Ja i alla fall, det var den 4:e adventskursen som jag har varit på nu och det var mycket trevlig, drev dock taxiverksamhet under både lördag och söndag eftersom det inte fanns några fler körbara människor förutom Elin som tog några lass på lördagen men faaan vad mycket folk jag har skjutsat, tur att jag fick låna pappas pärla annars hade jag nog gett upp för länge sedan. Men jag var mycket uppskattad och det hade inte löst sig om inte vi hade haft bil. Igår så var det en fullspäckad dag på jobbet och efter det så åkte jag och tatuerade mig. Hihi, jag har blivit snygg måste jag säga. Peter berättade också att damen med lägenheten i Malmö har skickat kontrakt med posten som vi skall skriva på för att få hyra den så den delen är också löst precis som mitt jobb. Så nu har vi lägenhet och jag har jobb, hur bra kan det bli liksom? :) Såg att det fanns nyfikna på vad jag ska jobba med därnere och det kan jag väl förstås berätta. Jag ska bli försäljare av rengöringsmedel men vad fan, det är ett jobb liksom. Det känns faktsitk väldigt bra. Jag och Nils var till landstinget idag för att söka bidrag till MUF och vi fick gott betyg, vi var helt klart bäst av alla berättade dem och vi fick HÖGSTA betyg. Känns så jäävla gött att det är löst nu. Jag är mycket stolt över mig och Nils som klarade av det.

Nu har det blivit ett virrvarr av massvis med information men det var bara för att komma ikapp med mitt skrivande:) Ååh har fått massa paket från Bluebox nu också som jag har beställt, så himla smidigt att de slår in dem åt mig.. :)

Haaa deeeet.

RSS 2.0