Food

God förmiddag. Shit vad jag fick sova ut idag. Till hela 10.20. Så går det när man inte ställer klockan. Jaja.. STRESS. Men nu är jag i alla fall nyduschad och tandborstad och funderar på vad den kurrande lilla magen skall få till frukost. Men medans jag funderar på det tänker jag bjuda på detta:

Jag tänkte plocka ihop ett inlägg om vad jag äter och inte äter. Jag vill egentligen inte kalla det LCHF för det är det inte riktigt men mest åt det hållet. Jag har valt att utesluta vissa saker i min kost. jag har inte hållt på speciellt länge nu men jag känner att det kommer hålla för än så länge så har jag inte känt något sug efter det som jag har uteslutit vilket är positivt. Jag har även blivit bättre i min mage under dessa dagar. Så detta är verkligen något som passar mig.

Jag utesluter:
Potatis
Pasta
Bröd (utom ett spec. hårdbröd)
Ris
Chips
Godis
Choklad (utom 90% mörkchoklad)
Annat snask
vitt mjöl över lag.
socker
Laktos
Läsk
Saft
Svart thé
Korv
Köpta köttbullar
Kakor
Fruktyoghurt
Bulgur o sånt

Jag Äter:
Kött
Fisk
Kyckling
Grönsaker
Frukt
Linfrön
Pumpakärnor
Solroskärnor
Bönor
Fett
Laktosfria mjölkprodukter
popcorn
90% mörkchoklad
Vatten
Mineralvatten
Färskpressad juice utan tillsatser
Bär (mycket blåbär)
Kaffe
Grönt thé
Ört thé
Mitt special hårdbröd
Naturellyoghurt


Jag har säääkert glömt något och jag har inte skrivit med alkohol med flit för att jag vet att jag tar ett glas vin ibland och jag tror inte att det skadar. Men däremot ska jag hålla mig ifrån de fiiina glassdrinkarna mm. som finns på jobbet. rött o vitt vin är det som denna donna f.o.m nu ska dricka om det ska drickas. OCh som ni också ser så har jag en del kolhydrater på min lista så det är min kost inte någon annans påhitt.


Tävling

Jag är med och tävlar om ett läppstift hos pinknation. Jag älskar älskar älskar tävlingar även om jag sällan vinner. Men man måste ju våga chansa. Hehe.. Har ju inget att förlora på det och dessutom så skulle det första (B52) vara helt ypperligt delikat på mina läppar. ;)


Uf

Mår lite bättre idag. Har pysslat lite med min blogg och en annan heeela förmiddagen. Jag har egentligen ingenting att skriva. Har inte direkt hänt så mycket i mitt liv mer än att jag är hemma och surfar o kollar på sex and the city. Ska nog hoppa in i duschen nu.

PJ-party. or noot.



Vi bjuder på en mysbild. bara för att...


Blogg

Ah. Blogg.se drar mig till vansinne. Detta funkar inte. Försöker kommentera bloggar men icke. Måste de hålla på och ändra en massa jävla skit så att det inte går att använda. Kan ju knappt göra någonting utan att det blir error. jävla mööööög.

Det viner i knutarna

snön vräker ner och det är på snedden. Sicken storm. Det brusar och donar här utanför och balkongen är fylld med snö. Mysigt. Det får mig att längta hem till ett snötäckt dalafjäll. Min sjukstatus är nästan lite värre idag än igår och jag gör inget annat än ligger på soffan och kollar på dålig tv. Ska resa röven och sätta i en sex and the city dvd och låta tiden flyta vidare. Min hals är helt fuckad och jag trodde att naturell yoghurt hade någon lindrande effekt men det sved ju så det var inte klokt. Känns som att hela halsen är ett stort sår. Ajaj. Stackars lilla mig. Öronen har också hängt med på noterna och värker lite av och till. Nej mycket till för att jag ska ta mig från soffan kan jag säga. Kallt är det ocskå. Nej. ingen bra dag. Nej.

:(

Jahapp. Eftermiddagen bjöd på en förvärring av min sjuka. Halsen har sagt upp sig, jag låter som en kråka och svettas som en gris samtidigt som jag fryser. Det här är inte bra. Ringde i alla fall jobbet och beklagade mig. De ville inte ha en sjukling som jobbade imorgon precis som jag och de tackade för att jag ringde dagen innan och tänkte på dem. Mitt svar blev: ja jag vet att jag inte kommer må bättre imorgon så då kan ni ju få en chans att sätta in någon annan istället för mig. Ifs. så skulle jag ha jobbat med J som är grymmast i hela köket så han klarar sig nog galat utan mig. Tråkigt nog flyttar han till Berlin 1 feb.

Nu ska jag sluka en kopp tea och tycka lite synd om mig själv samtidigt som jag ska nöta in våra viner ytterligare lite till i huvudet. Måste sticka iväg en sväng till Ica också och köpa mer tea och avokado. Kanske också en bit superdupermörk choklad.

ajaj halsen, ajaj bihålor.



matplatsen i köket <3

Nicolas Feuillatte

Har kommit in från en skön promenad och en sväng på Ica. Gick en lagom sjuklingspromenad på 3,2 km. Jag kan inte sitta inne när det är strålande fint väder även om man kanske borde ha gjort det. Känner av halsen bra mycket mer nu än innan jag skutta ut på en powerwalk i det ursnygga vädret. Dumt av mig. :( Honungsvatten it is och ska slicka mina sår med lite sex and the city. Jag är ju trots allt sjuk. Peter är iväg och tränar och ska sedan iväg på pokerkväll så jag har hela kvällen på mig att plugga mina viner. Tummen upp.

Har precis satt på ugnen för att ugnsbaka lite mat. Det blir lax med kryddor och vallmofrön. Serverar laxen med avokado och keso. Kokar lite putts till min älski som han får i sin matlåda. Men no carb for me. Har känt mig uppblåst i magen i flera dagar och vet inte om det har med förkylningen att göra, kolhydrater eller för mycket laktosprodukter. Så f.o.m idag så kör jag laktosfritt på allt och även mycket mindre med kolhydrater. Låt se om det har någon inverkan. Hoppas kan man ju i alla fall.

Nu: åter till mina viner.


Ohoj land i sikte

Oj oj nu är det en morgon som snart förvandlas till förmiddag och jag ska fördriva tiden med att käka frukost (om jag nu orkar göra min omelett tills programmet börjar) och kika på Jims värld (loves iiiiit) och sedan plugga på våra viner. Har ju prov imorgon vilket är ÅNGEST. Jag har knappt hunnit plugga något och eftersom jag fick mina "pluggpapper" i onsdags och enda lediga dagen var i söndags och idag så ligger jag lite pyrt till. Men men.

Igår sprang jag runt och städade upp lite. Jag tog även en liten bild på vår nya fina kökslampa som ger det spexigaste skenet ever.



Poss haj

-updt 11.15-
Fy så gott det är med en frukostomelett fylld med blåbär. Hello new life ♥


...

Pirret.

Jag kom hem från jobbet för ca 1 timme sedan och håller för fullt på med att varva ner. Det blev JÄTTEMYCKET att göra och jag kunde känna hur min kropp förbrände fett. Jag rörde på mig såå mycket. Mycket mer än vad man tror att man gör när man jobbar i ett kök. 4 timmar total stress. Det var en stund då man inte såg ljuset i tunneln alltså. Men det är kul att det är så mycket folk som äter hos oss. Som jag skrev tidigare så tror jag att jag ska snöa in på LCHF igen med en touch av GI. För att vara ärlig så sprack det vid 21 tiden då jag var tvungen att ta en skiva bröd för att få igång kroppen igen. Då behövde den kolhydraterna. Nu efteråt ångrar man sig ju såklart men shit happens. Jag var nyttig resten av dagen. Beach 2010 är nära.

Vill välkomna mina nya läsare också. Fick en smärre chock när jag kollade på statistiken. Men det är ju bara roligt:)

Min mage kurrar och jag skulle kunna döda för en hårdbrödmacka med creamcheese och salami. Men icke sa nicke. Ska hålla mig. Suget kommer att gå över. Och det är dags att försöka sova. Pirret i mina ben som är en blandning av gamla rörelser och utmattning börjar lägga sig och borsta tänderna blir mitt nästa moment.

Har förresten hittat ett par skor som är helt min stil och TO DIE FOR



Hitta till sidan med skorna HÄR . De har suuupersniiigga greeejjjoor.... GODNATT

gurgel

Nu har jag varit vaken i en timme och inte fått i mig frukost. Jag är så himla sugen på omelett så det svämmar över men vet inte om jag orkar göra en. Blev ju lite avskräckt när man såg stackars Leffe i Kniven mot strupen i torsdags som inte kunde göra en omelett. Nu vet jag väl att jag kan men han stackarn. höhö.

Idag ska jag jobba 17-21, vi har tydligen jättemycket bokat idag. Löning you know och folk vill spendera. Precis som jag. Jag var i valet och kvalet imorse om jag skulle sjuka mig idag eller inte men valde att låta bli då jag känner mig lite piggare. Dock lika snorig men har inte känt av någon feber än. Tummen upp upp upp. Har dessutom inte lika ont i halsen heller så jag hoppas att det är påväg mot rätt håll.

Bestämde mig igårkväll när jag inte kunde sova att försöka börja med hflc igen. i någon månad i alla fall. Har blivit inspirerad av denna bloggen. kika gärna in hos henne. Hon är en jätteduktig bloggerska. Jag gillar. men vi får väl se hur det går. Som sagt :) Minns att jag saknade pajbotten och hårtbröd jääääättemycket förra gången.

Innan dess ska jag hinna med att plugga lite. Har prov på onsdag på våra viner som vi har på jobbet. Ska kunna namn, var de kommer ifrån, vilken druva och vad de passar till. Det är en hel drös med viner så det gäller att plugga flitigt. Har även ett uppkommande prov i köket på Fry/sauté innan den 4 feb så det blir lite plugga framöver. Back to skolbänken :)

tjena


Ohstlin lottar ut!!

Halloj och godmorgon världen!!
Jag är med och tävlar hos Mondie om ett tandblekningspaket :) Jag hoppas hoppas hoppas att jag vinner. (håller tummarna)



Klicka på bilden för att komma till hennes blogg så kanske du kan tävla du med :). Det är ju så trevligt med tävlingar såhär på vinterhalvåret. :)

Magiiii

Tim Burton gör magiska filmer. Jag vet inte vad som rör sig i hans huvud när han skriver dem men de är ju underbara. Och speciellt de som Johnny Depp är med i. Så magiskt. Är det någon mer än jag som läääängtar efter Alice i underlandet?

Lilla jag lilla jag lilla söta jaaaagen

Jag tycker faktiskt lite synd om mig själv idag. Jag är så förkyld och helt igenkorkad i hela skallen.
Vi kan börja med öronen: har lock hela tiden, jag kan inte få bort det själv utan måste vänta tills det släpper och när det har släppt så får jag nytt lock. Samtidigt som det gör lite halvont. Grattis!
Näsan: Jag är sjukt snorig och täppt. Vad skulle jag göra utan nässpray och näsdukar?
Bihålorna: Ja. De är proppfulla med snor och slem.
Ögonen: mina stackars ögon tåras för att det är så igenkorkat i alla gångar i huvudet så att tårarna inte får plats i tårkanalerna och måste ut ur ögonen. MEN KUL.
Halsen: Känner att det börjar ömma i halsen och det småkliar lite.

Fan vad häääärligt om det blir något rejält av detta. MUMS! :(

buhu

TJUGOTREDJE JANUARI

Idag är det 1 år sedan jag och Peter flyttade till Malmö. Tiden har gått så himla fort samtidigt som vi har hunnit med massvis med saker. Peter Går i skolan och jag lyckades tillslut (efter två månader) hitta ett jobb som jag verkligen trivs med. Igår så var jag ute på fronten med Karro och övade min "servitrishet". HÖHÖ. Jag gjorde några misstag som de flesta gjorde i början men det flöt på ganska bra och Karro vågade släppa mig mer och mer under kvällens gång. Jag lärde mig sååå mycket och jag var helt slut när jag kom hem. Fantastiskt nog hade jag inte en enda missnöjd gäst. Det var ingen som klagade på maten eller på mig. Men jag förklarade ju för de flesta att jag var ny och fortfarande lärde mig så de stod nog ut och tyckte att jag var en ganska check liten tös som kämpade för livet att alla skulle vara glada och nöjda.



Jag längtar till sommaren, semester och Dalarna! Stoppa tårna i det kalla vattnet för att sedan bli iputtad av en storebror som fortfarande tycker att det är hilarious när man blir rädd, arg och kall. ♥

Did you hear about the morgans?

Igår startade jag min "utbildning" på friday's till Servitris. Jag gick follow med Christina och hon var väldigt duktig på att lära. Det var så jäääkla kul. Ni tycker väl kanske att servitris yrket inte verkar så stimulerande men gud vad kul det var att prata med gästerna, lära sig handdatorn som vi använder för beställningar osv. Det var så kul att lära sig något nytt. Jag gillar't. Och dessutom får jag springa runt i våra coola randiga kläder och väst :), nästa followpass är imorgon med Karro. Längtar. Så idag ska jag köpa mig en väst och kanske hitta några söta pins :)

Igårkväll var jag och Jennica på bio. "Har du hört ryktet om Morgans". Den var SVINBRA. Inte lika mycket tjejfilm som jag trodde faktiskt så det var toppen. SJP och H. Grand är ju toppenbra skådisar. Tuppen upp upp upp.

SE DEN.

Nu har Jennica och jag bestämt att vi ska bli biobuddies utöver vanliga buddies. :) Låter som en lysande idé. Så nästa vi har på listan är ju såklart "Alice i underlandet" och "sex and the city the movie 2". Det finns säkert massvis med andra trevliga filmer att skåda.


Boktorka?

Jag älskar att läsa böcker och har kommit igång med det riktigt bra nu igen och eftersom jag själv letar runt efter nya böcker att läsa och tänkte att det kanske ni gör också?

Här har vi några böcker som jag har lästoch äääälskat:
Bakom stängda dörrar av Kristina Hansen, Bengt-Åke Cras & Agneta Cras
Mamma sa att jag var sjuk av Julie Gregory
Jenny S av Denise Rudberg
Matilde av Denise Rudberg
En komikers uppväxt av Jonas Gardell
Ett ufo gör entre av Jonas Gardell
Jenny av Jonas Gardell
Sex and the city av Candace Bushnell
Flyga drake av Khaled Hosseini
Tusen strålande solar av Khaled Hosseini


Läs dem ni också. :)


HAHA

Kikade på bilder på telefonen och hittade den här som mina kära kollegor ritade med grädde, choklad- och colasås på jobbet. Visst var det gulligt :) ? Klockan var typ 00. och en aningens med trötthet sköljde över oss.



Jag tror att de tycker om mig.

Åh sen har jag en bild på vad som kommer bli min mat idag:


fräsa ihop det med olivolja och pasta. MUMS.......


Sex and the city

Jag är helt beroende av serien och jag kan nog förmodligen varenda avsnitt utantill. Har precis stoppat i mig lite frukost samtidigt som jag kikar på de sista avsnitten på säsong 1. Minns en gång att en vän till mig sa att inget hände före säsong 5 och det är ju totalt helt jäkla super fel. Jag älskar alla säsonger. Jag längtar så jäkla mycket efter den nya filmen. Puss på den alltså :*

Vad händer idag då? Jag har absolut ingen aning. Funderar på att ta mig bort till India för ett återbesök för piercingen som man skulle efter ca 1 vecka. Tänkte även ta mig en promenad ïdag längst med kanalen och filosofera lite.

Det händer en del runt om nu. Jag trivs som sjutton med allt. Känner mig tillfreds. För första gången på väldigt väldigt väldigt länge känne jag mig tillfreds med allt. Jag älskar mitt jobb och jag börjar faktistk tycka att jag är en ganska snygg varelse.

Men ni. Jag ska inte uppehålla er tid. hoj

-uppdatering 13.20-
Nej  jag stannar inne hela dagen idag tror jag. Promenaden kanske blir av eftersom jag verkligen vill röra på mig. Men jag ska nog ha en lugn skön dag, bara klia mig på magen, dricka the och kolla på Sex and the city. Känner man att man vill ha en sån dag så ska man ha en sån dag. Man ska lyssna på kroppen. Gör inget som du inte vill göra. Börjar ju jobba imorgon och då ska jag hoppa ut som servitris och lära mig det så det är mycket nytt som händer för mig imorgon så då kan jag gott ha en lugn dag idag.

Vill även ge ett bloggtips: http://www.starktsinne.se/
Detta är min käre brors träningsblogg. Personligen tycker jag det är jättekul att följa hans träning inför crossfit games 2010.
Denne man är en stark talesman för träning och han om någon inspirerar mig för att bli fit, tränad och snygg. Puss på dig storebror.


Det luktar rent

Tvättmaskinen kör för fullt och lika så torktumlaren. Har torkat alla golvlister, dammsugit alla golv och även våttorkat dem. Det luktar rent. Jag älskar det. 7th heaven är på tvn i bakgrunden och det är mysigt. Jag kikar ut på innergården och ser att den är täckt av snö. Jag har inte hunnit duscha än men det kommer. Snart. Ska bara njuta lite till av ett rent hem innan det är dags. Jag längtar efter att få bada. 2 veckor kvar endast.

Det är 46 dagar kvar tills Alice i underlandet har biopremiär och jag försökte boka biljetter men var tydligen för tidigt ute. Typiskt. Jag är ju totalgalen i Alice i underlandet och längtar efter denna nytolkning av den. Älska älska älska.


källa: google.com

Söndag

Hallå söthögar.

sitter i soffan och slappar efter en långpromenad på 7,5 km som jag och min prins var ute på. Blev en jäkla runda men skönt som attan var det. Dock så blåser det så hemskt här nere men klär man på sig så gör det inte så mycket och för en gångsskull hade jag helt lagom med kläder på mig :)

Nu vankas det hemgjord thaimat á la Peter. Börjar ju kurra lite i lille magisen nu så det ska bli fint som smör.

såspropp

varför är jag inte ute i det fina vädret?

Sitter som en såspropp i soffan och läser alldeles för mycket bloggar och bara segar. Det är klarblå himmel och mina tankar drar sig mot en promenad längst med kanalen och kanske en kaffe på något mysigt café. Samtidigt så har min andra hjärnhalva planerat en mysig dag i soffan med min bok som jag är helt fast i och mitt egna espressokaffe från min maskin. Hade det varit som vanligt hade jag förmodligen gått och lagt mig i badet och bubblat för fullt men jag får inte bada på 3 veckor med piercingen så jag får la vänta. Och oj. Nu blir det Jims värld på 6:an också så det får bli en dusch i pausen. Kan kanske vara världens bästa humorserie. I love it!

Issa och Sanna kanske skulle komma över på en liten fika idag också. Så jag får rota lite i frysen och se om det finns nå kaffebröd till de små söthögarna.

Well ha det gött. Idag ska det jobbar 18-02.


Nytt sen igår

Hej hopp! Nu är det dags för att jobba. Känner mig lite ringrostig efter att ha varit ledig i 4 dagar. Vad har hänt då? Jo provade lite kläder igår och märkte att jag inte längre har M utan har numera S på toppar. Byxor har jag ej provat än. Så det var ju väldigt positivt. Innan har jag ALDRIG kunnat ha S liksom. Så tummen upp upp upp. Piercade även min navel igår. Lite lagom impulsivt. Förlåt mamma och pappa men det blev jättefint.




sorry för en väääldig close-up...

den som bäddar välter ofta liten tuva om och om igen

Goder förmiddag!

Hur har ni sovit? Jag har sovit förfärligt. Somnade kanske 6 imorse. Har bara legat och vridigt mig heela natten. Har inte varit trött alls och ja, jag sov väl mellan 6 och 10. Inte alls kul. Vet inte vad jag ska göra åt min dåliga sömn längre. :( Jag tar väldigt gärna emot råd. Har provat sov-the, valerina forte, inte druckit kaffe, gått upp tidigt och lagt mig i tid, läst på kvällen. Med mera med mera. Så jättegärna om ni har några råd så tar jag emot dem med glädje. Vill prova ALLT.

Till något roligare. Ska träffa Isabell idag som jag inte har träffat sen hon var hit i februari tror jag. Om jag inte missminner mig. Ska bli så himla kul. Halv två ska vi träffs. :)

Nu ska jag ta en iskall dusch så att jag vaknar till liv. Jag hade tänkt göra jättemycket saker idag på dan men orkar inte ett piss pga min sömn :/ Fast gårdagen var ju extrem, i vanliga fall tar det kanske bara 3 timmar innan jag somnar. Och igår drack jag espresso vid kl 6 så det kan ju ha med det att göra. Men vad vet man...



Food of today



Gryta med thai-inspiration och en avokado. Delikat som tusan.... Kan även serveras med ris om man vill ha lite mer kolhydrater.

gooodiie goodiiie gooodiiiie

Har varit död tills nu typ. Fanns inget kaffe hemma idag och tänkte att jag skulle vara duktig och inte dricka kaffe idag men huvudvärken var inte att leka med. Fy, tog mig ett avkopplande bad, läste lite och trodde att det skulle gå över men icke. Struttade iväg till Ica Malmborgs och köpte kaffe och äntligen är jag människa igen. I köket vankas tacos som min älskade sambo, pojkvän och bättre hälft pysslar med. Love:* känner doften av älgfärsen in hit och det är ljuvligt. Mmmmm...

Jojje som var här på nyår tillsammans med sin tjej beskrev min tacopaj gjord på älgfärs väldigt bra men ganska groteskt: Det knullade i min mun så gott det var. Och ja, det kan nog stämma. Han har tydligen skrytit upp den ganska stort enligt hans tjej (som jag jobbar ihop med). Men det är kul att folk gillar ens mat:P

Oh, har köpt på mig massvis med böcker eller massvis, fyra stycken. Har tänkt att jag ska läsa mer under 2010 för att jag är såååå avkopplad och avslappnad då.

här har vi dem:



Har för mig att Låt den rätte komma in har blivit film och jag antar att den är bra då:P
Matilde är uppföljare till Jenny S som jag ÄLSKADE ÄLSKADE ÄLSKADE.
Aprilhäxan rekommenderade damen på bokaffären.
Jenny är skriven av Jonas Gardell och jag har redan läst ut den. Hemsk men tänkvärd. 4/5 verkligen!!

Just nu är jag inne på Matilde och än så länge är den lovande :)

mot, kör mot skogen

Men god förmiddag!
Sitter och hänger i soffan med kaffet i högsta hugg. Jobbade stängning igår så slutade vid 2 tiden. Sitter och gäspar i soffan men vad gör det? Jag har hällt upp ett varmt bad som väntar på mig efter ett avsnitt med sex and the city. Dagen är ljus och den har börjat bra.

Chefen ringde precis och frågade om jag kunde tänka mig att vara ledig imorgon. Klart att det tar emot lite men jag är aldrig ledig en lördag, det händer liksom inte. Okej när jag var hem i jul var jag ledig 1 lördag, och 1 när D och E var och hälsade på i november, innan dess var det väl september någon gång som böd på en ledig lördag. Så det ska bli skönt att kunna vara ledig och hitta på något med Peter kanske på en lördag. När hände det sist? Och ja en till grej...


...En fråga!
Vart var min midja i juli? Mätte mig idag och jag har gått ner 9cm i midjan sen 6 augusti. Det är fan jäklarns mycket tycker jag. Men ändå nice :)

Men puss alla små stjärtisar ute i världen

Försova sig till ingenting?

Jag gillar att gå upp halvtidigt på morgonen, typ halv 9, 9 för att det är så underbart. Speciellt när jag är ledig och vet att alternativet att sova finns men jag vill inte :)

Idag tänkte jag att jag skulle gå upp vid halv 10. en skvätt halvsent men jag försov mig. :/ stängde av klockan och somnade om. Jag börjar jobba kl 18 så det gjorde ju inget men jag blir så besviken på mig själv när det händer. Eller ska man mer tänka att Kroppen vill sova mer eftersom jag somnade om?

Nu sitter jag istället med huvudvärk för att jag har sovit för mycket men har ändå hängiga ögon.

Det är så mycket jag vill hinna med idag innan jag börjar jobba och det är en av anledningarna att jag brukar gå upp tidigt för att hinna vakna till, göra saker, jobba :)

* bära ner resväskan i källaren
* Städa undan i V-rummet
* städa sovrummet och tvätta nya sängkläderna
* få in symaskinen hallen till gästrummet och kanske börja pilla lite på den :)
* Äta frukost någonstans i allt virrvarr
* Duscha och göra mig fin till jobbet
* göra hallen fin, den ser ut som ett bombnedslag
* sola solarium

Åh, ja. Jag har visst glömt att berätta för er att mina chefer vill satsa ännu mer på mig, jag ska även lära mig hur det är att vara servitris nu i vårvintern. Mycket mycket spännande. Till sommaren kommer jag kunna vara både: värdinna, kock och servitris. Inte så jäkla illa pinkat. Sen har vi bara baren och manager kvar så kan jag allt. ;) Det är grejer det. Sen så har jag ju bestämt mig för att jag ska vara kvar på Friday's länge. I love it there. Bättre kollegor får man leta efter.

Updt-
* bära ner resväskan i källaren
* Städa undan i V-rummet
* städa sovrummet och tvätta nya sängkläderna
* få in symaskinen hallen till gästrummet och kanske börja pilla lite på den :)
* Äta frukost någonstans i allt virrvarr
* Duscha och göra mig fin till jobbet
* göra hallen fin, den ser ut som ett bombnedslag
* sola solarium (brände min nos på kuppen)


Fab. life

Okej!
Jag har bestämt mig för en liten sak!
Imorgon ska jag sola solarium! Trots att det ska vara så otroligt farligt!! OH NO!
Men jag står fansiken inte ut att vara såhär blek. Jag har aldrig varit lika blek som jag är nu och BUS är bara kladdigt och fläckigt. Imorgon börjar jag. Jag ska bli brun och snygg. Har även bestämt mig för att träna mer än jag gjorde 2009. 2009 var förändringarnas år, 2010 är förbättringarnas år. En i mängden? No way!!!
Jag ska sola mig brun
Sy om mina kläder så jag blir one of a kind, unik!!
Jag ska träna mer och bli en aningens mer fit än vad jag är idag.
Jag ska äta nyttigare!
Lära mig något nytt varje dag.
Vara mindre negativ och se det positiva i allt (läs nästan allt)

Ja ett bättre år helt enkelt. Jag ska bli bättre!


2010 bling bling

Nystart, nytt år och hej o hå. Jag har massvis med saker jag vill uppnå under det kommande året. Jag känner mig inspirerad och supersugen på att börja med allt.

Jag har fått en symaskin i julklapp av mina kära föräldrar så jag vill sy om massvis av mina kläder. Köpa massvis med tyger, blingbling och saker att sy på mina kläder, sy mina egna kläder. Ja ni fattar grejen. Så efter jobbet imorgon ska jag nog köpa lite tyg så att jag kan sätta igång :)

Sen har jag massa annat smått och gott att uppnå men det håller jag för mig själv. I alla fall ett tag till ;P


TJO. Frågor om 2009 och jag

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja jag flyttade till Malmö med min älskling
2. Höll du några av dina nyårslöften? Kommer inte ens ihåg mina fjolårslöften så I guess not. HAHA
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? både vänner och syskon <3
4. Dog någon som stod dig nära? Nej och tackar gud för det.
5. Vilka länder besökte du? Danmark. J Blev inte så mycket utlandsresa i år med andra ord.
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Åh nej jag vet inte. Mer tid med familjen hade varit nice.
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 23 januari, då förändrades mitt liv föralltid.
8. Vad var din största framgång 2009? Allt. Att jag vågade flytta och satsa och givetvis att jag har fått en fast anställning. Guld värt.
9. Största misstaget? Oj, Att inte hålla bättre kontakt med gamla vänner.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Förkyld och en jättekonstig allergichock i sommras
11. Bästa köpet? Vår nya lägenhet, definitivt.
12. Vad spenderade du mest pengar på? Ja nya lägenheten?
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Att bli faster och moster igen gjorde mig jätteglad.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Ayo technology
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? både och skulle jag vilja påstå.
16. Vad önskar du att du gjort mer?  Rest mer
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Öhmm. ?!
18. Hur tillbringar du julen? Jag tillbringade julen hemma i dalarna med min underbara familj
19. Blev du kär i år? Jag var kär redan innan 2009 och är fortfarande kär i samma fantastiska människa.
20. Favoritprogram på TV? Lätt despan alltså.
21. Bästa boken du läste i år? Jenny S
22. Största musikaliska upptäckten? The baseballs
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? digitalkamera
25. Något du önskade dig men inte fick? nej
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Jag var hemma i dalarna och hade en mysig och trevlig fest med mina tjejer.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Det vet jag inte. Är mycket tillfreds med år 2009.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Rockig med en touch av fashion?
29. Vad fick dig att må bra? Peter
30. Vilken kändis var du mest sugen på? HAHA VA?
31. Vem saknade du? Mamma, pappa, syskonen och syskonbarnen så att det gjorde ont i bröstet på mig.
32. De bästa nya människorna du träffade? Alla fantastiska Friday’s människor.


Nespresso

Fick en underbar nespressomaskin av min älskling i julklapp och sitter i detta nu och försöker beställa hem nya kapslar. Fick med 16 kapslar med maskinen varav 3 koffeinfria som jag inte har druckit upp. Ja de andra är slut. Jag totalälskar kaffet. Det blir sååå gott. Och det är så mysigt att testa nya sorter, läsa lite om dem osv osv. Men nu kommer min fundering. Nespressokapslar finns bara att köpa via deras Club Nespresso eller i deras butik i Stockholm. Fungerar det med andra kapslar? Det lär väl finnas något mer märke som har kapslar eller lär man köpa Nespressos? Ska göra en beställning antingen ikväll efter jag har varit till Ica eller imorgon. Lär ju kolla om det finns andra sorter till denna fantastiska uppfinning.


Allt och lite till

God nattens mina duvor, prinsessor, prinsar och fantastiska vänner.
Jag låg och kollade på Final destination 2 igår/natt och fick jordens dödsångest. man kan faktiskt dö när som helst. Jag har alltid haft i tankarna; nej det händer inte mig.
Men det kan det. Det kan hända mig att någon väldigt väldigt nära går bort, att jag eller någon jag älskar får obotlig canser m.m. Man måste ta till vara på sina dagar, sina nära och kära. Jäkla film

Därför ( :) ) satt jag och några kollegor kvar efter jobb och tog några välförtjänta öl/drinkar efter en lång arbetsdag. För mig 10 timmar och de andra lika så. Vi hade så himla trevligt och det slog mig verkligen vilka fantastiska människor jag arbetar med. Mina kollegor som har blivit mina vänner som jag verkligen bryr mig om. Puss på er alla.

Nu ska jag gå och sova. Mysa och städa hela dagen imorgon innan Peter kommer hem. Laga kanske någon trevlig maträtt och sen myyyysa med min älskipälski som fattas mig så mycket här hemma....... ♥

salut

Dagen har varit sisådär till en början. Vaknade sjukt trött, hoppade in i duschen, fixade mig snygg och sen kom smällen. Jag gick in i vardagsrummet och skådade det som jag inte hade sett på nästan 2 dygn (hur jag nu har kunnat missa) ett stort jack i tv-bänken. Jag trodde verkligen att inget hade gått sönder på festen. Inte ett glas, skål, tallrik eller möbel. Trodde jag. Det blev en besvikelse. Först förstod jag inte hur jacket hade uppkommit men sen slog det mig att J råkade tappa sin kamera just där. Well well.. Vad ska man göra? Inget...

Nu ska jag sticka iväg till jobbet. idag vankas det ett trevligt pass mellan 12 och 22. Känner mig sjukt jäkla trött och sliten och vet varken ut eller in. Mår inte speciellt bra känner jag. Jag behöver min andra hälft. Jag känner mig ensam. Jag behöver egentligen inte känna så för jag är inte ensam. Men ibland känner man sig ensam!

Egentligen är det lite löjligt att längta efter någon så mycket när det inte ens har gått en vecka. Men vi brukar inte vara ifrån varandra så länge.


hej då


jag och alla andra men inte som dom

Jag tänkte inte haka på flugan och skriva om sitt liv 2009 men sen kom jag på att jag förmodligen gjort den häftigaste resan och kanske någonsin kommer att göra så varför inte berätta för er.

i slutet på 2008 fick jag reda på att Peter skulle flytta till Malmö. Det var naturligtvis känslomässig förvirring kring detta innan vi bestämde oss för att jag skulle flytta med.

I januari 2009, den 23e närmare bestämt tog vi vårt pick och pack till södern. Jag hade aldrig varit i Malmö innan och jag minns det som en grådassig dag. En fredag så speciell att jag nästan måste kämpa för att hålla tillbaka tårarna. Vi bar in våra möbler och vi var klara ganska precis till let's dance. Vi korkade upp en flaska vin och skålade för vår nya start i en helt ny stad.

Jag hade varken jobb eller vänner när vi flyttade ner och jag tycker själv att det var väldigt tufft av mig att göra detta. Att tro på kärleken och att det skulle bli bra.

I slutet av januari började jag på 3 visions som account manager (telefonförsäljare) Jag vantrivdes så in i bomben och tjänade inte storkovan precis. Där stannade jag i ca 2 månader.

I februarimånad föddes vår lilla Emma. en liten prinsessa.

I mars fick jag reda på att jag hade fått jobb på Friday's som skulle öppna i maj på lilla torg. Detta var mycket positivt. Jag fyllde även 20 år då och hade en personligt litet kalas för mina tjejer.

I april var jag i stort sett ledig hela månaden och var hem till avesta på semester och mina föräldrar var ner och hälsade på. Vi kunde spela golf i kjol. Helt fantastiskt. På påsken var vi till svärmor på Öland och myste för fulla muggar.

I Maj började jag jobba på friday's som värdinna och stormtrivdes från första början. Jag älskar restaurangbranschen och de fantastiska människorna jag har träffat här kommer förmodligen vara vänner för livet.

Juni bestod av jobb, Lilla Emmas namngivelse och Peter åkte hem till Avesta för att sommarjobba. Jag blev ensam i Malmö i 6 veckor. Lite jobbigt.

I Juli tog jag en välförtjänt semestervecka och var hem till Avesta. Det regnade alla dagar men vad gjorde väl det. Minstingen i familjen; Manne, föddes och lycka spreds

Augustimånad bestod av mest jobb av alla månader, Malmö bjöd på festival och festival = mycket folk. Jag åkte hem för att se underverket Manne och han var supersöööt.

I september klampade jag upp i min "karriärsstege" och började utbilda mig till kock på friday's. Vilket var det BÄSTA. Jag älskar köket, hettan, gemenskapen och folket. Ett rejält steg upp upp upp. Det bjöds även på personalfest i tema studio 54, 70-tals glamour. Hela gänget var supervackra. Och kanske det absolut bästa av allt: Att vi köpte oss en ny lägenhet. Vår egna lägenhet som är alldeless underbar.

Oktober vill jag minnas inte var någon speciell månad

I november blev jag fast anställd på Friday's och det är inte att förakta i denna finansgris. Jag menar, hur många 20åringar har det? Att visa framfötterna lönar sig!!!!

I december flyttade vi in i nya lyan och vi stormtrivs. vi fick besök av mamma och pappa och vi åkte även hem över julen. Världens bästa familj. Nu på nyår är Peter i sälen och jag i malmö så jag hade en liten tillställning här hemma. Oerhört lyckad och tack alla som var med och vakade in det nya året tillsammans med mig. Ni betyder mycket för mig.

Med andra ord ett bra och jobbigt år och något som jag vill säga till er alla:
Tro på kärleken, den besegrar allt!!
Jag och Peter har gått igenom så mycket tillsammans och har vi kommit såhär långt och gått igenom såhär mycket så tror jag att vi kan övervinna allt. Vi är starkast tillsammans! ♥ och den kärlek jag känner för honom går inte att beskriva med ord och det är sant. Jag blir stum! Jag får fortfarande fjärilar i magen så fort jag tänker på honom eller ser honom i ögonen. Det mina vänner, det är kärlek.

Jag har höga förväntningar på det nya året. Jag ska nå så långt och jag ska lyckas med så mycket. Man är sin egen lyckas smed och bara jag kan påverka hur det kommer gå för mig. Jag vet att jag är fantastisk och jag älskar mig själv för det.






saknad

Gårdagen bar fabulous, så fort jojje har fixat bilderna så kommer det nog upp lite här på bloggen. Vi tog flera gruppfoton och såklart att han vill ha bildbevis att han var ensam kille bland 10-12 tjejer. :) Det spelades spel, dracks vin, pumpades musik och tjattrades i mängder. Det blev en del mat över också. Jättemycket räkor tyvärr. Så himla synd eftersom det är svårt att spara. Men men. Resterna av västerbottenpajen skall jag ta till frukost just i detta nu....

Min saknar efter Peter börjar bli väldigt påtaglig. Vi har inte träffats sen i söndags eftersom han är i sälen och jag i malmö. Det är jobbigt men jag har hört att det ska vara bra att längta och sakna varann. Det ska bli så himla skönt att träffa honom igen. Jag hoppas att det bli på söndag men det tar väl sin lilla tid att Köra från sälen och hit men nog ska jag hålla mig vaken så att jag kan pussa och krama på min underbaring så fort han kliver innanför dörren.

puss

RSS 2.0