fjälls

Här stressar jag runt som en stucken höna. Hämtade upp skidbrallorna ur källaren och upptäckte att de var skitiga. Skynda skynda tvätta tvätta. Typiskt mig att göra allt i sista sekunden. Har precis fått i mig lite frukost också. Äggröra av tre ägg, salt och peppar. Till detta bjuds kaffe och vatten. Tipp topp. Jag har packat klart mina saker och just nu är jag lite fast. Jag vet att det finns mycket att göra innan vi åker men jag vet inte vart jag ska börja. Det ska städas lite, sen ska det ju hinnas både handlas på systembolaget och på mataffär. Men det får bli efter vägen eftersom jag är lite halvfattig utan mitt kort. Menmen. Nu lär jag sätta lite fart, Ni vet duscha och göra mig fin. Göra klart här hemma så att det bara är att åka när Peter kommer hem från skolan.

Hej svejs.

Så kul

har precis kommit tillbaka från brand- och hlrutbildning. Det var verkligen jättekul och jättenyttigt. Vi fick lära oss hjärt-lungräddning och massvis kring det, hur vi ska göra och inte göra osv. Sen fick vi släcka eld med olika brandsläckare. Kolsyra, vatten och skum. Släcka docka fick med med göra. Det var så himla kul. Jag tycker verkligen att alla borde gå en sån utbildning. Jag tror att många TROR att de vet hur man ska göra men när det väl kommer till kritan så vet man inte. Det var jättenyttigt att lära sig att hantera släckarna och göra hlr på en docka.

Ja ja, nu ska jag ta och slänga i mig lite mat och sen börja packa. Jag har inte ens packat lite grann och vi åker imorgon. Det är verkligen inte likt mig. Jag har inte ens hunnit skriva lista. Well, time to eat.

ohoj kapten

Sitter i soffan med solen i ögonen och försöker få i mig lite frukost. Inte helt lätt när man inte ser nåt men man kan ju alltid försöka. Min tur har äntligen vänt och det är ett 5 siffrigt belopp som är helt och hållet välkommet i min plånbok i juni, PRISA SKATTEÅTERBÄRINGEN. Inget ont som inte har något gott med sig. Tjoho. Nu ska jag snart strutta iväg till min kära arbetsplats för att sedan transporteras till brandstationen. Brandutbildning är ett faktum och en helt klart nyttig grej att kunna. Speciellt för mig som är så nojig och rädd. Heja heja, hur det nu ska gå. Jaja. Som plåster på mina svidande sår har jag bokat mig en tid för att tatuera mig. Yes ni hörde rätt. den 20 april snackar vi renovering av den gamle kropp och ett nytt motiv kommer att pryda min än så länge tomma och bleka högerarm. Helt uppspelt för det kommer bli AWESOME. De har en fet studio och hoppas att tatuerarna är lika så. Ja inte feta kaske men helt awesome. Ja det skulle inte vara dumt. Nickas hette mannen som får förtroendet att skissa upp mitt fina drömmotiv och det är en förväntansfull Moa som vill att veckorna ska gå lite extra fort :)

So long.

Hihi. Naw.



En underbar lite tussä som jag längtar efter att få träffa i påsk. Puss på dish Agge. Moster loves you very much.

Imorgon är morgondagens idag.


Duschad och klar. Jag har haft ett givande samtal med min chef idag som resulterar i brandutbildning för min del imorgon 9.30 och lite annat. Så morgondagen blir mer än fullspäckad och för er som är intresserad av morgondagens to do's kommer det här

Brandutbildning
Storhandling på systembolaget
Jobb 18-21
Packa ihop allt för fjällresan
Handla det sista innan avfärd
Fylla i massa papper till banken om bedrägeriet


Det är inte så många saker men varförsig tar de ju lite tid. Brandutbildningen räknades till 2h sa the big boss och systembolagsbesöket kanske inte tar så lång tid men det kommer ta tid att kånka hem allt. pust och stön. Packningen lär ske noggrant och packa väl utvalda saker och kläder. Spel, mat, kläder, alkohol, hygienartiklar med mera med mera. Så ja ni förstår. Hela dagen går åt och det känns så skönt. För hur jag än vrider och vänder på mina minuter och sekunder så tänker jag i alla fall på gårdagen. Ni anar inte hur kränkt jag känner mig.

men nu ska jag kuta iväg till Ica och köpa köttfärs, vita bönor och nachos för idag serveras chili.
Men innan ica ska jag svänga förbi tattoo world live. ;) Nya grejer på G.

Måndag 29 mars

Väduren

Kärlek: Spännande vecka men du är oftare publiken än huvudpersonen. Någon ber dig om ett gott råd.

Pengar: En turvecka på många sätt, dels ramlar stekta sparvar i din famn, dels är du på hugget.

Turdag: Fredagen skänker dig en oväntad seger.

Jahapp såhär ska min vecka se ut tydligen och jag hoppas på de där stekta sparvarna som aldrig förr. Missöden hyllas och näst intill besöksrekord igår. Det tackar vi för, eller vill folk bara se olycka? Olycka säljer?
Men jag vill tacka alla som har gett mig stöd i det här både genom bloggen, telefon, sms med mera. Men den som jag vill tacka mest är min underbara sambo som tog tag i siutationen igår och ringde runt, polisanmälde och spärrade igår när jag låg som ett orörligt foster i soffan och grät. Du är fantastisk Peter, världens bästa. Jag är så glad och tacksam över att du finns i mitt liv. Jag vet inte vad jag skulle göra utan dig. Min trygghet, mitt allt.

Hur som. så jag jag pratat med polisen (igår) som var nästintill lika arg som jag och berättade för mig att det här är minsann bedrägeri i sin renaste form. Javisst instämmer ju en annan. Fy fan för er era jävla idioter. Jag har även pratat med min kära bank och de ska ersätta allt men naturligtvis tar det ett tag och det blir att leva på existensminimum fram tills dess. Skönt att man åker till fjällen på onsdag så man får vila upp sig lite från all skit som händer.

Nu ska jag tvätta, städa och göra mig frukost. Har varit vaken sen 9 men inte haft tid att käka frukost än. Så nu blir det dags. Hoppas på något bra tv-program att mysa till samtidigt :)


Dressed up in white and gone on pills

Det är tydligen förbjudet att vara lycklig. Imorse när jag vaknade så  mådde jag så bra. Jag hade två lediga dagar framför mig och sedan ett fjuttöt 3 timmarspass på tisdag och sedan skulle det bäras av upp mot stugan, friheten, fjällen, jägern, ölen, familjen, bastun och skotern. .
Lycka i sin renaste form . .

Allt rasar. Jag loggar in på internetbanken för att göra lite överföringar, har inte använt kortet på en vecka så jag visste att jag skulle ha en fin slant på kortet. BAM. Saldo: 260:-

Jag skådar uttag efter uttag efter uttag från mitt kort, allt mellan 30:- och 7 500:-, Jag är nollad, blottad och våldtagen. Något as till människa har tagit ALLA mina pengar, hela min välförtjänta lön är borta och det återstår fjuttiga 260:-. Detta inlägg skrivs i chocktillstånd med tårarna brännandes under ögonlocken. Jag hade så mycket roligt som jag skulle köpa för mina pengar. Nu återstår ingenting. Totalt blottad. Totalt våldtagen. Hoppas du har det förjävligt i Turkiet you bastard som köpte dig en flygbiljett på Turkish airlines. Jag hoppas att du får ett sånt smärtsamt liv. Du har gett mig ärr för livet och det värsta är (kanske det bästa) att jag inte vet vem du är. Skulle jag få veta det, ja du. Då jävlar ska du få känna att du lever!

Dressed up in white and gone on pills, that helps me to forget


Snabbis i regnet

Det där lät värre än så som jag tänkte mig. :P Jag ska blogga en snabbis innan jag ger mig ut i ett regnigt Malmö. Tur att det bara tar 8-10 min att gå till jobbet och tur att man har paraply. Lite chockartat igår när jag gick till jobbet var det helvår med 15 grader varmt och sol och när jag skulle hem så spöregnade det. Klädd i klänning och strumpbyxor var att gå inget alternativ så jag tog mig en taxi. 48 kex för att åka fem minuter. :S Men idag ska jag baske mig gå. Det behöver man och dessutom så är luften så frisk och fräsch när det regnar. Jag jobbar 12-24 idag så jag kan behöva lite frisk luft. :)

Åh, jobbade på uteserveringen igårkväll och det var KAOS så mycket vi hade att göra. Där en annan kommer ifrån finns det inte ens en tillstymmelse till uteservering såhär års.  Men men. Time to go.


puss

Utmanooo

Blivit utmanad av Becca att avslöja 4 sanningar om mig själv!

1. Jag är yngst i en skara på 6 syskon. Mitt "yngsta" syskon är 9 år äldre än mig och äldsta 17 år äldre!

2. Jag avskyr ormar. Blir rädd för malaco truly reklamen där en orm kikar fram.

3. Jag jobbar som kock utan ens tillstymmelse till kockutbildning tidigare!!

4. Jag är mer motorsportstjej än hästtjej.


Inte ens lite intressanta sanningar men ändå saker ni inte visste.. Kanske.. :)

Jag utmanar Linnea, Jennica, Linn och Amelie


God morgon

Här sitter jag i mitt vardagsrum med fötterna på bordet och kurrande mage. Suck.
Kom hem igår från visiten i Avesta som jag tyckte blev alltför kort. Jag träffade lilla Edith som är det senaste tillskottet i syskonbarn-skaran om 8 kids. Lovely.. Älskar vår stora familj. Som tur är så åker vi ju upp igen på onsdag. Dock lite längre. Ända upp till Idretrakterna ska vi resa för att vira påsk i vår underbara fjällstuga. Heela skaran ska med. Dvs Mamma, pappa, vi sex syskon med våra respektiva och alla 8 syskonbarn. Kanske var det så att syster m son inte kommer, mitt minne sviker mig. Men liiiiite kul vi kommer ha. Fy fan :D Ska börja handla redan imorgon tänkte jag  så att man inte panikhandlar sista dagen...

Well. Har en utmaning att ta hand om också men den kommer i eftermiddag. Har inte riktigt tid nu. puss

06.17

Det är med trötta ögon jag skriver detta morgoninlägg till er kära vänner o bekanta. Jag har nu varit vaken i ca 30 min och det är fortfarande plågsamttidigt för mig och min kära kropp. Jag går på halvfart och jag tackar gudarna för att det inte är jag som KÖR flygbussen till Malmö airport denna mulna lördagsmorgon från Malmö central för det hade gått käpprätt åt tjottahäjti!

Jag har inte hunnit sminka mig än så naturligtvis skådar även mina ögon en viss trötthet i ansiktsområdet när jag kikar mig i spegeln. Usch, ingen vacker syn. Men nu har jag i alla fall fått i mig lite frukost ( tre knäckemackor utan pålägg och ett glas vatten) så sminkningen lär jag väl ta tag i nu för folks bästa. Vill ju inte vara skylldig till någon hjärtinfarkt såhär tidigt på morgonen när det bara är jag och pensionärerna vakna.

När vi hörs igen så är jag antingen hemma i dalom eller tillbaka kommen ner till Malmö. Har inte bestämt mig än om jag ska ta en liten paus tills på onsdag eller hur jag gör så simma lugnt :)

puss

bästa

OKEJ. Nu har jag plågat mig igenom nästan ett helt avsnitt av bellatyrashow. Inget för mig. Det var nog det töntigaste försök till en talkshow som jag någonsin skådat. Någonting som jag definitivt inte kommer att titta på igen. De får MAX 1 av 5 möjliga. Jaja.. Till någonting roligare...

... Jag har helt packat klart nu, till och med sminket och tandborsten ligger fint ipackade för att få åka på en liten tripp till Avesta. Jag har checkat in och skrivit ut biljetten, köpt mig en biljett till flygbussen som förövrigt går lite för tidigt imorgon (läs 07.10) från Centralen. Då kommer det behövas bra med makeup ett par döljande solbrillor och en ipod för att klistra ihop mitt förmodligen utslitna, trötta jag. På något sätt så känns det sådär att gå upp kl06.00 en lördagmorgon efter att ha jobbat till 23.30 dagen innan (om jag nu får gå då, det vet man ju aldrig). Jag hoppas på att kunna snacka in mig hos mr G om att kunna kanske gå lite tidigare. Helg före löning borde väl inte medföra sig så mycket folk, eller?

Och till något annat roligt :) Jag har fått födelsedagspresenter av min älskling. En jättefin trenchcoat och små ugns och frysfastaformar i glas. Så jäkla glad man blev då. Jag ääääälskar dem. Min baby är den bästa. Jag är så lyckligt lottad. Min kille kan både min (nya) storlek och vilken stil jag har. Som jag har dregglat över den jackan och det visste han inte ens. Ah, bästa bästa bästa. :)

Nu lär jag hoppa in i duschen. Har bara slöat heeela dagen lång.

idag

God morgon. När jag vaknade var jag så jäkla sugen på att ta en promenad men när man öppnar gardinerna och kollar ut så ligger hela Malmö i dimma. Inte så lockande längre. Hmm. Får bli lite inneträning istället. Ni vet, hopprep, situps, armhävningar, utfall m.m. Jag börjar verkligen tycka om min kropp mer och mer. Asbra ju :D Men det är fortfarande lite som ska fixas till innan jag är helt nöjd.

Dagens schema:
Frukost
träning
packa för helgen
äta mat
jobba

...


-updt 13.38-
Det blev en uuuunderbar promenad i solsken. När dimman lättade tittade solen fram och jag fick mig min efterlängtade promenad:D


home

God morgon sunshines.

Idag har jag varit helt dööööd. Klockan ringde 7.30 men då ville inte jag vakna, ställde om den till 8.30 och här sitter jag nu halvklar i soffan och ska dra till jobbet om 10 min. Inte bra. 1 timme är inte nog på morgonen. Man måste ta det lugnt och fint med frukost, hår och make så 2 timmar är perfa. En del kallas mig CRAZY som behöver så mycket tid på morgonen, men det är skönt att kunna glassa runt utan att känna stress. Hade detta varit en vanlig dag hade jag haft en hel timme kvar men icke. Fattar inte varför man gör så, var ju lika trött när jag vaknade 8.30 som 7.30 men men.

Nu är det 3 dagar av jobb sen åker jag heeeeeeeeem. Hurra hurra hurra. Jag och brydsen planerar utgång på lördagen. Ska ni med? :) Jag lär packa imorgon. imorgon (?). Men men. Vet fan inte hur jag ska få med mig allt. Har en hel kasse med presenter till olika i familia och sen en väska till mig på det. Ojoj. vaccumpacka, ja tack!!


Hej då

Orken

Shit. Sitter i soffan och har precis kommit hem från Ica. Fick med mig massvis med trevligheter så ikväll ska jag bjuda karln på Tacos. Han har ju prov i skolan imorgon så lite extra god mat och lite chips tror jag kan bli bra ikväll. :)

Igår var det som sagt personalfest och det var jättetrevligt. Kul att få prata med sina kollegor om annat än jobb, släppa loss och ha det underbart. Det bjöds på mat och dryck hela kvällen lång och man kunde anan berusning på samtliga i lokalen. Vi sjöng singstar och härjade lite innan det blev dags att bege sig till Båten (prins Bernard). Där var det till en början dött men när hela Fridays crew stapplade in så blev det mer livat. HÄLL YÄÄ. Det tråkiga för min del är att det aldrig riktigt spelas musik som jag tycker om. House och Technobajs är inte riktigt min grej, men det är bara att hålla god min och försöka stänga av musiken i öronen och lyssna på de fantastiska människorna istället. :) Runt 3 snåret stapplade jag hemåt och likaså Laila medans resten fortsatte sitt festande på Etagé. Jag är glad idag att jag tog mig hem när jag själv ville och inte föll för grupptrycket. :P Jag kan bjussa på några bilder här men om ni vill se alla så finns de på facebook. Jag la nämligen upp alla oavsett hur osmickrande de är. Det är lite det som är charmen med att ha med sin kamera på party tycker jag :)


Personalfest

Goddag. Ikväll väntas personalfest och eftersom det var ett tag sen man var på party så är jag extra taggad. Jag ligger ganska bra till tidsmässigt och thank god att jag är ledig idag. hehe. Jag har noppat ögonbryn, peelat ansiktet och precis lagt ansiktsmask. Sen ska jag pyssla lite här i lyan, slå på musik på högsta volym och dansa hela eftermiddagen så att man har bränt lite fett innan det är dags för sötsliskiga alkoholhaltiga drycker. Efter dansen blir det ett bubbelbad och en helrenovering av kroppen (peela, raka och smörja). Musik musik musik. Sen kommer förhoppningsvis Jennica till mig innan det är dags att dra oss mot Nathalie och förfest. Göttans.

Bra dag.

gästspel

Hallå söndag, soliga söndag.

Jag har varit jättedålig på att uppdatera och lika dålig på att läsa andras bloggar så jag har ingen aning om vad som händer i världen.

Jag kan börja med att jag blev moster i torsdags till en underbar liten prinsessa. Underbara lilla liv. Helt fantastiskt.

Jag har jobbat och stått i hela helgen och skulle egentligen ha jobbat idag med men jag hann bara dit, byta om och säga hej. Det var sååå lugnt och helt överbemannat så jag erbjöd mig att gå hem igen och det var mer än välkommet. Jag har köpt med mig lite Ben & Jerry-glass till kvällens wipeout och liknande så vi kommer ha en fenomenal afton. Trodde att babe skulle vara hemma så jag kunde överaska men icke sa nicke. Han får helt enkelt bli glad lite senare :D

La familia

Just i detta nu ligger min syster på BB och trycker. Förmodligen kommer det ut en liten bäse vilken minut/timme som helst. Vi väntar, väntar och väntar. Helt fantastiskt samtidigt så är jag orolig och helt hysterisk. Har bakat en kaka redan för att lugna nerverna lite men den blev inte så bra så lär nog baka en till. FAN. Ja, kollegorna blir säkert glada. Kaka nummer ett skulle bli en vitkladdkaka men den smakar mest sockerkaka och är helt platt. Suck. Blädrar i iver i kokböckerna efter en ny kaka..

Igår när jag gick hem från jobbet tänkte jag på saker som man märkbart har ärvt från sina föräldrar. Jag kan göra en lång lista men nöjer mig med att skriva ut några till er:

Ärvt från pappa:
Svårt att säga nej (tex när jag tar extrapass på jobbet såfort någon visar rådjursögon och säger Snääälllaaaaa?!?!)
Mitt känslomässiga humör (tex så gråter jag när sverige tar OS-guld)
Mitt dåliga tålamod
Min näsa
Mitt heta temrament
Konsten att slarva bort precis allt

Från mamma:
Mitt aggresiva beteende när jag är hungrig
Mina ögon
Viljan att ha kontroll när andra kör
Min vilja att föra vidare traditioner
Min låååånga tå bredvid stortån
Mina fräknar

Alla dessa "arvsanlag" har ju sin charm på olika vis :)
Vad har ni ärvt från era päron? :)

10 mars.

Det finns några i den här världen som är lite nyfikna på hur jag ser ut numer i håret. Men jag är ju så dålig på att ta hårbilder så ni får nöja er med dessa. Det är en liten glimmt i alla fall.



Ja den nedersta bilden blev ju sådär. Har ju blixten på, annars skulle det bara bli svart typ. Nu ser det ut som ett annat ruffs. Men det är massvis med blonda slingor i mitt mörkbruna hår och jag tror att jag på mina 3 timmars rast idag ska köpa mig silverschampoo (så att jag får en kallton på slingorna) och kanske lite mer slingblekning så att jag blir ännu ljusare :) Loves it!

Nu ska jag ta ut mina arbetskläder ut torktumlaren och dra till jobbet.

Jag är bra

Jag kan se sådär tuff ut som bara jag kan. Erkänn att du blir lite rädd?


Jag kan ta sådana där asheta "i-badrumsspegeln-bilder" utan blixt och ha asperfekt vikta handdukar i bakgrunden.


Jag är förmodligen bäst på att ta kort på mig själv i spegeln över axeln. Prickar precis spegeln jämt.


Alla mina bilder är skarpa. Skulle aldrig falla mig in att lägga upp en suddig bild på bloggen. HALLÅ!?!


Så nu vet ni en del av ALLA saker som jag är "bra" på. :)
Vad är du bra på?

Sen är jag faktistk BÄST på annat och det är sånt här:

Sen är det ju ingen nyhet att jag har bäst stil i världen och se så fint det är med polkagrisar i en Iittala-skål.


Laga mat är bland det roligaste som finns och hallå!! Jag är duktig!


Att posera är jag också ganska bra på


Ah just de, jag är proffs i paint också.



HEJ DÅ NU SKA JAG OCH MITT DRYGA ARSLE TA EN APELSIN.

probably the best Moa in the world

Men god morgon solstrålar. Här sitter jag med blött hår i soffan, så tokigt. Fick ett infall igår och slingade håret på sena kvällen. Det blev helt okej. Men blir nog en omgång till innan jag har fått det som jag vill och så naturligtvis lite silverschampoo. Sen är vi nog hemma. Just nu känns håret egentligen bara randigt, coolt, vårigt och lite ljusare ja men ni vet. Lite vårigt. Jaja, inget som intresserar er när jag inte ens slänger upp en bild. ;P

Ja nu ska jag poppa lite musik, göra mig en stadig frulle och sticka till jobbet. Ni kan inte ana hur trött jag är. ögonen hänger på mig. Jag har nämligen (vet inte om jag har nämt det tidigare) fått svårt att sova igen. Har varit så i några veckor nu och jag börjar bli riktigt trött på det. Sliten är jag framförallt. Orkar inte som jag brukar. Så vi får väl se vart det leder den här gången.

ha det gött.


!

Det är alltid lika trevligt att umgås med fröken Jennica. Det är aldirg en tyst stund när vi träffs och det skrattas alltid. Lovely. Vi käkade lite lunch på Red Fellas (som vi alltid gör) vi åt sallad och drack gudalik juice. Älskar det där stället. Mums och nyttigt. Sedan brände vi lite pengar på Åhlens. Jag fick med mig hårblondering, slinghätta och en Iititala, Marimekko skål. Loves it. Hade ju presentkort på 300:- så det blev inte så farligt dyrt för min egen del. Skålen är i frostat glas (vit) och den är himmelsk. Min andra skål i samlingen. Det ska bli många hade jag tänkt så även sådana skålar är varmt välkomna i små fina paket på min födelsedag ;)

Försökte ladda upp bild på den men blogg.se sviker mig. Den står i alla fall på köksbordet fylld med polkagrisar :) Det ser trevligt ut som tusan och jag hoppas att dem snart får sällskap av fler. Vissa kallar dem för mormorskålar men i mina ögon är det fantastiska kreationer. Har suttit och tittat på min nya samtidigt som jag har ätit choclatechip cockies och druckit mjölk. Ibland får man visst det har jag hört:) hehe.. Nu ska jag laga lasagne till mig och min karl.

hej.




Måndag 8 mars

Jahapp då var det måndag igen och sista lediga dagen för denna gången. kökschefen behövde bli av med sitt pass imorgon eftersom han är på semester så då tog jag det. Det blir ju klirr i kassan, dessutom är 10-15 ett helt lagomt pass, kvällen försvinner ju inte.

Nu när frullen precis har slunkit ner i strupen kan jag berätta för er att mina kära grannar (ni vet dem som hade adventsljusstaken kvar så länge) har bytt staken mot rosa blommor. Jag är överlycklig. Ni tycker förmodligen att jag är en riktig satkärring som håller koll på grannarna men olika saker irriterar olika människor och för mig betyder julen så himla mycket, så därav ska man hålla sig innom ramarna för vad man får ha framme och inte, hur länge och inte osv.

Från det ena till det andra har jag glömt att berätta om våra stammisar som satt på min station i fredags. De var mycket på Friday's i somras, i stort sett varje dag. När jag kom fram till dem första gången så spärrade den ena mannen upp ögonen och sa: Oh, you lost a lot of weight, how much did you lose? 25 lbs?? HAHA. Undra hur mycket man egentligen har tappat sen i somras när till och med gästerna lägger märke till det? Men kul för mig :) Jag gillar det väldigt mycket.

Idag ska jag träffa finaste Jennica för en lunch och lite shopping. Jag har ju helt glömt bort att berätta att jag vann ett presentkort i fredags från en tävling vi hade i vintras. 300:- å Åhlens. Man tackar man tackar. Man undrar ju vad man ska köpa :D hihi..

Sötaste bilden på sötaste älsklingen kommer här ifrån bion. Stackars älskling satt bredvid en gubbe som luktade så mycket cigarr att han höll på att kräkas. Så himla typiskt att man hamnar bredvid en sån när man är på bio. Men man kan ju nästan se på bilden att mannen är en riktig cigarrman.

 

och så lite fjoll från fjällan.

Alice

Nu har vi precis kommit tillbaka från bio. Vi har varit och sett Alice i Underlandet, ÄNTLIGEN. Vi såg den i 3D vilket förmodligen gjorde den ännu bättre än 2D. Loves it. Skönt att kunna gå på bio i en lite mer "utvecklad" salong än Myntet i Avesta.

Filmen var HUR BRA SOM HELST. Verkligen hur bra som helst. Jag älsk-älsk-älskade den. 5 av 5 möjliga. Tur att man hade 3D-brillorna på sig annars hade man blivit avslöjad att gråta en och annan tår av både lycka och annat. Ja filmen var helt fantastisk. heeeelt fantastisk. Men jag säger bara detta att tro inte att den ska vara lik disneys version av Alice i Underlandet för då lär ni bli besvikna. Det är mer en fortsättning på den. Men i alla fall. SE DEN.

Bloggtorka

Nu i dagarna när jag jobbar som mest har jag absolut ingenting att skriva om. Återkommer imorgon eller måndag.

periodare

När det gäller smink är jag en riktig periodare. Det kan vara olika från vecka till vecka hur jag känner med smink. För några veckor sedan var jag helt inne på att köra snygga ögonsminkningar var dag och naturligtvis en bra bas, puder med mera med mera. Men nu har jag inte ens foundation på mig. Kanske lite mascara men absolut inte när jag jobbar i köket. Är det inte konstigt att man kan vara sån periodare? Man borde ju egentligen ha ett jämt flow när det gäller make-up?! eller? I alla fall med basen? Well well..

Igår på min 3 timmars rast så köpte jag massvis med presenter

Danne o Erika: check
Agnes: Check
Hanna: Check
Emma: Check
Alex: Check
Mamma o Pappa: Check.
Present till en kommande systerson/dotter: Ej check (måste ju veta könet) :)

Fattig: check! Men det gör inte så mycket. :) Att ge bort saker är ju lite roligare:D Och dessutom fyller ju jag också år snart :) Fnissar. Är man ett litet barn eller är man ett litet barn. Jaja.

Saker som jag saknar:
♦ kokboken soppor, bröd och röror av systrarna eisenman ♦ kylskåpsmagneter ♦ små serveringsskålar som är ugnsfasta ♦ marimekkoskålar från Iitala, finns så många fina färger ♦ Wii fit med balanceboard :) ♦ spritser för bakverk ♦ "träningsgummiband (exetube) ♦ en liten peng ♦ en trevlig parfym

Please?!

3 mars

Well. Hello there. Nu har jag fått i mig en underbar frukost bestående av yoghurt, gojibär, hallon, solroskärnor och linfrön. Loves it. Det är myycket godare att komponera sin egen frukost istället för att köpa fördigblandad på affären. Hett tips till er yoghurt och fil lovers där ute i världen.

Nu äntligen har jag blivit av med mina finnar. Jag har använt angels & demons facewash från apoteket. Hur bra som helst. Sen har jag (tro det eller ej) smörjt in mig med ACOs superduperåterfuktande bodylotion. Jag tror inte att jag har haft kroppskräm i fejjan sen jag var typ 10 och visste inte riktigt hur huden skulle reagera. Men det gick bra och har inte haft en plita sens. Naturligtvis har jag kvar några små röda märken på hakan kvar sen de gamla otygen jag berättade om för en vecka sen eller så. Skönt som tusan och jag kommer till och med jobba utan smink idag. I alla fall i köket. Idag är en sån där lång dag. 10-15 i köket och 18-23 i fronten. Känner mig inte alls utvilad eftersom jag hoppade in och jobbade i måndags. Kändes knappt att jag var ledig. Men men sånt är livet.

Åh, snart är det dags för min födelsedag. Hurra hurra för mig. Och för alla ni (haha) som hade tänkt köpa härliga presenter till mig så har jag faktiskt några saker som jag önskar mig. Egentligen vill jag inte kalla det för önskelista, har hört att man inte ska ha sån när man är vuxen men det är ju vad det är:

♦ kokboken soppor, bröd och röror av systrarna eisenman ♦ kylskåpsmagneter ♦ små serveringsskålar som är ugnsfasta ♦ marimekkoskålar från Iitala, finns så många fina färger ♦ Wii fit med balanceboard :) ♦

Well det finns lite mer som jag inte har i huvudet just nu. Men mamma vet nog sääkert just precis vad jag vill ha. Hehe. Ja ja. Vi har fortfarande inte riktigt klurat ut hur det blir med hemfärd och så. Min syster ska ju ha barn och det beräknade datumet var den 1 mars  och hon har inte fått än. På så sätt vill man ju åka hem och se miraklet och min käre mor tycker ju att jag borde åka hem samma helg som jag gyller år om syster inte får snart. Men men det löser sig väl.


nu ska jag till jobbet.

Gamla tider

Åh. En gammal klasskamrat har lagt upp massvis med gamla bilder på facebook från när vi gick i 9:an. Snacka om flashback backflash när man tittade på dem. Det känns som igår som vi satt i bildsalen på Åvestadalsskolan och ritade sniglar på örngott, irriterade stackars Ann på samhällskunskapen och fnissade åt när killarna i klassen lyfte av toadörrarna och gömde dem i källaren. Jag gick i världens bästa klass. Bättre sammanhållning fick man leta efter. Fy fansiken vad kul vi hade. Sälenresor och klassfester. Wonderful. Tänka sig vad åren går fort. Man tänker tillbaka, ler och fnissar. Helt underbara minnen visar sig i mitt huvud och jag kan nu gå och lägga mig, tänka tillbaka på alla glada minnen medans jag somnar in. Tack Robin för att du la upp alla dessa underbara bilder. Helt fantastiskt.


jeansrumpa i nya jeans

HÖHÖ. Här kommer två otroligt dåliga bilder på mina nya jeans. Eftersom de flesta brallor "utmärker sig" i rumpområdet så försökte jag ta en bild (med min mobil) på min nya jeansrumpa. Well. Det blev inge bättre än såhär.




Och en halvtaskig bild på mitt nya hår. Jag har inte gjort iordning det idag plus att jag inte har sminkat mig så det blev en "uppifrån på ostylat hår" bild. well well. Bättre kommer väl en annan dag när jag har stylat och så. :) Men jag är nöjd med resultatet. ska väl i med lite mer slingor sen så det blir riktigt slingat.

Nytt hår för i år

Idag ska jag färga håret mitt. Tänkte köra i lite brunfärg i botten så jag slipper den hemska utväxten. Sen har jag även köpt ett slingpaket, funderar starkt på att lägga i lite ljusa slingor också men jag vet inte riktigt. Det är väl lite riskabelt att göra det hemma. Men vi får som sagt se. Skulle vara skönt att få ett lyft i håret. Vi får se om jag vågar.. höhö..

Skrev att jag tänkte traska till gymmet idag. Så blir det nog inte. Hinner inte . Ska ju färga håret sen är det vinprovning på jobbet kl 14.30. Det kan ju vara bra att veta vad vinerna smakar när man ska rekommendera dem. Så JA, om jag skulle hinna springer jag absolut till gymmet. Annars blir det en egenkomponerad hemmaträningsmojäng.

Nä, nu ska jag smutta på en kopp kaffe samtidigt som jag läser på mina förpackningar med hårfärh ;)

Och ni. adventsljusstaken är kvar hos grannen. De har vädrat lakan och haft sig där hemma så de är inte döda. Nu får dt va nog..

Och ja. en grej till. Vi har sett SNÖDROPPAR. våren är hääär och det firade jag med att beställa fem par solglasögon från ocshades.com. Very good very nice.

fab. day

God kväll. Idag jobbade jag som sagt 11.15-15.15. Ett helt lagomt pass med eftermiddagen tillgodo för mys med älsklingen, nachos och trevligheter. Mums. Idag efter jobbet tog jag en sväng på stan i jakt efter ett par nya jeans. Har faktiskt inte köpt nya jeans på ett helt år, har nämligen aldrig tyckt att det har varit speciellt kul. Tar sån tid innan man hittar rätt modell, storlek, längd och så vidare och så vidare. Men jeanssugen var jag och jag har faktiskt lovat mig själv att kom jag i en viss stl skulle jag kunna unna mig ett par jeans. Så egentligen var det lilla testrundan, se hur långt man hade kvar osv. Jag hade räknat ut lite smått att jag kanske i augusti skulle kunna komma i denna stl. Så jag traskade in på Gina Tricot och testade deras sortiment (vill ju inte köpa de dyraste på marknaden om man inte uppnått sitt mål) och upptäckte att jag är 2 stl mindre än för 1 år sen i jeansmått. Tumm eler vad det nu mäts i. Glad som jag blev struttade jag genast in på MQ och provade de där ursnygga Levi's 603 Superskinny i min NYA stl och de satt helt perfa. Jag pratade lite med butiksbiträdet och hon trodde även att jag kanske kunde komma i en stl mindre eftersom de töjer sig. LITE GLAD. OCh ja jag kom i dem också men de var inte lika sköna när de satt snoooortight på mig så det blev de första paret. Love love love. Sitter i dem just nu och formar in dem med mina former.

Grattis till mig och min nya jeansstl som jag inte haft sen jag var 16 år.


Det firas med lite frysta björnbär och vatten till 2 och en halv men. Imorgon ska det färgas hår och så hade jag tänkt gå till gymmet. Skapligt motiverad man blev idag. Tipptopp..


källa: levi.com

1 mars

Jag ber om ursäkt för otroligt dålig uppdatering, det var inte med mening jag har bara haft fullt upp.

Vi har ju haft besök i helgen av Peter mamma och hennes karl. Det har varit jättetrevligt och kul framförallt att de var här och vi kunde visa dem hur vi bor. Jag fick en kombinationsfödelsedagspresent också:) två kokböcker, naturligtvis kunde jag inte vänta med att öppna tills jag fyllde år. Man vill ju kunna tacka på plats och sen var man nyfiken i ett ägg. Jag fick SOMMARENS SÖTA, Har fastnat för allt i den kokboken. Finns mycket fantastiska glassar, pajer, safter m.m. Nu har jag bara Soppor, bröd och röror kvar i samlingen av Systrarna Eisenman. Sen fick jag även Sunda sötsaker, en häftig bok. Hon som har gjort den har bytt ut vetemjöl mot dinkelmjöl och så vidare. Coolt.

Som alla förmodligen redan vet så älskar jag att baka och de har bönat och bett om receptet till min tryfflar på jobbet och tycker att jag ska lägga ut det här på bloggen så nu tänkte jag ta tummen ur och göra det.

Okey here it goes:

Tryffel med flingsalt
ca 30 st kulor

200g mörkchoklad av bästa kvalitet
1 dl strösocker
2 msk vatten
2 dl vispgrädde
1 tsk flingsalt

kakao eller florsocker att rulla kulorna i (smaksak) men jag gillar kakao bäst :)

1. Hacka chokladen och lägg den i en bunke
2. Blanda socker och vatten i en kastrull. Smällt sockret på medelhög värme tills det bildas en karamellfärgad sirap.
3. Häll i grädden. Var försiktig för det kan bubbla rejält. Om sirapen stelnar, rör om och låt sjuda i några fler minuter.
4. Häll gräddblandningen över chokladen och låt stå några minuter utan att röra.
5. Blanda försiktigt till en slät kräm och låt svalna i rumstemperatur.
6. Rör sedan ner saltet och ställ in tryffelkrämen i kylskåpet.
7. Rör om då och då, låt den stå tills den stelnar.
8. När krämen är så hård att man kan rulla kulor av den är det bara att börja.
9. Häll upp lite kakao eller florsocker på en tallrik
10. Rulla kulorna i handplatorna och rulla sedan i kakaon eller florsockret.
11. När alla kulor är rullade är det dags att ställa dem i frysen i ca 1 timme.
12. Tag ur frysen och sen är de klara :)

Förvara dem i kylen då de lätt blir väldigt mjuka och kladdiga i rumstemperatur.

Varsågod alla tryffelsugna damer på jobb. Sätt igång med bakandet så kommer receptet på morotskakan senare. :)

RSS 2.0