Kalenderflickorna

Sitter och tittar på denna underbara film. Kalenderflickorna. En helt fantastisk film om kvinnor i sina bästa år. Man kan inte annat än le under filmens gång för att den är så klämcheck. Loves it.

Har ett litet annat tillägg. Sen den 6 augusti har jag gått ner 3 cm över rumpan. Låter kanske inte så mycket men det är Inte illa tycker jag eftersom det inte ens är en månad sen och dessutom har jag ett långsiktigt småhemligt mål under ett år framöver. Hemlighet? Dricka mycket vatten och tänka en skvätt extra på kosten så går det fin fint åt rätt håll. Det där med vikt är så tråkigt att titta på. Bättre att mäta för då ser man större skillnad. Jag är vacker som jag är men att småjustera lite här och där har väl ingen dött av :P

Det är tråkigt med viktsnack, jag vet men jag lär lufta min stolthet lite. Det är ju liksom ingen snabbdiet man håller på med. Och tycker ni att jag är töntig som hurrar över ynka 3 cm får ni hålla det för er själva för JAG är stolt :)

Imorgon är jag också ledig och har mycket på min to do-list; tvätta, städa, handla m.m. Funderar även på om jag skall ta tag i mitt hår imorgon. Är jättesugen på en mörkare nyans av blond nu till hösten. Mer neutralt liksom. Men vi får se. Har ju kämpat som tusan för att ha mitt blonda rufs så. Hm, beslutsångest. Jag vill ju även sätta i lösrufs när det är tillräckligt långt.. Har gjort lite efterforskning på det och på en del ställen står det att man skall ha 10 cm överallt minst och på en del ställen står det att det räcker med 4 cm. Någon som vet? Skall även leta på ett bra ställe att sola solarium på nu när det vankas höst. Blek = inte coolt. Vi får se vad morgondagen har att ge mig helt enkelt. Behöver dock massa tips om löshår!!!!!!


god natt på er sötungar


lååång höst

Ledig dag! Mums. Sitter med tossingarna i fotbad, kollar på sex and the city och dricker kaffe samtidigt som jag precis hörde att väckarklockan i sovrummet pep. Nu var det egentligen dags att vakna och jag är redan uppe :D Idag är en stor dag. Jag mår toppen och laddar upp mig psykiskt. Jag ska stryka min Powedress och ta några kvinnor med storm i eftermiddag. Mer än så får ni inte veta. ;)

När jag steg upp i morse så snackade jag lite med mamsen och vi har redan börjat planera julen. Så allt är i sin ordning. Det är ju bara lite mer än tre och en halv månad kvar så det är bäst att börja planera. Hemresa, ledighet och julklappar, vilka som ska dira jul ihop, vilka som åker till fjällstugan och vilka som är i Buskbo. Alltid ett dilemma. Jag älskar julen men först ska vi väl ta hand om hösten. Det blåser kyliga vindar i Malmö och nu tror jag att värmen har tagit slut. Det är den sista dagen i augustimånad och jag tror att hösten kommer att bli lååång.

Näpp, fila de små tossingarna kanske och sedan ta sig en dusch?

pössssss

Söndagmorgon

Trädens löv utanför fönstret har börjat förvandlas till en vacker gul/orange-färg och hösten är påväg. Igår var första dagen som jag kände de kyliga höstvindarna och jag kände bara för att krypa ner i soffan i en stor kofta och en kopp te. Men när vi kom hem så var det tropikerna i vår lägenhet så den tanke släpptes ganska fort. Det blev Kräftor och Rosévin istället.

Idag är sista dagen på mina intensiva 10 dagar då jag bara har varit ledig en dag och det var i torsdags. Jag har jobbat var dag. Det är faktiskt ganska så skönt att ha att göra hela tiden. Idag jobbar jag 13-22. Men sen är jag ledig måndag och tisdag. Då blir det att storstäda lägenheten (om jag orkar).

Inte blev det några bilder på inköpen i torsdags heller. Har inte hunnit. Nu ska jag dricka upp kaffet och sedan pysa in i duschen.


snäääbbis

God morgon!

Sitter fullt påklädd och är beredd att cykla iväg till jobbet. Bör dra om 5 min. Jag tänkte att jag skulle hinna slänga upp lite bilder på gårdagens köp men det hinner jag tyvärr inte. Det får bli sen. Men det blev i alla fall en lina "Kajal" från Make up store, en stickad tröja från gina tricot, limegröna ljus från lagerhaus, läppglans (smashbox) från Kicks, superdupercool "fruktskål" och kökshanddukar :)

Nu lär jag pysa så att man är i tid för ännu en dag på jobbet.


Tror på en fantastisk dag

Hej! Humöret på topp, kaffet kokar, frukost är på G och vädret är vackert! Idag ska jag och Jennica ha en riktigt tjejig shoppingdag med lunch, shopping, tjejsnack och fika naturligtvis. När vi jobbade igår kom vi på att personalfesten är snart och man behöver ha något att ha på sig. Så vi förväntar oss komma hem med en klänning till Jennica och ett par skor till mig. Sen så ska jag banne mig slå till på smashbox makeup nu. Tycker att det verkar prima super. Men jag skall lägga fram en budget åt mig som jag får hålla mig till. Man vet ju inte om mitt shoppingsug återvänder när jag väl är i butikerna. Men jag måste ha sminket eftersom jag har lite brist på just dessa produkter, så där kommer jag inte undan.

Nä om man skall plocka fram något chict ur garderoben kanske och duscha av sig lite.

Oj ja, igår var det en ytterst lugn afton förutom ett gäng från Malmö Högskola på det blyga antalet 80 st som härjade in i vår lounge och skulle ta sig lite starkt. Kvällen resulterade även i en lite för överförfriskad donna som hade gjort både ditten och datten på toaletten och därefter somnat i det. Blä. Senare på kvällen mötte vi en mystisk herre som var allergisk mot peppar, paprika och chili och tålde inget som var "pepparerat". Vi förklarade snällt att allt görs i samma kök så det kan ju finnas spår av peppar i allt. Det dög inte åt denna herre så han drog vidare.

Hej hopp i lingonskogen

Jaha, vad har jag uträttat idag då? Jo jag har ätit frukost, jag har tränat lite hemma träning. Fruktansvärt skönt. Jag har ätit mellis. Kikat runt på nätet efter överknä-stövlar som jag känner är ett måste till hösten. Men som förmodligen inhandlas nästa månad eftersom jag i alla fall inte hittar några i min smak. Blä. Kollat efter info ang. smashbox-makeupen som jag så gärna vill ha men inte pallar köpa. (HAHA). Skrivit ett förslag ang. en liten grej och skickat vidare för godkännande. Naturligtvis duschat och gjort mig i ordning. Har nu mera lagt av med foundation, puder och rouge. Fråga mig inte varför för det är förmodligen bara en fas då jag har fått för mig att låta huden i mitt ansikte vila från makeup och bara "läka" (?). Lite mascara är det enda som jag har lagt på och det känns faktiskt helt okej. Blir även lite roligare att göra sig iordning när man ska vara fin om man är jätte vardaglig på vardagarna. haha. Har dessutom fått en plitinvation på hakan som inte är av denna värld, jag baddar tålmodigt med toner så att de skall försvinna och det är på bättringsvägen. Diggar inte plitor.

Nu är det snart tajm för mig att bege mig till jobbet. Undra vilken sallad det blir till middag idag?! Ceasar?

Jag har världens sötaste systerson



Här ligger han och sover i mitt knä ♥ tosseliten. Mitt hjärta blöder. åhhaa.. Så söt han är.

Att bli vuxen

God förmiddag läsare.

Jag la en liten extra tanke på en del saker som skiljer vuxenlivet mot ungdomslivet i materialväg. När man börjar köpa hem saker för att det kan vara bra att ha sen är inget fenomen som händer sådär jätte ofta hos ungdomar som gärna inpulshandlar saker som de ska ha NU!

Jag har märkt att jag själv, har köpt diskmedel innan det gamla ens är slut.
Jag inhandlade även ett storpack tamponger denna omgång för att jag inte i ren panik nästa månad behöver springa till affären NU för att det är den underbara veckan.
Jag betalar mina räkningar samma dag som jag fått lönen och inväntar inte absolut sista förfallodatum.
Jag har kaffebröd, paj, mm i frysen utifall att vi skulle få oväntatbesök.
Jag köper duschkräm och bodylotion i största size eftersom det konsumeras enormt här hemma.
Jag hade i somras en bag in box rosévin låg i kylen i en månad helt oöppnad för att jag tänkte att det kunde vara bra att ha till senare, och mycket riktigt kom föräldrarna på besök och då var inte inte fel med lite jättekylt rosé.

Jag vet inte hur det är för er andra "unga" men för mig är det faktiskt ett fint steg in i vuxenvärlden. Jag väntar dock fortfarande på att jag skall köpa extra många tandborstar så att jag har i lager om gäster skall sova över, köpa extra många ansiktsmasker så att jag har ett lager om jag får för mig att använda dem, att ha tre, fyra sorters bröd nedfrysta i frysen och sådana grejer. Men det kommer väl :)


Dessutom så tror jag att jag är sjuk eller så för jag fick lön igår och jag är inte ens sugen på att shoppa. Det har nog ALDRIG hänt förut. Är det så att jag faktiskt har accepterat mina få tillgångar och funderar på att spara lite? well vi får se hur det blir men än så länge är jag sjukligt stolt över min nya sjukdom som kallas vuxen :)


!

vill bara meddela alla glada själar att kaffe är ett måste till frukost. Har även upptäckt att om man går upp tidigare på morgonen så slipper man stressa iväg till jobbet. Man hinner blogga, äta och fixa i lugn och ro. Mycket bra mycket bra.

Kommer förmodligen inte ha så mycket vettigt att uppdatera om eftersom jag jobbar så mycket. Idag t.ex jobbar jag splitt. 10.45-17.00 och sedan 18.00-22.00. Augustimånad kommer resultera i en fin slant i plånboken i september kan jag tala om för er :)

Well, nu ska jag pyssla med ett litet nytt projekt.

hej hopp

On my way

Gick upp lite extra tidigt idag för att uträtta en liten sak :). Fansiken vad jag pysslar på här. Det är ganska kul att ha liten att grejja med när man inte är på jobbet. Men denna vecka ska jag faktiskt jobba en del. Ska bli kul :) Sen Går man på ett nytt schema från 1 september. Nu är vi bara 4 värdinnor kvar. Vi var 9 från början. Lite märkligt är det att det vi inte har nån extratimme alls fast vi går från 7 st i augusti till 4 i september. Men men. De vet säkert vad de gör :P Jag är i alla fall öppen för att jobba riktigt riktigt mycket i höst.

Veckans:
Mån: 10.45-17.00
Tis: 10.45-17.00 och 18.00-22.00
Ons: 16.45-01.00
Tors: Ledig
Fre: 10.45-17.00
Lör: 11.45-17.45
Sön: 13.00-22.00

Vad hände?

Vipps och svish så är det snart helt plötsligt september. Höstens första månad och vi går mot kallare tider. När jag cyklade hem igår såg jag fullt med gula löv på marken och den lovade extra sommarmånaden i Skåne verkar inte alls vilja infinna sig.

Tiden går lite för fort ibland

Dagarna hemma var hur underbara som helst. När jag kom hem så vilade jag lite först sedan så träffade jag älskade Angelica för myskväll. Vi sov ute i lillstugan åt ostkrokar och kollade på Lejonkungen 2. Det var verkligen hundra år sedan som jag såg den och jag är helt förälskad i disney-filmer. Våra munnar och stämmband gick dock i ett, vi var inte tysta en sekund. Angelica till och med somnade pratandes. haha.. Sweet. I tisdags så åkte jag och hämta brorsans barn på dagis för lite glass och sedan bar det av till deras nya hus vilket var lika fantastiskt som jag kom ihåg det. Otroligt mysig planlösning. Sedan kom systeryster med sin söta, fina och otroligt välskapta Manne på besök. Han var underbar, så snäll. I onsdag blev jag klippt, har nu lite rakat "runt" örat. Sjukt coolt. Även då hämtade jag barnen på dagis och vi hade lite grillning med mamma o pappa, malin o pontus m. barn och jag o oline och lille manne. Otroligt mysigt. Sen var det hemåkardags på torsdagmorgon och vipps så var man i Malmö, på jobb jobbandes. Så helt plötsligt var mina tre dagars ledighet över. Nu längtar jag efter att få se min älskling som sov när jag kom hem från jobb igårkväll och jag sov när han åkte imorse. Har jag sagt att jag är så stolt över honom? Han hade alla rätt på sitt prov i onsdags. Sjukt stolt flickvän :)

Fick min lilla lönespec. idag och jag blev glatt överaskad över summan. Trodde att det skulle vara en tussing mindre eller så med tanke på att jag var ledig hela 9 dagar i streck i juli men jag hade väl jobbat in dessa I guess. :) Jag gillar verkligen mitt jobb. Igår kom jag på mig själv bara stod och le när ingen såg. Det måste ju betyda att man trivs ganska så bra :P Något som är tråkigt är att en kollega till mig (E) har fått gå. Gillar henne som sjutton och är en superduper väninna och värdinna. Men tyvärr har man ju inte så mycket att säga till om. Hon verkar må fint i alla fall vilket gör mig jätte glad.

Nu ska jag göra ett litet hemligt arbete, mest på skojs skull men det kan ha en fin inverkan för ett projekt nästa sommar.

Hej på er.

Ohoj Kapten!

Landad och klar och första natten är gjord. TräffaIde Angelica igårkväll vilket var trevligt. Har inte träffat henne på månader. Det blev en del tjejsnack som for ut ur våra munnar. Idag väntas besök av prinsen himself (Manne), han och hans mor dyker upp mot kvällskvisten. Har inga planer för dagen mer än att det blir att hämta ungar på dagis vid 3 tiden. Antingen så åker jag med mamma in till "stan" nu. Eller så väntar jag tills hon kommer tillbaka vid 1. Beslutsångest deluxe.
 
Ska i alla fall inspektera brorsans nyinköpta kåk i eftermiddag och se om den är någonting att ha ;) De har nämligen köpt en av de vackraste kåkarna i hela kommunen om ni frågar mig. God damn.

Nu blir det duschen så att jag är med i svängarna. Ohoj Kaj!

Tossingarna värker

Voj voj! Nu är det sista dagen på mördarveckan som kommer resultera i nästan 43h jobb. Det är faktiskt en helt okej vecka. Tossingarna värker efter gårdagen fortfarande och jag ska in i duschen för att göra mig i ordning för ett nytt pass (16.45-01.00. Imorgonbitti bär det av till Avesta igen. Tar flygbussen som går 8.10 från centralen och sedan går planet 9.40. Sen kväll och tidig morgon, det är så man skall tas. Kommer väl ligga dö uppe där men det kanske bara är bra. Sen blir det att jobba kväll, kväll, dag, långpanna när jag dyker upp på torsdag igen. Hoppas att pappa min kan massera mina tossingar lite när jag kommer hem. :) Det är han bäst på och det finns ingen som förtjänar det lika mycket som jag just nu. hihi..

Vi får väl se när nästa uppdatering dyker upp. förhoppningsvis imorgon men man vet aldrig. Hej hopp

In my world everyone is a pony, they all eat rainbows and poop butterflies!

Godmorgon?

Vaknade upp precis efter en djuuup sömn. Kom hem strax innan tre inatt och somnade näst in till på en gång. Mina stackars fötter värker än efter gårdagens springande på jobb. Jo jo man ska känna att man lever. Idag väntar ett nytt spännande pass mellan 17.30-02.00. Hoppas på mycket folk.

Det var OK med folk igår, inte fullsatt men dock en del att göra. Dryckesgästerna kom tidigare och blev också fulla tidigare än vanligt men hey that's festival i guess ;)

På måndag sticker jag hem till Avesta en sväng vilket känns helt overkligt. Har inte  hunnit ställt in mig på att jag ska åka hem än, men biljetterna är köpta så hem kommer jag. Anledningen till denna hemfärd är för att träffa nytillskottet Manne som snart är hela månaden gammal. Är det inte fantastiskt att alla mina syskon har barn utom jag. Vad lyckligt lottad man är som kan låna barn i alla åldrar, trötta, lämna tillbaka och inte behöva vara barnsugen ännu på några år. FANTASTISKT.

Nu ska jag dricka kaffe.. hääääj

långsovningens paradis

Idag klev vi upp vid 12. Jag kände att när klockan ringde kl 9 så var det nog bäst för mig att stänga ögonen igen och sova några timmar till eftersom jag ska jobba till 02.00 så kan det kanske vara bra att vara utvilad.

Nu sitter man här med frukostmackan i högsta hugg, den består Wasa Solruta med dinkel, keso och avokado. Yes box där satt den. Den ultimata frukosten till en Fröken Karlsson. Jag avnjuder denna gudomliga frukostmacka tillsammans med en kopp kaffe av finaste Zoegas Blue Java och ett glas vatten.

Btw lite ångest att man vaknar och tänker; jaha, då ska man brassa till jobbet om 3,5 timma. Men det blir nog kul på jobbet idag eftersom Malmöfestivalen har börjat så vi får nog springa som faaaaaan... :D

hej så länge

Sting like a bee

Det tidigare inlägget var lite argt.

Nu har jag i alla fall pysslat med att klicka hem lite makeup på eleven.se men den blyga summan på 796:- gör det svårt gör det svårt för mig att godkänna köpet. Nog för att min highlighter är slut och min foundation är på god väg att ta slut så behöver jag ju verkligen men det värsta är väl att jag verkligen verkligen vill ha Smashbox O-glow och O-gloss i min sminkbag. Till priset av 399 riksdaler kan de båda åka hem till mig i ett litet paket. Men är det värt det? Någon som vet om det fungerar?


Trött och besviken

Det slog mig igår. Som en ren käftsmäll!

Jag är trött och framförallt besviken på allt snack. Jag är så trött på att ingen kommer och hälsar på oss här nere. Ja, mamma och pappa har varit här och Peters pappa vilket betyder jättemycket för mig. Är det av lathet som ingen av mina 5 syskon har pallrat sig ner en enda gång på 6,5 månad för om man räknar lite på det så är det inte så förfärligt långt. Tåg till arlanda ca 1,5h. flyg ca 1h och det absolut segaste sättet att ta sig in till Malmö är flygbuss på 40 min. Alltså; 3h och 10 min att färdas. Sen får man väl räkna in typ 1h i väntan lite här och där. om vi säger 4,5h för att kunna ta sig till oss och umgås lite. Är det för mycket begärt det? När de far upp till stugan i fjällen var och varannan helg och det tar också 4,5h. Visserligen med bil men sak samma!!!
Är det av lathet som ingen av våra vänner har tagit tag i det som är det eviga snackandet om att de vill ner hit och hälsa på? Ibland tror jag att man är betydelselös. Vilket jag vet är osanning men känslan finns.

S och E som flyttade ner strax innan oss har haft besök av vänner från Piteå (och det är fan långt) ett flertal gånger samt syskon från Bollnäs som har kommit och hälsat på bara lite spontant. En kollega på jobb som flyttade hit i april från Stockholm har haft besök av både mamma, syskon och vänner också flertal gånger, varav vänner 5-6 gånger. För mig är det en big deal.
Pallra er hit och tänker ni inte göra det så snacka inte om att ni vill ner heller!
Ha lite handlingskraft, jag ber er.


Det blir 5:e gången jag åker hem nu när jag far på måndag. Får man inget tillbaka är det nog sista gången på ett bra tag. Om besvikelse hade en doft så bär jag den doften.


mördarvecka

Idag börjar den omtalade mördarveckan för min del.

Måndag: 16.45-24.00
Tisdag: 16.45-24.00
Onsdag: Ledig
Torsdag: Ledig
Fredag: 16.45-02.00
Lördag: 17.30-02.00
Söndag: 16.45-01.00

Alla dagar som jag jobbar så är jag kvar längt av värdinnorna. Tung vecka. Speciellt eftersom Peter kom hem igår och jag egentligen bara vill vara hemma och mysa med honom hela veckan innan han börjar skolan på måndag. Men men, man kan inte alltid få som man vill och pengar måste man ju ha. Veckan efter denna vecka ser ut som följande:

Måndag: Ledig
Tisdag: Ledig
Onsdag: Ledig
Torsdag: 16.45-01.00
Fredag: 16.45-02.00
Lördag: 11.45-17.45
Söndag: 13.00-22.00

Skulle egentligen bara ha jobbat torsdag och fredag då men eftersom det är Malmöfestivalen så blev man erbjuden lite extra pass och det tackar man inte nej till. Jag blir hemma i Avesta då måndag till torsdagmorgon för att hälsa på lite och titta på lillplutten Manne ♥ som är dryga månaden gammal.

Nu ska jag pussas lite med min älskipälski.
hejdå


To do

Jag är faktiskt lite stolt över mig själv. Jag har avverkat nästan hela dagens To do-list förutom att handla och ta ut soporna men det tar jag i samma vända. Jag gick upp klockan 11 och jag har diskat, damtorkat, dammsugit, torkat golven, käkat frukost och börjat skriva en barnbok. Tänkte att jag kanske hinner bli klar med den innan jag far hem till Avesta igen så att jag kan testläsa den för något av syskonbarnen där hemma. Barn är ju så otroligt ärliga så de skulle säga på en gång om de inte tyckte att den var bra :) Ni kanske tycker att jag är lite konstig som skriver en barnbok men det är faktiskt väldigt kul.

Nu ska jag fortsätta med min bok.

Me like


Gälz n boyz

Jag har precis gjort två saker som visserligen inte är sådär jätte stort men jag har gjort det. 
 
1. Jag har ansökt om att få mönstra.
2. Jag har ansökt till Wipeout. Haha

Nu ska jag ut och ta en springtur i det fina vädret. Ska bara slänga in lite  fresh på Ipoden!

hej på er


När jag blir stor...

... Vill jag utbilda mig till både lärare och flygvärdinna.

Om jag får som jag vill så kommer jag att utbilda mig till flygvärdinna och ansöka till catofsweden när jag har fyllt 21 år ung. Denna utbildning är 10 dagar lång (mån-fre i två veckors tid). Jag hoppas (och tror) att jag skulle kunna komma in på denna utbildning. Jag har ju haft drömmar om att bli flygvärdinna sen jag var ca 5 år gammal så en liten utbildning skulle ju inte skada. ;)

Efter att jag är klar med den skall jag söka till lärarutbildningen igen till nästa höst (2010) men det blir väl inga problem att komma in om 1 år eftersom jag kom in nu i år. Sedan gå dessa 4 år som krävs för att bli lärare i samhällsvetenskap för de yngre grundskoleåren.

Efter att jag är klar på lärarhögskolan vill jag jobba som flygvärdinna i några år för att sedan jobba som lärare när jag blivit äldre. Jag längtar  verkligen efter att få lära barn och se dem utvecklas. Vilken otrolig upplevelse.

My dream

Jag tycker att Lady Gaga är skitsnygg



Ja puss på henne alltså. Tänk om man var en sådan vacker skapelse. Jag bryr mig inte om att hon bär peruker och härjar sådär. Hon är cool som få och snygg som få. Precis som vår egna Robyn.


Det är fakta ladies n gentleman


Och OH MY GOSH vad denna låten är heaven och perfekta tjejfestlåten Robyn - Konichiwa Bitches

Chic

Idag känner jag för att vara riktigt chic. Egentligen så är det helt onödigt eftersom det enda jag skall göra är att cykla till jobbet, jobba, cykla hem sen sova. Men i alla fall så tänkte jag snygga till mig lite extra. Eftersom ALLA mina kläder är rena så kan jag ha på mig exakt vad jag vill i vilken kombination jag vill, vilken känns underbart. Det är ju ändå fredag så då kan man ju spexa till det lite tycker jag. Sen är jag LEDIG Lördag och söndag vilket känns lite konstigt eftersom det är första gången jag är ledig helg sen jag var hem till avesta i början på Juli. Annars har jag jobbat helg. Undra vad jag ska göra imorgon? Älsklingen kommer hem på söndag så då har jag att göra :D Äntligen kommer han hem. Men imorgon? Funderar faktiskt på att gå ut. Jag har inte haft en "helkväll" på väldigt länge här nere eftersom jag som sagt har jobbat. Men jag vet inte om jag är sugen på det. Ja det löser sig imorgon vad man hittar på. Om vädret tillåter kanske man skall ta sig till Bo01 för lite sol och bad :)

Art

Jag har setat och kollat på Sally Mans kost ett tag och den fascinerar mig verkligen. 2001 blev hon utsedd till årets amerikanska fotograf och BBC har till och med gjort en dokumentärfilm om henne. Hennes fotografier är verkligen djupa. En del tycker jag dock är ganska hemska då hon har fotograferat sina barn nakna och har beskyllts att ha varit barnpornografiska, det kan jag dock inte hålla med om eftersom de är så artistiska, långt ifrån porr för man ser att fotografierna inte har det syftet. Här kommer några som jag har fastnat lite för.

biip

När man träffar så mycket människor på jobbet som jag gör är det så skönt att bara vara inne och träffa sig själv när man kommer hem eller innan för all del. Det är så skönt att krypa upp i soffan, slå på Sex and the city och bara hålla käften eftersom stämmbanden inte får vila en sekund på jobbet. Nä, nu ska jag äta lite frukost. Har nämligen sorterat ännu mer tvätt, jag trodde igår att det var allt men alla underkläder och strumpor skulle sorteras. BOOORIIING! Nu: frulle.


Nödvändigt köpande

tillbaka från dagens lilla budgetshopping av nödvändiga saker att ha. Jag köpte ett litet löppglans som jag kan ha på jobbet för 39,50, en brun ögonskugga som var huur fin som helst för 29,50, en kortärmad skjorta för 149, två par strumpbyxor för 79,50, en BH för 179 och ett par nya skor till jobbet för 275. Alls som allt blev det ju inte så billigt men med tanke på att jag inte har nå kul ögonskuggor alls längre och jag lyckades hitta en så billig så tyckte jag att det var värt det. Jag har dessutom tappat bort (hur man nu kan göra det) två jobbskjortor så jag behövde verkligen en ny och sen anväder jag 4 av mina BHar så det var på tiden att en till hamnade i sortimentet. Vad strumpbyxor beträffar så är det engångsgrejer för mig. De går alltid sönder så den utgiften kommer jag få dras med AS HELL. Och ja, skorna är exakt lika som de jag har men de har jag slitit ut som sjutton och är egentligen bara att slänga. Men ska göra ett försök att lämna tillbaka dem eftersom jag bara har ägt dem i 3 månader och der är hål under heeeeela sulan som dessutom har lossnat så att jag har fått limma fast dem igen. :S

Anyhow så kommer väl shoppingångesten lagom till jag börjar jobba kl 18 fast jag egentligen inte ska behöva få det.



can't stop it

Är det inte märkligt vad man kan fastna för saker. Jag älskar att skriva av mig i min blogg. Även om jag ibland skriver om högst ointressanta saker så har jag i alla fall lättat mitt hjärta och för mig är det det som räknas. Jag skriver för min egen skull och egentligen så struntar jag väl i hur många som läser även om det är betydligt mycket roligare när det är många. Sen att antalet har ökat sen man flyttat från Avesta är väl ganska självklart. :)

Well nu ska jag ta och hoppa in i duschen sen ut på lite budgetshopping a lá rea och HMs egna. riktigt sugen på att köpa billigt. Sen har jag en annan sak att tillägga. Jag skall från och med nu spara ut mitt hår och sätta i löshår när det är tillräckligt långt. Frisören sa till mig att om det skall bli bra så skall man ha minst 10 cm överallt. Så ni kan väl räkna med att se mig i långt blondt svall om 1 år eller så :P Längtar riktigt tills man får kasta runt med det kritvita fejksvallet.

puss

Sorterat och grejat

ojojoj vad man har pysslat nu på morgonen. sorterat alla nytvättade kläder från igår eftermiddag och lagt i lådor och hängt upp i garderoben. Nu när allt är rent så får jag inte plats med det. :/ Innan vi flyttade till Malmö gjorde jag en rejäl utrensning gällande mina kläder och jag vet inte hur många svarta sopsäckar som gick till insamling (till mammas stora förtvivlan som tyckte att loppis kunde vara spännande, antar att hon också hade en del att skiljas från där hemma (: ). Så nu har jag mest kläder som jag använder, ni vet ju hur det är med det där, tjejer och kläder. Jag har så fullt överallt men ändå känns det som att när det väl gäller och man ska ut på någonting så har man inget som passar.

- en garderob full med kläder men inget att ha på sig.

Jag glömde även slänga in en update om vad som hände igår. Jag hade en otroligt härlig afton. Josefin skulle komma över och umgås lite eftersom det var hundra år sedan så jag sprang iväg och köpte lite grejer och bakade mig en äpplepaj som faktiskt blev god. Vi käkade paj och drack mammas hemgjorda flädersaft samtidigt som vi snackade om allt mellan himmel och jord. Mys. Efter att Josefin traskat hem så fick jag besök av Erika och även hon tog en bit av min paj och diggade smaken alla gånger. Sedan så högg vi in på vindruvor och babblade på om massor av saker. Det var ett tag sedan vi hade oss ett tjejsnack så det var verkligen uppskattat. Det är så underbart att ha så mysiga vänner som man har. ♥

Känslan är obeskrivlig

Jag har fått tillbaka min sex and the city-box som jag har varit utan sen den 19 maj. jag sitter här och försöker välja ut ett avsnitt som jag skall se innan jag går och lägger mig men jag kan verkligen inte bestämma mig för vilket. Ah. Beslutsångest gånger tiotusen. Men jag är överlycklig över att ha den tillbaka. Speciellt nu sista veckan innan Peter kommer hem så att tiden går lite fortare. Jobbar EM ons, tors,fre. Nu är det bara att hoppas på regnrusk så att jag kan låsa in mig med boxen tills det är dags för jobb.

Nu ska jag smaska i mig lite tomater, göra lite Te och sätta på säsong 5 för det har jag nu bestämt.

puss på er

Jag har ett sug efter lantlivet


Varför bry sig så mycket?

När man bläddrar i tidningar och läser om tjejer/kvinnor (kändisar) som har pendlat i vikten så får man alltid se en väldigt osmickrande bild på henne när hon väger "som mest" och en väldigt smickrande och glamourös bild när hon väger som minst. Varför är det så? Kan man inte se glamourös ut om man inte är size zero? Egentligen är det inte konstigt att man som tjej blir kroppsfixerad när man ser dessa "före- o efterbilder" då en tjej som i mina ögon anses normalviktig anses fet. Jag har tänkt flera gånger att jag inte ska bry mig så mycket men det är klart att man gör. Man suger åt sig om det snackas om någon ny superdiet som skall göra en smal men man kan ändå vara mätt. Sen att det bara är sick att endast käka grapefrukt eller endast dricka naturdiet är en helt annan sak. Man blir ju smal (?).

Nä ät det du vill och rör på dig. Äter man det man mår bra av så tror jag att man utstrålar välmående.


Skönt att inte göra nåt vettigt alls

Håller fortfarande på att småstäda men känner att jag inte har så värst brottom faktiskt. Tog mig nu en till liten paus och kikar på lumpen.nu. Jag är så jäkla sugen på att göra lumpen, i alla fall mönstra och veta om man kan göra lumpen. Läser lite historier om tjejer som gjort lumpen och sådär. Har tänkt på det länge men fick en liten "nytändning" när vi var hos C och M för C har ju gjort lumpen och hon sa att det var jätte lärorikt. De är militärer bådatvå där och jag blev så jäkla sugen.  Jag ska ta och leta efter lite mer info. En grej som tar emot lite är ju att det är 11 månader. Men det är väl säkert inget man ångrar när man väl har gjort det. Om det är någon av er läsare som har gjort lumpen kan ni väl kanske berätta för mig hur det var?!

En balkong full med växter

Igår när jag och Peter satt och käka sushi så kollade vi på Leila bakar, leila på landet(?) och vad blir det för mat. Jag kläckte ur mig något som löd ungefär såhär: Åh vad jag ska odla saker när vi har en balkong, örter, jordgubbar och massa växter. Peter tittade på mig och sade: Vad är det med er fruntimmetroch odla?

jag har funderat lite på det och vad är det med oss fruntimmer och att odla egentligen? Man tittar på trädgårdsprogram och tycker att saker är så läckra hit och dit, åh det ska jag ha i min trädgård och åh tänk om man hade sådana där växter hemma........

Jag längtar verkligen tills vi har en balkong som jag kan odla lite färska kryddor på. En och annan tomat kanske och ett stycke jordgubbar. Ha ett litet rustikt bord med två stolar med nå söta kuddar på, lite ljuslykor och sådär mysigt som man kan ha det. Sen har jag blivit lite förtjust i den där konstrottingen som varenda uteservering i moderntstuk har ställt ut nu i sommar. Här fanns det en del fint: brasommarmobler kolla in där om ni är på jakt efter nya utemöbler :) Inte jättebilligt kanske men otroligt mycket fina möbler.

Nä nu ska jag sluta drömma mig bort till min framtida balkong och fortsätta min städning. Har tagit förebilder och ska även ta lite efterbilder sen när jag är klar så ska ni få se :P det är faktiskt svårt att hålla det städat hela tiden i vår pyttelilla lägenhet.


Arr, people!

Nu har min fina älskling stuckit hemåt igen :/ Jätte tråkigt och fruktansvärt jobbigt. Men han kommer ju hit till helgen igen, som tur är ::)

Idag hade jag tänkt att jag skulle tvätta. Har tvättid kl 12-16 men funderar på att gå ner och ändra den. Jag har precis vaknat. Har väl sovit i 12 timmar eller så. Hade tänkt att jag skulle piggna till lite innan jag sätter igång med nåt. Jag tänkte städa också (igen). Tycker att jag städar hela tiden. Well well..

Helgen då?
Jo, i lördagskväll åkte vi till C och M för lite mat och spel. Det var så himla mysigt. C hade lagat fantastisk mat och deras underbara ungar sprang runt runt, kollade på film och myste. :) När de hade somnat  blev vi salongsbombade på vin. Vi spelade brainstorm, Peter och jag var dreamteam och vann. :) Tack så hjärtligt för husrum och mat C och M. Det var otroligt trevligt.

Ännu en morgon

Jahapppppp! Jag har jobbat FM sen i onsdags och börjar tycka att det är drygt att gå upp på morgonen. Just det att ställa klockan suger. Men men :) Jag mår kalasbra. Sitter och smaskar i mig frulle medans jag bloggar en skvätt. Solen skiner och det är full fart utanför fönstret. Älski sover fortfarande och han är så fin när han sover. Har smygkikat på honom flera gånger i natt när han ligger där och drönar! Snart hör det äntligen till vardagen igen. Bara en vecka till så kommer han hem permanent. jippie. :)

Idag är vi bortbjudna på mat och spel hos Peters klasskompis Catrin och hennes familj. Myspys. Kalaset startar dock 18 och jag slutar 17.45 men om jag har riktig tur så kanske Gabbe kan släppa mig lite tidigare så att vi hinner med tåget 16.50. Förra lördagen kunde ju Mikaela sticka halv fyra för att det var så lugnt så vi får väl se. Annars kanske det är en ganska fin anledning att använda för OTLE (options to leave early). Jag menar. Det är inte varje dag älsklingen är hemma och det är inte varje dag man är bortbjuden på mat och spel.

Tänkte att jag skulle ta en snoa på staden och strosa efter något trevligt att ha på sig ikväll. Kan ju vara trevligt. Blir sedan en kaffe to go på E-house och sedan jobb. Vill krypa tillbaka ner i sängen med min pluttis. Åhhh!!!!!

Ha det bra gott folk.

RSS 2.0