M-m-m-muuuums


Hihi.. Snygg bränna man har på fossingarna ;)

Helt tagen

Jag läser just nu en ny bok som heter "mamma sa att jag var sjuk" och jag är helt fast i den. Jag köpte den igår och har snart läst ut den. Den handlar om ett barn som utsätts för Münchhausen by proxy som är världens hemligaste och farligaste form av barnmisshandel där vårdnadshavaren (oftast mamman) uppfinner eller förorsakar sjukdomssymptom hos sitt barn för att hon själv eftersträvar uppmärksamhet från läkarna.

Boken är riktigt hemsk och jag är helt tagen av detta. MBP har jag inte vetat alltför mycket om innan men denna bok är som fakta rakt igenom. Författaren, Julie Gregory berättar om sin egen barndom om hur hennes mamma tvingade fram sjukdomssymptom hos henne. Denna bok är alltså en sann historia. Jag rekommenderar den VERKLIGEN och imorgon blir det att köpa en ny bok och hoppas på att solen kommer fram. Här har det varit mulet och blåsigt hela dagen så jag har legat på soffa och läst hela dagen, ätit frukost bestående av proteinshake, kaffe och egenpressad juice av persika, rödgrapefrukt, gul kiwi och citron. Mumsish. Till lunch lagade jag mig en omelett och drack vatten med en hint av citron.


Idag blir det nog parken

uj uj uj vad trött jag är. Jag jobbade nästan 11 timmar igår och det kände jag i fötterna sista timmen vill jag lova. Det var fullt drag från när jag kom tills jag slutade. När jag väl gick av mitt pass var det dags för lite käk, tog faktiskt en pasta och tänk vad gott det var efter att ha slitit så mycket! Köket hade kryddat den lite extra för min skull och då blev den ju bara ännu bättre :) Sedan så satte jag mig vid den söta Erika som fyllde år (de hade kommit till Friday's precis innan jag slutade) och grattade henne och snackade lite med henne och hennes kamrater. Det är ganska skönt att sitta och varva ner när man har slutat innan man tar sig hemöver.

Väl hemkommen så kände jag mig ändå inte nervarvad så det gick inte att sova men det berodde på att jag sover själv nu för tiden, utan Peter. Inte coolt. Gick upp och slog igång TVn som visade någon film från -88 som faktiskt var ganska roligt. Jag somnade väl vid 03.30, inte heller coolt. Känner mig bara sleeeeten och det ska bli skönt att vara ledig i 3 hela dagar. Ska endast steka fläsket, träna och ta hand om mig själv och inte bry mig om något annat. Så jag kommer förmodligen att blogga hundra gånger om dagen..

Nu ska jag käka lite frukost och sedan dra på mig bikinin och bege mig till Rörsjöparken för lite sol.

Trött som få

Sitter här och förbreder mig psykiskt och fysiskt för mitt 10,5 timmarspass i eftermiddag. 12.30-23.00. Blir det som igår så är det nästan så att man gråter. Det var KAOS. Såååååååååå mycket folk på kv'ällen och inför matchen. Från när vi gick på skiftet 16.45 så var det fullt upp. Jag kunde inte pusta ut en endaste gång under tiden när jag jobbade, man kände verkligen att man levde igår kan man säga.  Under matchens gång var det så fullt i loungen så att personalen inte kunde komma fram, det var sån stämning där inne så det var inte klooookt. Vi i dörren hörde på ryktesvägar att sverige hade vunnit med 4-3 och började sprida det till gästerna på uteserveringen. HAHA. Naturligtvis vart de ju jätteglada men vi sa ju förstås även att vi inte var riktigt säkra eftersom vi inte hade sett det med egna ögon utan bara hört det. Sedan kom beskedet att de hade förlorat. DAMN IT. Vi hade även många sällskap som hade bokat bort igår, många till matchen och många vid samma tid fast inte till matchen. Men det visade sig att de också ville se matchen bara det att de inte hade sagt det när de ringde utan bara antagit att när man bokar bort när Sverige spelar så får man automatiskt se matchen, så det var några sura miner men då fick man snällt förklara att har ni inte sagt till om att sitta vid en TV så sätter vi er inte vid en TV. Efter många om och men så förstod de väl kanske vad jag syftade på. MÄNNISKOR!!!

Linnea hade också en liten insident igår med en gäst. Men jag tar det från början så att ni förstår bättre.
På Friday's så har vi väntelista om alla borden är fulla och då får man skriva upp sitt namn och sen så får man en ballong med ett nummer på så att vi vet vart sällskapet är när vi ska hämta dem. Det är ju omöjligt för oss att komma ihåg ansikten om vi har väntelista på 20 sällskap och veta vilka som är först. Nr på ballongen har ingenting med att göra vilken plats man har i väntelistan utav vi går på tiden. Alltså vi kan ge ballong 23 till ett sällskap och sedan ge ballong nr 1 till sällskapet efter men det är ändå det första sällskapet som får sitta först. Ni kanske förstår? Nr har ingen betydelse utan det är bara för våran (värdinnor) skull för att kunna skilja bättre på vilka som är först i kön eftersom vi skriver upp ballongnr bredvid gästens namn. Ja i alla fall....

... Vi hade gett ett sällskap på 3 personer ballong nr 3 och ett sällskap efter dem på 5 personer ballong nr1. Vi förklarade för dem att självaste nr har ingen betydelse utan det är bara så att vi vet vart ni är osv osv. Men när stackars lilla Linnea skuttar in för att hämta ballong nr 3 och ska seata dem så får hon en hård knack på axeln av ägaren till ballong nr 1 och han skällde minsann på henne om att de faktiskt hade ballong 1 och varför får ballong 3 gå före?!?!?!  Linnea förklarade lugnt och sansat hur det går till med ballongerna men herren valde att misstro henne. (varför gör man så som människa, Linnea vet väl bäst hur det går till med ballongerna, eller?!). Efter att hon hade satt ballong 3 ute så gick hon in och skulle hämta 1:an, hon sa då: Vi har ett bort klart för er där ute nu så ni kan följa med mig. Herrn svarar: Nej vi vill inte ha det nu. Det skiter vi i!!! Okej sa Linnea, ni är välkomna tillbaka en annan dag. Till svar fick hon någonform utav harkling/spottning/hostning.

Jag ogillar verkligen folk som vägrar att misstro en. Han ville inte ens ge henne en chans att förklara sig sedan. Åååååh. Och varför står man kvar och väntar på ett bord om man inte vill ha det? MÄNNISKOR återigen.

Well well. Det blev en lång kväll igår. Skulle ha slutat 23.00 men klev av 00.30. Jag kan verkligen inte lämna alla i sticket bara för att man egentligen slutar. Jag klarar verkligen inte det. Då stannar jag hellre tills det är lugnare. Det är uppskattat av managers att jag alltid stannar kvar om de ber mig. :)

Nu ska jag klä på mig och dricka upp mitt kaffe. Hej hej.


Väldigt väldigt rent!

Nu har jag städat klart. Är bara lilla finaltouch kvar med någon liten ny blomma. Jag har kommit på mig själv att jag städar för att jag skall ha något att göra så att jag inte tänker på att jag är själv men nu är jag klar och ska genast skutta iväg till affären och inhandla mat, vitaminer och blommor.



Och för att göra det hela lite roligare så har jag tagit massvis med kort på mig själv men har inte lyckats sådär jätte bra med nå bra bilder men dessa bjuder jag på i alla fall..



Hörs hej

Den fina och underbara veckan på månaden!

Varning för obehaglig läsning för mina manliga besökare!!!

Har precis "upptäckt" att den fina och underbara veckan på månaden har börjat precis i otid (!) Den är ca 1,5 vecka tidig, förmodligen ett symptom på att jag har varit jätteorolig och småstressad in my mind över att Peter skall åka och jag blir själv osv. Det gör mig inte så mycket att den kom nu men det är ändå lite skumt hur kroppen reagerar på hur man känner sig. Ett annat symptom jag har fått är att storstäda. Jag får städvittring när jag får min fina och underbara vecka. Jag vet inte vad det beror på om det är någon form utav kvinnlig hormon som tycker att städa är jätte kul och underhållande just då. Jag tycker dock att det är lite besvärligt eftersom det är jättefint väder ute och jag vill verkligen inte gå ut (?). Vad är det liksom? Men men, jag får det i alla fall jävligt rent här hemma och det är ju positivt kan man ju säga.

Imorgon skall Erika (min nya bestfriend här nere i Malmö) ha 20års-fest i sin "nya" lägenhet och jag jobbar till 23.00. Jag vill ju också vara med och bli sådär shitfaced som man får bli på fester. Men vi får se hur jag orkar. Jobbar långpanna imorgon, 10,5 timme minst. Så kan tänka mig att jag är sådär partysugen när jag slutar och känner jag migsjälv rätt så vill jag bara krypa ner i soffan, slå på en film och käka lite mörk choklad (den med havssalt är ju för underbar).

Men här har jag ju egentligen inte tid att sitta. Måste fortsätta min städning nu och sedan gå iväg och köpa lite blommor, vitaminer och grejer som man kan behöva såhär den fina och underbara veckan på månaden.

pouce pumpkins ♥


Vinkat farväl

Nu har jag precis vinkat farväl till Peter som har satt sig i bilen för att åka hemåt mot dalarna. Det känns tungt och jag känner mig redan ensam. Men det är bara 12 dagar tills vi ses nästa gång så jag ska väl egentligen inte vara så ledsen för 12 dagar är faktiskt inte så länge. Men det är just det att han ska vara borta i 6 veckor som bekymrar mig. Jag åker upp och stannar en vecka om 12 dagar men sen då? blir vi ifrån varandra tills han kommer hem eller hinner vi träffas igen tror ni? Ja det visar sig väl. Men att sova själv i här hemma är väl det som skrämmer mig mest. Har aldrig tyckt om att sova själv. Jag drömmer så mycket konstiga drömmar så jag vill gärna ha Peter där så att jag kan småkrama lite på honom och sedan somna om.

Hur ska man få timmarna att gå idag då? Nu känner jag mig fortfarande trött så antingen så lägger jag mig och sover igen eller så hittar jag på något och sover middag sen. Börjar inte jobba förens kl 16.45 så man har ju heeeeeeela dagen .


Vi hade i alla fall tur med vädret igen!

Vi har precis haft lite myskväll jag och älskling. Först snaskade vi i oss 2 liter jordgubbar och sedan så kollade vi på filmen och åt lite gdis. Fick dock inte i mig sådär jätte många bitar innan magen sa nej tack inget mer godis. Ibland så får man äta godis, när det är lite speciella tillfällen. Som idag till expempel när det är Peters sista kväll här i Malmö med mig på massvis med veckor. Då måste man kunna mysa med lite godis. Men nu när han åker så har jag inga speciella tillfällen att fira så det blir inget mer godis för mig.

Imorgon åker min Peter :( Inte alls kul tycker jag!


Att hålla måttet

Ännu en värdinna har lämnat sin position på Friday's dock så fortsätter hon som runner men hon höll inte måttet och var inte tillräckligt utåtriktad som en värfinna måste vara. Vi blir bara färre och färre vilket är tråkigt men det betyder ju också mer timmar. Tur att jag har haft mitt "utvecklingssamtal" och de hade ingenting dåligt att säga alls om mig. Vill inte vara för "jobbintim" här i bloggen men jag vill att ni ska veta att jag trivs så otroligt bra och igår så tänkte jag verkligen (på arbetstid) vilken tur jag har som trivs så bra på jobbet som jag gör. Det är nog mycket det som gör att man håller måttet. Trivs man inte så har man inget "happyface", och jag har alltid ett happyface när jag jobbar. Det spelar ingen roll om jag sopar fimpar från marken, tänder ljus på toaletten, rullar bestick, springer dryck eller pratar med gästerna. Jag gillar atmosfären på Friday's och det är den som gör mig så glad! Så jag måste ju bara slänga upp lite bilder på min FANTASTISKA arbetsplats!

    

I mitt ♥

Bara ben och sommar

Det var så himla underbart igår när man kunde gå i bara ben till jobbet :) Jag skrev inget inlägg igår för jag var helt utmattad efter att ha jobbat en hel dag ute i solen. Det var bara vila som gällde hela kvällen för min del. Idag är man ledig och ska försöka ta mig till ett soligt ställe så att man kan få lite färg på denna bleka kroppshydda man bär på. Vet dock inte var, stranden (?), parken (?) eller västra hamnens lilla gräsplätt (?). Tåls att tänka på.

Idag är det lite lön också som skramlar in på kontot, kommer i rättan tider vill jag lova :) alltid trevligt med en slant att röra sig med . Nä nu ska jag dyka in i kylen och kolla om hon har någon trevlig frukost att bjuda på idag!!!



Gårdagens: svarta shorts, en randig tunika (fast Peter tyckte att det såg ut som en sjukhusklänning, hahaha), röda pumps och ett glatt humör ;)

Potter o jordbär

Yes. Sitter här och tittar på Harrypotter 5, order of the phoenix (?) och har precis ätit en skål med svenska jordgubbar med mjölk. Mums. Allt för att hålla sötsuget borta men det är inte så lätt heller. Inte minst när man är ensam hemma och det enda man tänker på är att baka kladdkaka. Nä så jag traskade till affären och köpte mig jordgubbar. And boyzzz n gäälzz såhär såg en Karlsson ut idag.




Här har vi gårdagens fynd

   
Jag älskar dem allihop. Det är så mycket sommar över dem :) Ett par sköna oversize brallor med luftiga hål är inte dumt en varm sommarkväll. Inte heller en lite lätt stor tunika att dra på sig när man går till och från stranden eller de underbara skjortorna som är fruktansvärt snygga tillsammans med min stråhatt :)


Delisiöööst

Jag kan inte hjälpa det, jag måste bara slänga upp en bild på min fina preggosyster :) Bara för att du är så fin systeryster och för att jag hoppas att kiden har kommit ut när jag kommer hem den 9:e ;) ♥


Pic stolen from Olines Facebook.

Jag älskar REA

Igår så var jag och klippte mig. Jag ska ta kort och slänga upp på bloggen så snart som min kamera har laddat klart. När jag var klar med klippningen så tänkte jag shoppa lite. Men det blev inte så lite, ett par jeans (249,50:-), En beige o vit randig tunika (125:-), En kortärmad pastellrutig skjorta (100:-), En långärmad pastellrutig skjorta (100:-), svarta solglajjor (200:-). GOSH vad jag älskar REA. Nog för att det blev en del spenderat ändå men med tanke på att jag har spanat in jeansen sen de anlände på Gina Tricot så kändes det fint att köpa dem för halva priset och jag kunde helt enkelt inte motstå. Resten inhandlade jag på Monki. De har förmodligen de skönaste mönster och modeller på sina kläder i hela Malmö och dessutom så är det billigt. Kan det bli bättre? NOOOOPE. :)

Bilder kommer på mina inköp så fort som kameran är laddad :)

Nu blir det att skutta ner i tvättstugen men först :

Frukost:
Svart kaffe, ett glas vatten, en linfröshot, en tallrik naturell yoghurt med linfrön, solrosfrön, osötad basmusli och mosade hallon. No sugar added <3



Det är bättre att tillsätta färska bär i yoghurten än att köpa en yoghurt med bär. Det är mycket mindre socker om man gör blandningen själv och dessutom mycket godare. Den söta lilla linfröshoten är kanske inte så god men den är mycket skonsam för tarmen och jag dricker en sådan då och då. Ta ett shotglas, häll i halva med linfrön och fyll på med vatten. Blanda om och vänta tills det blir som en gel runt linfröna. Drick!
 


Dessutom så har jag köpt på mig en brunutansol body lotion som inte luktar som ett gammalt solarium. Jag hade Dove ett tag men den gick ju inte att ha på sig, man luktade som om man precis hade stekt sig i ett solarium i en timme, så nu testar jag på L'oreal istället.


Klar för hemfärd.

Känns så himla skönt. Igår tog jag tag i att byta pass med tjejerna så att jag kan åka hem en vecka till Avesta och det var inga som helst problem. De småfnissade lite åt mig eftersom jag var ute i så god tid, men jag vill ju verkligen kunna semestra en vecka så då lär man vara ute i god tid. Ni kan få datumen redan nu så att ni vet när jag kommer och härjar :)

9-15 juli blir jag hemma. Kommer tidigt på torsdagsmorgonen och åker hem på onsdagseftermiddagen den 15:e.

Det är väl 2,5 vecka kvar bara. Jag fick sådan mersmak när jag var hem sist eftersom det blev en sån kort visit så jag var tvungen att boka in en heeeel vecka :) Jag kommer att hinna med att hämta ungarna på dagis, fika med mina goldie oldies ;) och sola en skvätt och bada en skvätt och bara vara en skvätt också. En annan toppen grej är ju att Peter redan är i Avesta då så jag får träffa honom också :D Oj ojoj vilken härlig vecka jag har att se framemot.

Nu måste jag skynda mig att göra mig iordning. Ska vara hos frisören kl 12. och jag hade tänkt att jag skulle stanna på Gymgrossisten och köpa nytt proteinpulver innan. När jag kommer hem nästa gång får ni se en snyggare och smalare Moa :)

Hej då mina gooodisar.

Oj ja förresten. Har glömt att berätta om pissvädret vi hade igår. Det var sånt spöregn så att jag var tvungen att sätta på mig Peters regnställ för att kunna cykla till jobbet utan att bli helt förstörd. Och varför tar hon inte bussen undrar väl ni?!
Ska jag tala om. JAG ÅKER INTE BUSS. Våga vägra åka buss säger jag bara och ser ut som nedan!!!!!!!



Den bjuder jag på så gärna så även fast jag ser ut att väga 40 kg mer än vad jag gör. HAHA. :)

Smakar som glass som svärmor sa

Den här yoghurten smakade jag hos svärmor i påskas då hon påstod att den smakade precis som glass och visst gjorde de n det. :) Jag skådade den i kyldisken på coop igår och var bara tvungen att köpa den. Och det är en riktig uppsevelse att äta den. Den är såååååå god. Testa den ni också vet jag :)


Det är väl sådär praktiskt med yoghyrt i burk men det väger upp när den är så god. Man får unna sig lite god fruktyoghurt emellanåt.

Och ja. Tyck inte synd om oss här nere att vi inte kunde åka hem till dalarna över midsommar, vi hade det ganska bra ändå :)


Idyll

Jag längtar efter en sommar hos mamma och pappa i deras vackra och idylliska hem. Huset är som taget ur en Astrid Lindgren eller Elsa Beskow. Det är så mysigt och man kan ju inte annat än att längta hem när man ser en bild på huset. Har börjat bytt bort lite pass i mitten på Juli så att jag kan åka hem. :)


Den feminina sidan

Godmiddag.

Jag har lite funderingar angående hur jag skall klippa mig på måndag. Jag vill ha en mer feminin look nu och inte lika "tuff och hård" som innan. Jag har även planer på att byta hårfärg. Skulle vilja bli lite mörkare eller kanske mer naturligt eller kanske totalt becksvart? Åh vad jag inte kan bestämma mig.  Men har kollat på lite olika sidor om frisyrer och har hittat en hyffsat feminin frisyr. Bara det att det är så svårt att få mitt korta hår att se så ut. Vad tror ni? Ska jag behålla mitt blonda och satsa på en frisyr som liknar denna? :)

Appletini for u?

 

Vilken är från Friday's bar och vilken är från Kings Arms bar ? ;)

Kanske inte så svårt att lista ut.
När man är van att dricka fina drinkar på Friday's och åker hem till Avesta, vill man gärna ha lika som man är van. Men det går liksom inte. Att de inte ens visste vad en Appletini var i baren på Kingen tyckte jag faktiskt var ganska obehagligt och bisarrt. 

Fick nöja mig med en ljusgrön grogg i fel glas och fel garnish. Inte för att vara petig ;)

Midsommarafton och mysbyxan är fortfarande på

God middag (?)

Jag vaknade upp ur min sömn för ca 2 timme sedan. Tog mig lite sovmorgon för det kan man behöva ibland. Jag vet fortfarande inte riktigt vad som händer idag. Eller jo det vet jag väl, det är midsommarafton och vad folk beträffar så är de väl redan dyngade. :) Hemma hos Kallin/Karlsson är det andra melodier. Själv så sitter mjukbrallan fortfarande på och Peter tror jag letar efter en ny lur. En ganska lat dag. Men när det är molnligt och det hänger regn i luften så kan man väl inte känna det där partysuget. I alla fall inte jag.

Tänk va, hemma hos föräldrarna Karlsson i Buskbo är de väl redan i fullgång med sillunch och börjar packa in paraplyer och diverse tillbehör för att åka till Folkärna och danska runt midsommarstången och lyssna på den där tanten med alldeless för många år på nacken sjunga "små grodorna". Jag fnissar alltid lika gott åt henne då hennes röst inte är lika ljuv som den förmodligen en gång har varit. Att hon står där så söt i sin folkdräkt med micken i högsta hugg och förmodligen tror att alla njuuuter av hennes skönsång.

Beträffande filmen vi såg igår "Appoloosa" så var den riktigt bra och jag rekommenderar den till alla som gillar vilda western filmer. Den handlade om två riktigt hårda grabbar som ska rätta till lite problem i staden Appaloosa. Huvudpersonerna spelas av inte midre än Viggo Mortensen och Ed Harris.







Jag kan inte påstå att det är någon "tjejfilm" men jag är ju inte så mycket för de där daltiga romantiska filmerna. I den här filmen är det lagom med kärlek. Vilket inte är så mycket men i alla fall en liten hint. Män i Western-filmer förlorar vettet när det ska vara fruntimmer med. Men jag kan faktiskt konstatera att kvinnor förr i tiden var mycket mer eleganta än vad kvinnor är idag. Ni får tycka att jag är konstig men är inte detta elegant?



Nu hittade jag ju ingen bra bild men ni förstår vilket stuk jag menar i alla fall. :)

Nu öser regnet ner över Malmö. Hoppas att det gör det heeela dagen. Det är så mysigt.

En riktig myskväll

Ja det är en sådan som väntar mig iväll. Peter skulle iväg och köpa toapapper men kom även hem med jordgubbar, rökta räkor och rosévin. MUMS. Han skulle även stanna till på Hemmakväll och hyra film tills ikväll Tror att det blir Appaloosa. Verkar vara grymt bra. Vi får väl se sedan om det är någon att rek.

Än så länge ser det ut som att det blir en bojkott av midsommarafton. Eller lite sill och potäter kan man ju äta men det blir ingen dans runt midsommarsång, nubbe eller kransbindning som i vanlig ordning. Jag tänker tillbaka på förra årets midsommar och bara ler. Det var fint väder, vi satt nere på bryggan i Buskbo och käkade mat. Vi var väl ett gäng på 20 pers. Familjen Eriksson som vi traditionellt firar med var självklart med och nu är det första året på över 10 år som jag inte firar midsommar med dem (var väl nåt år som vi inte firade men any way) det känns lite ui kroppen. Men tur att man har upplevt så många midsommaraftonar (?) i Buskbo redan så att jag får vara mätt på det i år även om jag inte vill. Hahaha. Jag och Peter får mysa ihop oss i soffan med Rosévin även imorgon och kanske sjunga lilla "hela familjen går ut med geten" (Tror dock ganska starkt att han kommer att protestera, :P )

Hej då

JAG VILL FIRA MIDSOMMAR PÅ LANDET

Jag vill köpa mig ett par riktigt snygga gummistövlar och bara klampa runt och mysa i Buskbo på midsommar. Tänk er att sätta sig nere på bryggan, äta mammas bullar, dricka varm choklad och kolla på när solen går ner över träden på andra sidan sjön. Det är livet det. Jag är en lantlolla och kommer alltid att vara det i min själ.


Bild: Sofis mode.

Att jag aldrig tröttnar

Nu ligger jag i soffan och kollar på Sex and the city The movie och jag såg den i förra veckan. Att jag inte tröttnar? Det är precis lika med serien. Jag kan kolla på avsitt ur boxen varje dag men nu har jag lånat ut den till Erika och då får jag helt enkelt titta på filmen :) Jag älskar't och jag älskar alla karaktärerna. Sex and the city är verkligen genomtänkt och fulländat.


En bit av himmlen






















Hjärtskär

Gårdagen var fantastisk. Det var fullt med barn överallt och även fast det regnade oavbrutet så var vi ute. Pappa och Marcus satte upp ett gigantiskt partytält i fredags utifall att vädret skulle vara kasst. Det var värmare därinne så det var inte det minsta kallt. Det var som att vara inomhus med gräsmatta till golv. Lilla Emma var så söt och snäll hela dagen och hade på sig en blomkrans under namngivelsen. Jag framförde två låtar; "en värld full av liv" från Lejonkungen och "vi är en" från Lejonkungen2. Det gick jätte jätte bra och värdparet och delar av sällskapet var rörda till tårar. Det hade väl att göra med att det dels var mycket fint men även att texterna har sånt fint innehåll. Det är inte många låtar som passar så bra som dessa gör till dop som inte är dopsånger från början. Hur som helst så kommer jag att sakna alla så fruktansvärt mycket när jag åker neröver igen. Detta är mitt hem och jag blir tårögd av bara tanken att kanske inte få se alla barn på någon månad igen. Dessa små kottar betyder allt för mig och jag skulle lätt offra mig själv för var enda en. Jag vill ju vara med. Jag vill se hur de växer och hur de åldras i verkligheten och inte bara på bild. ´Självklart så trivs jag bra i Malmö med och det är jätte bra när jag är där nere och jag har min älskade älskling där. Samtidigt så känns det lite tungt att han skall åka hem till Avesta över sommaren i 6 veckor för att jobba medans jag är själv därnere. Det kommer nog att bli jobbigt men samtidigt så tror jag att det kan vara bra att vara ifrån varandra lite emellanåt. Sen så kommer vi ju träffas innan de 6 veckorna är över. Jag åker upp och han åker ner.

Jaja. Här spöregnar det som attan och jag hörde att det var sol i södern så det är väl inte så dumt att komma hem till Peter och en strålande sol. Planet lyfter 21.40 om allt går som det ska men vi får väl se.

Jag slänger upp bilder när jag är hemma i Malmö.

Den som tar han har

Hej hej hallå hallå!

Blev inte så mycket blogg igår men jag kan berätta värstinghistórien. Jag jobbade till kl 15.00 tog mig en bit mat efter detta och fick sedan kuuuta  till bussen som skulle gå halv. Det var oväder utan dess like och jag tror närmare bestämt att det haglade på tvären när jag sprang till bussen. Genomvåt efter 5 min ute i ovädret klampar jag på bussen, lakom frysen och blöt om fötterna. Efter 40 minuter hoppandes på en buss var vi framme på Malmö Airport. Väl inspatserad genom säkerhetskontrollen så sätter jag mig och tar en chailatte och bara myser med mig själv, riktigt nöjd över att jag har klarat mig so far. Det jag dock befarade var att planet skulle bli försenad pga stormen av klass 1 i södra Skåne. Men ditkommen 16.30 var det ännu inget ändrat. Skönt tyckte jag, jag kommer iväg i tid. Ca 5 min senare ropas det ut i högtalarna att passagerarna som ska med SK110 till Arlanda 17.30 får ombokas till SK126 19.20. Mitt flyg var inställt. Det var åska över Arlanda så att de kunde inte skicka ner ett plan, Kul för mig att vänta på ett nytt plan. Vad gör man på Malmö Airport i nästan 3h? 1h hade jag räknat med men det är lagom för en kaffe och en tidning. 3h hade jag inte räknat med och själv var jag då förstås. Självklart skulle man checka in sig igen för att få en plats på det andra planet. Jag försökte prata med tanterna i Informationen men de visste ingenting.

Konversation:
Moa: Hej, jag skulle åka med flyget som går 17.30 till Arlanda. Men nu går ju inte det, behöver jag checka in igen då fast jag inte har något mer än handbagage?
Tanten: Men, det är ju inställt!!!
Moa: jo tack jag vet det men jag ska ju åka med Sk126 19.20 istället. Min fråga är om jag behöver checka in igen?
Tanten: Bra fråga.
Moa: Tack men jag behöver ett svar, för jag vill verkligen komma hem.
Tanten: Jag förstår, mycket bra fråga. Ställ dig i kön till den manuella incheckningen utifall att.

Alltså. Det jag ville veta var om jag kunde checka in i självincheckningen eller om jag var tvungen att ställa mig i kön som var 50m lång i folk med bagage. Jag tycker att informationstanten borde ha vetat det. Lite vad de är till för men så kan det vara ibland. Ovetande och vilsen tog jag plats i kön för att eventuellt kunna få mig en sittplats på nästkommande plan. Halvvägs i kön dyker en SAStant upp och ställer sig och börja snacka så tyst att jag inte hörde och var tvungen att lämna min plats i kön för att veta att jag faktiskt var garanterad en plats. Sen var det bara att ställa sig sist igen. KUL...


Jaja, hem kom jag men nu ska vi åka på namngivelse. hej hej

Små grytor har också handtag.

Hemkommen. Jag jobbade ett kort kort pass på 3 ynka timmar. Jag stoppade i mig lika käk innan jag gick därifrån men var iväg på en skaplig tid (ombytt och äten) vid 21.20 (slutade 21.00) Jag traskade mot bussen för att åka hem, hade naturligtvis åkt buss till jobbet idag för att det regnade as hell, jag ska aldrig mer åka buss kan jag konstatera. I alla fall inte om jag har brottom. Jag gick till busshållsplatsen 17.27 för att ha god marginal eftersom jag började 18.00. Det tar 10 min att åka buss och det skulle gå en 17.35. Perfekt tänkte jag. Då är jag på jobbet ca 17.45 så kan jag bara svira om och jobba på en gång utan att behöva vänta in tiden. MMMM in my ass. Jag väntar på bussjävulen som ALDRIG kommer. Får smått panik eftersom jag är sån tidspesimist  (är alltid minst 15 min tidig till allt), slänger iväg ett sms till manager att jag blir sen för att den helvetesjävlabussjäveln inte kommer. Det var okej för det var ganska lugnt på jobbet. TUR. 17.53 dyker den väl upp eller nåt i den stilen. STRESSA STRESSA STRESSA. Klockade in mig 18.10 och Carro som var kvällsmanager bara log trevligt och sa till mig sådär snällt och gosigt: Det är lugnt Moa. :) Och jag vrålar: åååååh förlåt förlåt förlååååååt. Jag kom på nu i efterhand att det händer ju faktiskt alla. och det har redan hänt många andra på jobbet. OCH natutligtvis missade jag precis bussen när jag skulle åka hem också så jag fick vänta i 20 min. Aldrig mer buss. Hemska upplevelse.

Nu sitter jag i hemmets lugna vrå och knaprar på lite mörk choklad och en och annan läkerol giants med päron och lakritssmak samtidigt som jag skriver lista på vad jag skall ha med mig hem imorgon. Peter ligger och sover och jag vill inte väcka honom med att härja runt här hemma, så skriver jag lista och slänger ner allt i en väska imorgon så går ju det snabbt också. Har dock på känn att morgondagen blir kaotisk.

1. Jag börjar jobba 11 och slutar 15. Då skall jag hinna äta lite och sen traska till flygbussen (åh nej buss) som går 15.30.
2. Jag har aldrig åkt flygbuss förut och vet inte hur den ser ut eller var från centralen den går.
3. Jag har aldrig checkat in själv förut så jag lär ju virra som en höna på sturup
4. Jag har heller aldrig flygit själv förut så jag blir väl nervös som ett ass.
5. Jag skall hitta på en förvirrad mamma någonstans på Arlanda när jag kommer fram.

Och dessutom ska jag hinna packa allt på morgonen och släpa med det till jobbet eftersom jag inte hinner hem emellan. Voj voj. Jag tror inte att jag tar med mig min dator men jag skall försöka hinna med att blogga lite ändå. Jag tar med mig min kamera och självklart ska jag ta massa fina bilder :)

Åååååh vad jag längar hem, jag längtar efter att få känna doften av Buskbo. Undra om bikinin skall åka med i packningen? :) SVERIGES HJÄRTA HERE I COME.

Först till skrivarkön får först skriva ut.

Back from theeee shoppping.

Jag hann med allt jag skulle och lite till. Hittade fin fina presenter och när det var avklarat tog jag mig an att lämna tillbaka lite kläder. Usch, tycker verkligen inte om att göra det men känslan av att ha betalat för kläder man inte kommer använda är lite värre så jag tog mig i kragen och struttade in på Gina Tricot och sa vänligt att det verkligen inte passade på mig och ville lämna tillbaka. Hon såg inte alls glad ut, mest besvärad och det kan man väl kanske förstå men passar det inte så gör det faktiskt inte det, så det så!!! Jag fick mina pengar och traskade glatt vidare mot nya mål, dvs Cubus för att lämna igen en hemsk kjol jag köpte i förra veckan. Men där inne hittade jag däremot lite prylar som täckte upp kostnaderna för den hemska kjolen. En bikini med söta enhörningar på och trosor. Efter detta bar det av på jakt efter en ny handväska eller axelväska eller vad det nu kallas. Hittade en vrålsnyggväska som jag förmodligen hade köpt om inte det otroligt dumma butiksbiträdet tyckte att jag skulle ta mig en funderare på om jag VERKLIGEN ville ha en VIT väska, för hon ANTOG att jag som 99% av alla tjejer hade SVARTA väskor sen tidigare och att jag kanske skulle satsa på en billigare eller mindre väska, dum som jag är så nickar jag och går vidare. Nu när jag kom hem så fattar jag inte varför jag inte köpte den. Den var såååååå snygg och såååååå jag och den kostade faktiskt bara 399:-. En del människor ska verkligen inte stå i en butik. Jaja, efter denna groteska händelse tog jag sats och struttade i vild hastighet till Hemköp där jag skulle hämta ut mitt mystiska paket. Mycket riktigt så var det en STOOOOR svart påse från Nelly. Jag bugade och bockade till damen bakom disken och sprang hem och rev upp påsen som ett barn på julaftonsmorgon river upp sina första efterlängtade julklappar. Jag slängde av mig alla kläder och provade hela outfiten och guud vad fint det var. Nästan så att man föll en liten tår över hur bra smak jag faktiskt har :) I ett desperat försök att fånga denna vackra skapelse på bild lyckades jag naturligtvis inte och blev bara arg och frustrerad. Därför så får ni bara se bild på sakerna och inget på mig.

klänningen är en litesmått ballongmodell men är tight över bysten, Ni ser även skorna med 13 cm klack, min snygga hatt, lite presenter, en bikini och två "trosrullar".


Titta så tjusig. Med enhörningar och regnbågar på :) Och nej jag köpte den inte på barnavdelningen. ;P

Nu ska jag äta upp maten min. Har jag nämnt någon gång att jag ÄLSKAR Peters köttfärssås. MUUMS. ♥

Det vi inte gör idag slipper vi göra om i morgon.

Yes, då har jag käkat frulle, gjort en lista på dagens att göra, snackat med både systeryster och sväggan, fått en avi från posten om att jag har något att hämta på hemköp som inte passar i min brevlåda (kan det vara mina kläder?), kommit på vad jag ska köpa till folk som skall firas när jag kommer hem dvs, Johanna (student), Algot (fyller 3) och Linnea (fyllt 5). Jag kan naturligtvis inte skriva vad jag skall köpa eftersom jag vet att Johanna och de båda mammorna till barnen läser min blogg flitigt. :)

Nu börjar jag må bättre efter min dröm och är väldigt pepp på att gå till Hemköp, hämta mitt paket, springa runt på Entré och köpa presenter och lämna tillbaka kläderna på Gina Tricot som jag nämnde igår. Skall även hinna med att träna men tänkte göra alla andra ärenden först för att se hur mycket tid det finns till träning sen. Man hinner ju alltid med ett kort pass. Jag mår jätte bra av min "nya livsstil" och känner att det här kan funka riktigt bra. Har inte druckit en droppe läsk på mer än en vecka och jag saknar det inte ens. Det är iofs konstigt eftersom jag drack läsk varje dag innan. Det svåraste är nog maten på jobbet eftersom allt är så himla gott. Vi har världens godaste pastarätt: Cajun Shrimp & Chicken pasta som är TO DIE FOR. Men eftersom det är både grädde och pasta så lär jag låta bli den tyvärr. Men varje gång jag ser sen så dreglar jag lite smått i smyg. Det är sallad som gäller på jobbet nu för att inte öka i vikt. Man måste vara stenhård mot sig själv eftersom det bara är mig det skadar om jag äter fel. Igår på gymmet så vägde jag mig och jag väger på tok för mycket än, egentligen så är det inte vikten som spelar roll, kan gärna ha den stl som jag har nu bara det att allt fett får gärna omvandlas till muskler. haha.. Klassiskt. Man är för viktfixerad idagenssamhälle.

Nu ska jag skutta in i dushen och fixitrixa mig lite innan jag skuttar till hemköp och hela stora köpcentret. (Ni kan ju själva kolla in vad jag bor 5 min ifrån http://www.entremalmo.se/1/1.0.1.0/3/1/. Ni tjejer vet väl vad det innebär att bo granne med ett köpcentrum med 70 butiker, kafeer, gym och food court samt bowling och bio. Haha..


So long cowboys

Små sår har också vänner.

God förmiddag. Hade den läskigaste drömmen på länge i natt så jag kände att jag måste dela med mig av den till någon och varför inte mina kära bloggläsare. :)

Den handlade om en familj på mamma, pappa och ett barn på 2,5 år som bodde i ett stort hus ute på landet. Föräldrarna jobbade som skogsvaktare och var ofta bortresta under helgerna till sin skog som låg ganska långt ifrån huset där de bodde. Föräldrarna tog aldrig med sig sin lilla son under helgerna utan lät honom stannan hemma i det stora huset. (med en barnvakt tänker ni då alldeless säkert) helt ensam. De åker fredageftermiddag och kommer hem sent på söndagkväll och låter den stackars pojken vara ensam. En lördagkväll var jag ute och körde lite bil tillsammans med Peter, helt ovetandes om denna stackers pojke som är helt ensam utan mat. Vi svängde in på en grusväg som ledde till ett stort stort hus med väldigt mystisk form. Det lyste i alla fönster så vi antog att det var någon hemma. Mycket riktigt. Där står den lilla pojken innanför dörren livrädd, kall, hungrig och kissnödig. Han var inte rädd för oss utan för mörkret. Han blev så glad när det kom in folk att han hoppade upp i min famn gråtandes och sa till mig att aldrig släppa honom igen (ni förstår, denna pojke på 2,5 år pratade ungefär lika bra som en 5 åring). Jag gav honom mitt ord om att jag skulle se efter honom och inte låta honom vara själv igen. Jag bad honom berätta varför han var själv och det var då han berättade historien ovan om att föräldrarna är skogsvaktare. Jag frågade honom om han inte hade någon barnvakt eller något äldre syskon som tog hand om honom men han var helt själv. Han visade mig runt i det stora huset som hade flera olika trappor och de olika gångarna och rummen som var överallt. Han berättade för mig att han hade gått vilse många gånger och inte blivit hittad på flera dagar eftersom mamman inte brydde sig så värst.
Vi stannade i huset tills på söndagen när föräldrarna kom hem. Jag har helt gråtfärdig och fylld av medlidande till den stackars pojken som hade berättat att han blev lämnad själv varje helg utan mat eller sällskap i det stora huset som han var rädd för.
Vi skällde ut mamman ordentligt och jag sa som sådan: Hur fan kan du lämna ditt barn hemma helt själv en hel helg? Han är ju bara 2,5 år!!!!!!!!
Svaret jag fick var hjärtskärande: Men vadå, han är väl en människa, alla människor kan väl laga mat och torka sig själv när man har varit på toaletten, var inte så upprörd.
Jag skäller tillbaka att en pojke på 2,5 år kan inte torka sig själv och kan inte laga mat. Det är livsfarligt och dessutom, hade han kunnat laga mat så når han ändå inte upp till spisen.
Mamman förstod ingenting av vad jag babblade om och började bli irriterad och tyckte att vi skulle åka så att hon fick ha sin son ifred utan att vi skulle bry oss så jäkla mycket. Detta vägrade jag såklart och sprang därifrån gråtandes med pojken i famnen som klamrade sig fast runt min höft med benen, han viskade till mig: lova att jag aldrig får komma tillbaka till dom igen.
Jag lovade.
Vi satt oss i bilen och åkte hem till oss. Han fick bo hos mig och Peter ett tag tills Socialen hade en bra lösning. Vi kontaktade dem redan på måndagen och det hela ledde till domstol, men jag vann och pojken fick bo med oss.

Alltså, det låter säkert inte lika dramatiskt som jag upplevde det men så är det ju alltid med drömmar som man skall återberätta. Jag har mått jätte konstigt hela förmiddagen över detta och vet inte hur jag skall återhämta mig. Är fylld av någon slags ångest över att det kanske faktiskt händer där ute i världen. Stackars barn.


Det är alltid för sent att vara efterklok.

Pust och frust.
Nu har jag tränat, shoppat och ätit en lätt lunch. Ska snart sticka till jobbet men tänkte först komma med ett konstaterande.

Det är sällan man känner sig så sexig, snygg och gudomlig som efter man har tränat. Så nu har jag sagt det. Ni kanske tycker att det låter konstigt men jag känner faktiskt så. När man har tränat och hållningen är lite bättre än normalt, man går och känner sig stolt över sin insats bland alla maskiner och sätter sig nöjsamt i bastun med en flaska vatten och bara ler.

Lunch: Lax och grönsaker i ugn.

Shoppingen som jag lyckades med ska jag genast lämna tillbaka, jag hade ingen lust att slita av mig alla kläder inne på Gina Tricot som jag precis hade fått på mig efter träningen så jag köpte på måfå det jag tyckte såg mysigt och trevligt ut. Ett par svarta chinos och en korallfärgad body. Chinosbrallorna som jag trodde var "boyfriend-fit" var så höga i midjan att naveln inte syntes och jag passade inte i Korall så det blir att lämna tillbaka och kanske kolla på prislapparna vad det står att det är för modell på grejerna innan man ställer sig i kön till kassan, eller ännu hellre, prova skiten så att man slipper släpa hem det som jag ändå måste släpa tillbaka.
Jag får helt enkelt vänta in kläderna från Nelly och kolla fall det passar men det gör det väl hoppas jag. Nu ska jag sticka till jobbet mina kära. Ha det bra. Puss och kram






Den som gapar efter galen fågel ser inte skogen för alla ben!

Psst. Är det någon som råkar sitta inne med Nile City ? Jag är totalförälskad och det var så länge sedan jag kollade på Pelle Alsing och de andra sköningarna.

http://www.youtube.com/watch?v=LAz6ZjxLNHQ

(eftersom jag är så oteknisk så vet jag inte hur man får youtubeklippet i min blogg så jag länkar istället. hahaha)


Jag anar öglor i mössan.

Jag har fortfarande inte släppt att folk har fått gått. Jag vet förvisso om anledningarna och jag kan förstå att de har fått gått för detta. Men det känns ändå overkligt att en av tjejerna som man har kommit hyffsat nära, som man har umgåts med, som man faktiskt först pratade med när man kom till jobbet första dagen den 4 maj, att hon skall gå. Men det reder sig. Jag har aldrig trott att man kan trivas så bra på en arbetsplats. Jag visste inte att man kunde längta till jobbet när man inte jobbar. För mig är det ganska overkligt men det känns också så väldigt bra. Jag kommer att spendera många timmar där och då vore det synd att inte trivas. Det flyter på bra för mig just nu. Jag trivs på jobbet, jag jobbar på min drömkropp och till helgen får jag träffa familjen, tråkigt bara att inte Peter följer med men sånt är livet ibland.

Nu ska jag försöka att inte vara så depp, jag sitter ju faktiskt och äter min "lyxiga" frukost bestående av en proteinshake och en kopp kaffe. Det jag saknar i frukostväg är någonting som stabiliserar vätskan i magsäcken. Har inte kommit på något bra alternativ till det än. Har ju satt i mig en frukt eller så ibland och det har funkat hyfsat. Funderar på en knäckemacka utan pålägg. Bara för fyllighetensskull men vad vet jag? Jo jag vet bara att så fort som jag har satt i mig all min dryck ska jag bara vila lite (diska, fixa håret) sen bär det av till gymmet. Skulle helst vilja vara där innan alla galningar som gymmar på lunchen kommer. De är så fruktansvärt stressade; cykla, cykla, cykla, kolla klockan, klockan klockan, hinner jag göra mage, ben och armar eller ska jag bara  cykla, jäkt, jäkt, jäkt. Sen på eftermiddagen är ju minisats full i ungar så man är ju rädd att man ska springa över 14 stycken när man tar sig från omklädningsrummet till gymmet. Nä tacka vet jag förmiddagsgymma. Lugnt och skönt. :)


Moa gillar skatteåterbäring.

Ja då ska hon unna sig lite shopping då. Jag har bara köpt Jobbkläder nu för tiden och ska unna mig lite kläder till mig själv. Fina kläder.



Har beställt detta från Nelly nu. Men hatten är en mörkare nyans än denna, typ som på armbandet. Psst. Klacken på skorna är 13 cm. :) Parteeey.  Ååååh vad jag längtar tills jag får hem det. Så att jag får prova det och ha på mig det på fest. Det var så länge sedan jag köpte något som inte var i jobbsyfte. Jag är så glad så glad. Behövde verkligen detta nu. Fick precis reda på att 3 st till har fått sparken idag så nu har alltså 7 st fått sparken från Fridays. Jag sitter i alla fall tryggt i båten och det känns jätte skönt. Man blev ju lite orolig ett tag men trodde verkligen inte att jag skulle få gå. Hade tänkt att jag skulle ha tränat nu men har verkligen inte hunnit. Har sprungit som en galning här och städat. Sen så ringde A och berättade att hon och 1 till hade fått gått. Sen pratade jag lite med Frida sen pratade jag med G och sen helt plötsligt så hade jag fått tillbaka mina skattepengar jag blev shoppingsugen. Och nu är det för sent. Känner mig dock inte så sugen på det heller, men hade väl kanske varit bra att träna lite för att få bort alla känslor just nu, men vad vet jag. Ska i alla fall dit imorgonbitti. älskar att träna på förmiddagarna. Lugn och skön stämning som fan och det är perfekt att träna mellan frukost och lunch. Jag mår bättre nu när jag har börjat äta nyttigare och rör på mig mer. Det är verkligen påväg åt rätt håll känner jag. :) wei

Updt- 20:37
psst. Det blev lite hemmaträning :) Me like.

Pustar ut.

Nu har jag städat hela lägenheten, eller jag har badrummet kvar att ta mig an men då lär jag ha lite mat i magen först. Jag tycker att det är ganska mysigt att städa. Man har en dag hemma då man bara pysslar och plockar, dammar och donar. Och resultatet blir alltid sååå bra. Känns skönt när man har städat. Det riktigt känns i luften hur fräsh den blir. Har även tänt ett doftljus i vardagsrummet så att det ska bli en helt annan doft än vad man är van vid. Mys.

På fredag åker jag hem till Avesta och nu känner jag bara att jag verkligen verkligen vill hem. Nu har vi varit här i snart 5 månader och jag vänjer mig aldrig riktigt vid att vara så långt ifrån alla. Jag vill vara nära och känna mig nära. Jag brister nästan ut i gråt varje gång jag tänker på att alla kommer att samlas på midsommardagen i Buskbo och jag kan inte vara med. Jag är långt bort ifrån alla traditioner, familjen och vänner. Att få MMS på alla där hemma gör det bara svårare men ändå lättare. jag kan på något sätt se hur de växer och hur de leker på som vanligt. Det är tur att jag har Peter här nere för att vara själv tar kål på mig, inte alltid men just nu gör de det. Jag kan bara fantisera om Buskbo, barnen, mamma och pappa medans alla andra är där och upplever det. Jag längtar hem. Ibland önskar jag att jag var 3 år och mitt största bekymmer var att mina klackskor är förstora för att jag skall kunna dansa i dem, eller ifall jag ska ha klänningen med hello kitty eller den med barbie. Men samtidigt så är detta en erfarenhet som jag inte skulle ha fått annars. Jag har träffat så mycket nya underbara människor som jag inte skulle ha träffat om vi inte hade flyttat hit. Jag ångrar inte en dag här nere men vissa är svårare än andra.


Från VIP-festen på TGI 27 maj.

Bjussar på lite pics.

Det var måndag och jag trodde att vi skulle spela ett spel eller två. Det resulterade i en skvätt alkohol i mina nya goda vänners sällskap. Jag klagar inte. Vi bara firade att det är ett år sedan vi tog studenten eller fler år. beroende på.

         

Fr. V  Marcus, Agnes, Frida, Pelle, Nina, Lotta, Pelle, Eric, Lotta, Pelle, Jag, Marcus, Nina Frida, Tom, Pelle, Frida, Marcus, Nina, Frida, Eric, Lotta, Robin, Jag

dessa underbaringar  är mina nya kollegor på Fridays. Om ni kommer och hälsar på får ni förmodligen träffa dem in real life och de är precis lika underbara som de ser ut hela bunten :)

Dagens

dagens outfit trasiga jeans, trasiga strumpbyxor under + en svart tisha = Mums och totalt traaashat.


Dagens bästa: Ur kattens dagbok. Så jäkla klockrent.

Dagens snacks: Wasabiärtor o hot krackers + 87% mörk choklad eller var det 86% ?


Dagens nytta: Röstat på Christoffer Järkeborn (m)
Dagens värsta: Hänger regn i luften.
Dagens längtan: Dalarna och la familia <3

Nu: LA Ink. ( 10 min till haha)

Ur Kattens dagbok. (gapskrattar)

783:e dagen i fångenskap...
Mina kidnappare fortsätter att tortera mig med bisarra dinglande saker. De frossar i färskt kött medan jag tvingas leva på torrfoder och slemmig burkmat.
Det enda som håller mig igång är hoppet att jag en dag ska lyckas rymma, och den milda tillfredsställelse jag får av att klösa på möblerna. Imorgon ska jag eventuellt äta ännu en krukväxt.

Idag misslyckades jag än en gång med att döda mina kidnappare genom att försöka fälla dem med min kropp.
Jag borde kanske försöka vid toppen av trapporna. I ett försök att sätta mina förtryckare ur balans, framtvingade jag en hårboll i deras favoritfåtölj. Kom ihåg: lägg en på deras säng.

Fångade en mus som jag bet huvudet av. Lade den huvudlösa kroppen vid dörren som ett tecken till mina kidnappare om vad jag är kapabel till, så att de ska gå runt i ständig skräck.
Bemötandet jag fick var en massa klappar, kramar och gullande om vilken duktig kissemiss jag är. Saker och ting går inte som planerat.

På kvällen dök deras kumpaner upp för någon sorts sammankomst.
Jag blev placerad i isolering under mötet, men jag kunde känna doften av deras mat och höra brottstycken från deras kriminella planer.

Tydligen var jag inlåst på grund av min kraftfulla förmåga att framkalla något de refererade till som ‘allergi'.
Jag måste komma underfund med vad detta är så att jag kan använda det till min fördel.
De andra internerna smörar för våra fångvaktare och jag vågar inte anförtro mig till någon av dem inför risken att någon tjallar.

Hunden släpps regelbundet ur sina bojor men återvänder frivilligt. Han är uppenbarligen efterbliven.
Fågeln däremot ger intryck av att vara en informatör. Han pratar med våra kidnappare regelbundet, och jag är övertygad om att han rapporterar vartenda steg jag tar.
Tack vare sin placering i metallrummet är han för tillfället i säkerhet.
Men jag kan vänta.
Det är bara en tidsfråga innan mina planer infrias...

Och så ska man rösta.

Flickan på bilden nedan kommer att kryssa Christoffer Järkeborn (m) när hon går till vallokalen i eftermiddag. Det är så overkligt för mig på något vis då jag tackade nej till att vara kandidat i EU-valet 2009 eftersom jag själv tycker att jag är för ung. Åkte dock på specialutformade kurser för att forma mig till en kandidat. Men nja. Till nästa val, då kan ni nästan räkna med att kunna kryssa Moa Karlsson (M) till Europaparlamentet ;) HEHE.
Men nu så är det GO JÄRKEBORN GO...... http://eu.moderat.se/?p=candidate&x=6




And yes. Han kommer sitta i Bryssel. Jävla hyvens grabb. Tänk att vi kursade tillsammans på eu-utbildningen förra året. :) Han hade dock lite mer drivkraft än mig. GO GO GO

Söndagsfrulle á la Karlsson



Kiwi, Havtornjuice, kaffe och proteinshake. Det är frukost i mina öron det. Oj oj oj.

Less.

Vad är det för väder här i söder EEEeeegentligen?! Nu ska jag vara ledig i 3 dagar och detta är vädret:



Blir man glad då? Nej skulle inte tro det. Vi som skulle härja på måndag och allt. Människor, blir det parkhärj ändå?! Vet inte om jag är så sugen om det blir 11 grader varmt och regn. Vad har ni för väder? http://www.yr.no/ bästa vädersajten EVER.

Förresten, hur kasst spelade inte Sverige idag och hur dåligt spelade inte ZLATAN. Mr. JagKanInteSpelaFotboll!!!!!!!!!


svejs.

Små lätta moln.

Tjollahopp..

5/6
Frukost: Proteinshake, havtornjuice och en kopp kaffe
Lunch: Cobbsallad på Friday's
Lätt middag: Mozzarella
Kvällsis: Persika
Naturligtvis cykel fram o tillbaka från jobbet.

Det blir så knasigt med måltiderna när man jobbar eftermiddag. Jag jobbade från 15-23 igår.. Käkade lunch 14.30 och mozzarella vid 23.30. Inte bra för kroppen. BIG NO NO.
Dessutom så har jag varit nykter en vecka nu. Restaurangbranschfolkets spritintag är lite mer än vad jag är van med. En drink lite då och då och det blir lätt varje dag. Berättade igår för några om min vita vecka och de tyckte att jag var jätte duktig och stöttade mig. Jätte kul att det är så. De skulle shotta B52 precis innan jag skulle dra och Melissa var så söt och gav mig en shot Pepsi så att jag också kunde vara med. SWEEET.

Idag har jag ätit:
Yoghurt m. osötad basmusli och ett glas mjölk till frukost (eftersom det var det enda jag fick i mig innan jobb ville jag ha en stabil frukost)
Lunch: Hamburgare utan bröd och pommes (ja det var gott, det finns grönsaker)
Middag: Den är på ingång nu, falukorv och mackisar ( inte så mycket mackisar, men vad sjutton, det är faktiskt lördag)
Blir säkert en och annan godisbit till fotbollen men läsken ska jag hålla mig ifrån.

HEJ DÅ

Är det konstigt att man längtar hem ibland...

...  när päronen har ett paradis som detta?


Jag längtar efter att få sitta på bryggan i Buskbo, kolla på när barnen badar och härjar vid strandkanten medans vi vuxna tar oss ett och annat glas vin och bara njuter av det goda som livet har att ge. Tror fan att jag kommer åka hem varje långledighet som jag har då jag inte får besök här nere då förstås.
 FAMILJEEN!!!!! BUSKBO!!!!!

Mina "pins"

på mitt jobb får man olika pins för olika saker.
Den som ser ut som en telefonkiosk är min valideringspin
Den som det står Friday´s på och WOW ovan är en WOWpin som man får om man har gjort nåt bra
Den tredje är en regular Fridayspin
plus min nametag



Tänkte precis slå på ett avsnitt av Sex and the city men kom på att jag har lånat ut boxen till Erika. skulle ha  behållt i alla fall en dvd-skiva. Damn it. Träna hinner jag inte heller. Lär vara på jobbet senast kl 14 om jag ska hinna äta innan och om jag kommer till gymmet till halv (vilket är omöjligt för mig eftersom jag inte har klätt mig eller fixat frippan, ja det måste jag, smink I dont' care men jag kan inte se ut såhär på gymmet. Då skrämmer jag de andra. ) och gå dit, träna osv osv tar 2 timmar och då är hon halv 2 och då ska jag hem hämta jobbkläder och cykla till jobbet (alla grejer får inte plats i samma väska) Klart att det går med det blir tight. Jag ska fundera på det.

morgon frippäääännnnn......

Igång, och ingen återvändo

3JUNI
Frukost: Proteinshake och en kopp kaffe samt en banan för fyllighetens skull.
Träning: 30 min crosstrainer ´+ 15 min mage och 15 min ben.
Mellis: Banan
Lunch: 1 laxfilé och ugnsstekta wokgrönsaker
Mellis: Persika
Cykel 2 km till jobb
Jobb: 3 h (värt pass?)
Middag: cobbsallad på Friday´s ( sallad, ägg, oliver, gurka, tomat, bacon, mm)
Cykel 2 km hem
Kvällsis: 2 st Kiwi

Inte illa för att vara typ första riktiga dagen på mitt nya liv. Idag har jag träningsvärk som fan vet inte om jag hinner med att träna och käka innan jobb idag. Börjar kl 15.00-23.00. Det tar ju ca 2h att träna med allt, dush, ombyte, smink....... Har inte fått i mig min frukost än heller men den ska jag göra iordning nu.

Hejsvejs.


En plan

Jag har en plan som faktiskt kan funka.

Frukost: Proteinshake och grönt te
Lunch/middag (beroende på om jag jobbar öppning eller stängning): Cobbsallad på Fridays.
Lunch/middag hemma: Något nyttigt med få kolhydrater. Mycket lax och kyckling. Mycket grönt.
Mellanmål: Frukt
Motion: MERA
Alkohol: Mindre
Läsk: Ingen

Det kan faktiskt funka. Det är en metod som man faktiskt kan leva med. I alla fall jag. Proteinshaken är riktigt god och den mättar. Nu får det bannemig vara nog på onyttigheter. Jag är så jävla trött på mig själv för tillfället så nu får det vara nog. har legat på latsidan när det gäller gymmet eftersom jag jobbar så konstiga tider men det ska det bli ändring på. Nu är jag inspirerad av diverse människor som har gått ner i vikt och blivit sååå fina. Så nu ska jag inte falla för mer sötsaker. Nog för att jag bakade kakor idag men det var för att fira min validering. Men jag ska inte äta några nu. Slut på det.

Cobbsalladen på fridays är så goooood så den kan man ju leva på. Annars har vi ju flera sallader utifall man skulle tröttna. Bye bye pasta.

Oj, vilket argt inlägg det blev.

Malmö <3

Här ser ni hur vi solar mitt i Malmö :)


Man behöver bra läsa när man solar :)


Man äter frukt också.


Man går till jobbet och äter lunch :)


Friiiidaaaayyyyyy's <3


En av värdinnorna: Sara :)


En av våra bartenders: Pelle.


En av servitriserna som inte ville vara med på bild. Men ni halvskådar iaf uniform-standard.



heeejdååå

Validerad

Yes! Igår innan jag gick av mitt skift kl 23.00 blev jag äntligen validerad. Först av värdinnorna om jag uppfattade Gabbe rätt. Så sjuuuuukt skönt att äntligen vara det alltså. Då har man nåt det första trappsteget på Friday's standard och jag kan säga att de har väldigt höga krav på en, Det är ju inte som en vanlig restaurang eftersom man inte kan få den servicen som vi ger på någon annan restaurang någonstans egentligen eftersom Friday's är bäst i världen på service.

Det var väl 1 och ett halvt A4 papper med punkter som man skall ha klarat och uppfyller innan man blir validerad. Men nu är det äntligen gjort och jag firade med att glas isvatten. Har bestämt mig för att denna veckan skall bli en vit vecka eftersom man har kommit lite ur balans gällande helg och vardag när man jobbar skift såhär. Så det har ju blivit en drink lite då och då men nu får det vara nog. Man måste ta hand om kroppen sin.

RSS 2.0