Sova

Hur i hela världen skall en liten tjej som redan har svårt att sova kunna sova dagen innan den stora flyttdagen? Imorgon får vi nycklarna och flyttlasset bär av. PIRR PIRR. Möblerna kommer på torsdag, mamma och pappa på fredag och jag och min älskling kommer att bo i en drömlägenhet.

 Hur ska jag kunna sova???

röra

Vi bor just nu i en röra av kartonger och kassar. Det mesta är nerpackat och klart för avfärd mot nya lägenheten. Denna färd sker imorgon vilket känns helt fantastiskt och det pirrar i min mage så fort jag tänker på det. Imorgon är dagen D och vi sover sista natten i denna ruttna gamla håla i natt. EN NATT kvar. Små pysslar lite här idag och har precis packet ner skafferiet och vi är väl uppe i en 15-17 flyttlådor vilket egentligen itne alls är mycket för ett helt bohag. Sen har vi ett antal säckar med kläder osv som står och dräller överallt. Hehe, men det är sånt man får ta när man är i flyttartagen. Jag kan bara inte förstå att dagen jag har längtat efter är imorgon och att vi faktisikt har packat sakerna och är redo. Redo att flytta in i ett nytt stort hem.


Vad skulle du göra om du var en toarulle?

HEJ!

Har precis småstädat lite. Mäklarfan kommer ju tydligen hit idag. Så ja. Lite smått men inte överansträngt för det pallas ICKE. Ska hoppa in i duschen alles och sen pyssla mig fin inför kvällen. Det är lika kul varje fredag när man jobbar FOH (Front of house) för då kan man göra sig lite extra fin mot när man är BOH (Back of house). Sitter och lyssnar på Lady gagas bad romance och den är fan coolt bra. Tittar även på lite bilder på min käre karls facebook och hittade lite gamla fjällen bilder som är to die for och jag längtar som tusan upp dit. Blir nog inte att åka dit på många månder men  man kan ju drömma liite :D

funderar att göra detta till julkort i år. HAHA Vad tycker ni? paint in my heart



hihi


Träning

Nu ska jag strax sticka iväg och träna hade jag tänkt. Har i alla fall packat väskan och sådär. Ett snabbt och intensivt pass hade jag tänkt mig idag. Måste verkligen försöka få in träningen i min vardag igen. Jag mår så bra av att träna. Även om jag rör mig mycket på jobbet osv så känner jag att jag vill ha träningen. Egentligen så orkar jag inte träna de dagarna som jag jobbar men jag måste försöka i alla fall. Just nu känner jag mig trött och hängig. Skulle vilja gå och krypa ner i sängen en timma eller så men kanske känner mig lite piggare om jag tränar liite. Jag tittar ut och ser stora gråa moln närma sig och jag tror att det kommer bli regn och åska. USCH.

Nä sitta här och snacka. Dra på sig lite kläder och dra till gymmet.

Flexitarian



Verkar vara en ganska bra trend :) tror inte ritkigt att man ska utesluta kött. Speciellt inte fisk, kyckling och älg. Resterande kan i alla fall jag vara utan :P Klicka på bilden för att komma till inlägget.

tv

Daaageeens:

Idag ska jag sortera min tvätt som jag tvättade igår och det är huur mycket som helst. Kommer nog ta ett tag men dricker man kaffe och käkar frukost och kollar på Jims värld samtidigt så är det nog en ganska behaglig aktivitet ändå. Sedan ska jag sticka till jobbet och få i mig lite käk innan det blir kurs kl 16.45. börjar jobba kl 18 och slutar kl 02. Så dagen kommer gå åt kan man påstå.

Vaccinet stoppas



Klicka på bilden för att komma till artikeln

Jag tror fortfarande att jag gjorde rätt i att inte ta vaccinet. Jag tror inte riktigt på det där. Samtidigt som jag började tveka lite och kanske ta den eftersom det är endel som har sjuknat in svinis men nu. Nääääääää....

fajn väääder

Idag har vi fint väder i Malmö. Inte varje dag och hur firar man det då? Jo en annan städar :/ Men tänkte inte städa så värst mycket. Mest dammsuga, torka golv och sånt därnt. :P Sen ska jag sticka iväg och träna. Jo just det. Ska börja gymma igen efter ett låångt uppehåll. Orkar liksom egentligen inte när jag jobbar. men eftersom jag har ett specialschema så finns det lediga dagar som jag kan tänka mig att träna på. Dels för att komma i form och dels för att det kanske hjälper mig att somna bättre på kvällen. Det är ju ganska frustrerande att inte kunna sova om nätterna. Har använt valerina forte sen förra lördagen, så ca 1,5 vecka och det hjälper inte ett dugg alls. Det är bara rent skit alltså.

Imorgon får man lön också. Tack och loooov. På väg hem från gymmet idag ska jag sticka in och köpa de sista 2 julklapparna också.


bla bla bla. Värt inlägg. HAHA

plupp

Jag sitter och smuttar på mitt kaffe och tänker på saker som jag själv aldrig skulle göra och på vad jag blir irriterad på angående jobbet. Jag är ju ledig idag och kan lägga energi på onödiga saker vilket ät lite av vad jag är mycket bra på.

Sjukanmäla sig för att något roligare kom upp?? : Kom igen. Vem gör så? Jo massvis med människor. Ser det varje helg kan man säga. En del som ska på fest sjukanmäler sig för att de egentligen jobbar kväll och inte pallar på ledigt eller en konflikt om att få gå tidigare.

Folk som inte jobbar lika hårt som jag?? : Ja, de irriterar mig sjukt mycket eftersom en annan får dra dennes last också. SLACKERS. Något som jag kanske ser varje dag på jobbet. När vi började på detta stället skulle vi sköta jobbet som om det vore vår egen restaurang. Det gör lååååångt ifrån alla.

Egentligen så har jag inte med dessa saker att göra. För folk gör som folk vill men man drömmer ju ändå om att ha ett eget företag någon gång i framtiden. Och hur ska jag klara det när sådanahär saker irriterar mig på min arbetsplats där jag inte ens bestämmer?


nu:

Söndagsmys i sovkläderna och raggisar smaskandes på 85% mörkchoklad och mandariner.
Film: på spaning med Bridget Jones



I love it

Det börjar nu. Jag älskar det. Det är jul i skyltfönstren och butikerna spelar julmusik. På jobbet spelar vi julmusik och jag älskar det. På tvn görs det reklam för julskivor och julkonserter. Julkaffe, glögg och pepparkakor har ställts ut i mataffärerna så att folk ska se och köpa. Julkalendrar står bredvid kassorna så att man inte skall glömma att köpa dessa till sina barn, jag funderar på att köpa en själv. Nästa söndag är det första advent och det svider lite i mig att jag har bestämt mig för att inte julpynta förens vi har flyttat till nya lyan vilket är efter första advent. Hur blir det då med adventsljusstaken med fyra ljus som skall vara i olika höjd i 4e advent? Kommer mitt första och andra ljus vara lika höga? hmm. Funderingar.

Nu sitter jag i soffan och läser en bok, Att leka bland vuxna av Sophie Dahl. Den är okej när man streckläser den men man tappar lätt bort sig om man bara småläser ibland och därför har jag bestämt mig för att läsa ut den nu och sen gå ut en sväng trots regn och rusk. Jag vill känna den höstiga doften av regn och andas den lätta luften.

sås

Ah vilken dag. Jobbade i köket idag och vi hade såå mycket att göra så det var inte klokt. Det går bra nu om man säger så...

Nu sitter jag i soffan och har faktiskt ätit chokladbollar. Jag kände att jag förtjänade det efter idag. Fick nämligen HOT SAUCE i ögonen mitt i rushen och kunde inte se. R var snäll och sköljde mina ögon med ögonskölj eftersom jag inte kunde ta mig fram någonstans eftersom jag var BLIND. Så tack så mycket för hjälpen. Dessutom var jag superduktig på Fry idag. Åt typ 3 (små) bollar och höll på att kräkas sen. Dessutom får jag så dåligt samvete när jag äter onyttigt så det är helt sjukt. Fy på mig.

10

Nu ska jag sticka till jobbet. Ett fint 10 timmarspass i köket väntar mig så vi hörs väl framåt kvällen då jag måste städa och greja här hemma. Hur jag nu ska orka det vill säga.

fredag

Hallå mitt på dagen. Vad trevligt :)

Kom hem ganska sent i natt eftersom jag jobbade till 02 så jag sov riktigt länge. Till kl 11. Skönt som tusan. Sitter nu i soffan och dricker kaffe och käkar frulle samtidigt som jag tittar på sjunde himlen. Funderade även på hur mycket man förbränner när man jobbar. Som igår var det sjuuuukt mycket att göra och man rör sig hela tiden, hämtar och lyfter saker så det är nog en del. Kan man ju hoppas i alla fall. :)

Om jag hinner idag innan jobb ska jag leta efter de sista julklapparna men bara om jag hinner, jag tänker inte stressa idag. Jag stressade tillräckligt igår på jobbet så baara om jag hinner blir det att kika efter julklappar.

Min älskling har åkt hem till Avesta över helgen och jag är själv här nere. Det är lite ovant. Har inte hänt på flera månader. Jag saknar honom här hemma men jag hoppas att han har det superduper kul hemma :)

Gråmulen onsdag

God morgon alla fina.

Det är onsdag och när jag tittar upp så ser jag endast ett grått lock över mig. Skånsk vinter. Jag går och väntar på att få se några snöflingor. När jag tänker den tanken (snö) så pirrar det till i min mage och jag tänker tillbaka på min barndom. Då fanns det alltid massvis med snö. Man tänkte aldrig på att man var trött eller blöt, man bara lekte, åkte stjärtlapp och byggde snökojor. Nu suckar jag djupt när jag råkar blöta ner strumporna på toaletten när ja borstar tänderna och kan inte låta bli att tänka tanken att dagen är förstörd. Varför tänker man så? Det är ju bara vatten. :) Idag är jag glad. Jag har ett pirr i magen som jag inte riktigt vet vad det kommer ifrån. Kanske känner jag mig overkligt kär idag, kanske kommer det snö. Jag känner på mig att något bra händer idag.
Nu ska jag jobba lite. börjar 10 så bäst att jag snabbar mig på.




Idag kommer bli en bra dag.

Malmö

Har varit ut på en underbar powerwalk i ett höstigt Malmö. Såhär såg jag ut och ni får gärna ignorera tvättkorgen och den obäddade sängen :)


My grown up christmas list

Photoshop CS4, symaskin, Underkläder, Nattlinnen, Sällskapsspel (med andra ord, alfapet, tp, twister, lika par leka bäst, hjärnsläpp.. and so on…), Presentkort, systrarna eisenmans kok/bak-böcker (två systrars söta, sommarens söta, vinterns söta), Vinglas, Böcker (gärna Denise Rudberg: stl 37, väninnan, o.s.a, Matilde, Åse, Tillsammans….), Tjusiga Sängkläder






Tänk så enkelt det blir att köpa julklappar till mig nu. hehe.. Nä då men det är saker som jag vill ha i alla fall. Man börjar ju bli stor nu. Det är ju inte som när man var liten och fick hur många julklappar som helst. Nu finns det ju nya småttingar som behöver mer julklappar än mig :P Det är inte det som är det viktiga med julen. Det är att man får vara med dem man älskar och ha en underbar tid tillsammans.


God förmiddag

Har nu provat Valerina forte i 3 dagar utan större framgång. Jag blir tokig. Jag ska ge dem några dagar till då jag tror att jag inte riktigt har betett mig riktigt rättvis mot de stackars tabletterna. Första natten var jag så trött så att jag egentligen inte skulle behövt ta dem. I söndags så tog jag dem för sent och igår så råkade jag somna till (SITTANDES) i soffan i 20 min vid 17 snåret så jag var ju inte alls trött vid 23. Så om jag skärper mig lite nu så kanske man kan somna i tid och ganska på en gång när man lägger sig. Jag börjar bli trött på att ligga och vrida mig i 3-4 timmar innan jag börjar bli tillräckligt avslappnad för att räkna får, räknar väl till 500 ungefär sen somnar jag.

Nog om det.
Vad händer idag då? Ja ni. Jag vet faktiskt inte. Fundrar på att dra mitt arsle till gymmet. Känner mig lite sugen på det. Beror lite på vädret. Om solen tittar fram så föredrar jag nog en powerwalk. Men sen så ska Peter på lite middag och grejer så jag är lite ensam ikväll. Tror nog att jag slår på lite Sex and the city och bara myser. Jobbar ju lunch imorgon och då börjar man 10 (vilket är tidigt att börja för mig nu för tiden).  Öppnar hela köket själv så det är ingen rast ingen ro alls på morgonen utan det är bara att köööra på :)

Ja se där. Ännu ett tråkigt inlägg om bara mig. Men vet ni? Det gör inget :)

Vikthetsen hit och dit

Kanske en aningens långt inlägg men läs det :)

Man läser om denna vikthets överallt. Kissie förespråkar att en kvinna skall vara pinnsmal och att låren inte skall gå ihop med varandra. Gör dem det så är man fet. Okej Kisse, då är jag fet i dina ögon kanske, men inte i mina så jag totalskiter i dig. Läs inlägget här: http://www.kissies.se/?p=421#comments

Jag har läst många bloggar om vikt med mera just nu. Varför? Det går inte att komma ifrån. De är överallt. Och visst skriver även jag om det. Men det är om mig själv och hur jag utvecklas. Jag skriver inte om någon mall som jag tycker att alla bör följa. Det är väl ändå inte upp till mig att bestämma hur du ser ut? En annan sak som gör mig lite upprörd är att unga bloggerskor som är 15 år skriver att de ska banta och att de använder sig av lattedieten. Som jag har förstått det så dricker de latte dagarna i enda och äter ingen mat alls. Hälsosamt? Nej!! Det råder även en debatt om att 10 åriga flickor vill banta för att de tycker att de är tjocka. Är det så konstligt då egentligen när de förmodligen läser bloggar om 15 åringar som har xxs i stl som bar dricker latte? Från 10 år och uppåt i tonåren är man väldigt känslig som tjej och väldigt mån om att vara smal. Är det inte konstigt egentligen att vikten är så  viktig?

Sen har vi en liten räddande ängel i detta dramat och det är blondinbella som förespråkar att alla är vackra och hon ger tips på hur man förbättrar sin självkänsla, hon har ackne men tycker inte mindre om sig själv för det. Jag hoppas hoppas hoppas att alla tjejer som läser både kissies och bellas bloggar kanske får någonform av balans i sina vikttankar när de skiljer sig så mycket.

Jag läste även ett jättebra inlägg om utseende här:
http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.12990267 

Ett litet utdrag hur hennes inlägg:
Alla människor har saker som vi tycker väldigt mycket om, och andra saker som vi tycker mindre om. På andra ser vi först och främst de bra sakerna, men på oss själva går vi ofta och gräver ner oss i de dåliga. Vi jämför oss skoningslöst; varje grej vi tycker om hos någon annan blir samtidigt ett nedtryckande av oss själva. Inte bara "Åh, vilket fint hår..." utan vi fortsätter gärna "... till skillnad från min egen rishög. Varför har jag så tråkig färg naturligt? Och det går ju inte att göra en enda vettig frisyr, och det är för tunt, och..." Stanna vid den första tanken! Alla gör vi så gott vi kan efter våra egna förutsättningar. Kan inte någons hår bara vara just fint hår? Utan att vi behöver dra in oss själva i resonemanget.

Jag är jätteförtjust i hennes blogg och läser den ofta. Hon skriver jättebra. Tipsar verkligen om den.

Hur som helst så är det ingen annan än vi själva som kan påverka hur vi ser ut. Och om man vill ha stl 32 eller 48 spelar väl ingen roll. Huvudsaken är att man själv trivs och gör man inte det så ser man till att göra något åt det. Om det är att träna självkänslan, gå ner eller upp i vikt är sitt eget val. Huvudsaken är väl att man mår bra i sig själv.

Tänk om...

Ja, tänk om min mamma hade ett eget matlagningsprogram. Vad bra det hade varit eftersom hon alltid lagar jättejätte god mat. Då skulle jag kunna ha cockalong med hennes program dagarna i enda. :) Det är en affärsidé. Förstå alla oss som älskar mammas mat. vad bra det hade varit :)

Men nu till verkligheten
Det är så kallt hemma hos oss. Jag har så mycket som jag vill göra idag. Jag vill göra en riktigt storstädning men jag sitter i soffan inlindad i tjockaste filten och dricker kaffe för att inte frysa men jag fryser ändå. Jag vet inte riktigt hur jag ska bete mig för att det ska bli varmt. Jag vet ju att om jag sätter igång med att diska, damma m.m så får man ju upp värmen eftersom man rör på sig men tills man har blivit varm går man ju som en pinne. Det blir på med mitt polarn och pyret underställ och raggsockor, ovan på det blir det morgonrocken. Kanske eventuellt en mössa och ett par fingervantar, tända varenda ljus i lägenheten och hoppas på att de ska skapa lite värme.

Hej hopp


Min bästaste bästa mammsing ♥


SPG

Sjutton vad det jobbade igår. Vi hade besök av ett högt höns i Friday's som flög över från USA för att kika hur vi skötte oss på restaurangen. Jag tror att det var ganska bra faktiskt. När han kom in och hälsade på oss i köket så berättade vår chef T att jag hade börjat som hostess och att jag nu jobbar i köket för att de vill behålla mig på restaurangen och ge mig fler timmar eftersom jag är bra och hej och hå, hann inte riktigt höra allt eftersom jag lagade mat samtidigt:) och hans kommentar: "Ah då förstår jag varför man möttes av ett sånt stort vackert smile. Hon har alltså jobbat som SPG (smiling people greeting). Jag har aldrig sett en sån leende kock förut." Smile smile smile. Senare när jag skulle ner i källaren och hämta lite grejer till U så mötte jag på dem igen och han saede med ett leende: She is everywhere!!  och vår andra chef J: YES!! she is everywhere and always smiling :). Gud att överösas med komplimanger om mitt leende en hel kväll var ju lite lyx. hehe. I alla fall. Det var sinnessjukt mycket att göra igår. Har aldrig varit med om liknande. Men det är ju toppen att folk älskar att äta vår mat. :)

Idag ska jag nog inte göra så mycket. Är fortfarande slut efter att ha jobbat 10 timmar non-stop igår och tycker att jag förtjänar en lugn söndag.


Arenan var i alla fall stor

... och vi hade bra platser. Jätte mysigt faktiskt men Jag vet inte riktigt om jag vill kommentera gårdagens match mellan Malmö och Leksand. Eller jo vad fan. Leksand sög fan rejält. Det var ju så att man skämdes över att vara leksing. Sen att vi hade några riktiga idioter till Malmö-fans framför oss som spydde galla på våra killar gjorde ju inte saken bättre. Nä stryk skulle de ha.


Bojkott?

Alltså denna Tim i Mamma söker fru är ju så pinsam. Han var varit på mitt jobb ganska många gånger och när programmet började så blev han ju lite mer uppmärksammad. Han spelar ALLTID matcho, kommer alltid tillsammans med tjejer, alltid olika tjejer så jag tror inte att han har funnit lyckan i programmet. Han ser mycket sliskig ut, ännu sliskigare än i programmet. Och igår så tyckte jag att han betedde sig lite väl:

Tim: Du, kan du slå på fyran?
Servitris: Nej tyvärr, I vår bar skall det alltid visas sport!
Tim: Jo men kom igen, JAG är ju på TV!!
Servitris: Va?!
Tim: Ja, slå på tv4 så får du se vad jag menar!! *blink*

Nej säger jag och vill egentligen bojkotta detta pinsamma program. Men vem kan låta bli att se ett gäng tjejer som slåss om tre nonchalanta killar? 


christmaaaaaas

Idag tänkte jag slänga in lite julklappstips.

Har du många och köpa till och du känner dig lite vilsen i tankarna om vad du ska köpa till dem? Det hade i alla fall jag innan jag började shoppa julklappar i år.

1. Ta fram papper och penna.
2. Skriv upp namnen på en lista, om du vill kan du även skriva ålder bredvid.
3. Bakom namnen skriver du vad du vill köpa till personen i fråga eller några alternativ.
4. När du är klar med listan så kan du även skriva vad julklapparna uppskattningsvis kommer kosta och summera längst ner.
5. Såhär i juletider är det lätt att man överskrider sin budget och för mig är det i alla fall viktigt att man börjar i tid så att man slipper ta hela smällen i december.
6. Ta gärna med listan när ni handlar julklapparna och stryk över allt eftersom du blir kvar. Då känns det som att man närmar sig att bli klar.
Jag har bara 3 namn kvar på min lista + 2 födelsedagspresenter.

Lycka till.



För min del nu blir det att käka frukost. vaknade 10.30!!!!! Sjukt sent. Får sån ångest när man sover bort hela dagen. Buhu.


Vilse i blåbärsskogen

Har gjort det vanliga idag. Jobbar röven av mig. Vi hade mycket att göra och det var tur att man jobbade ihop med L som har bra koll. Vi jobbade bra ihop tyckte jag själv. :) Fick även in en extra slant i plånboken, det var dricks dags idag så imorgon kan man fortsätta att handla julklappar. Skulle vara så skönt att bli klar.

Sitter nu och kikar på Bonde söker fru i tv4play. Jag älskar programmet. Bönderna är ju för härliga :) De är så helylle och så gillar jag ju den där lantliga naturen som programmet utspelar sig i. Man är ju en liten lantlolla i grund och botten. Well. Imorgon är det jobb igen, börjar kl 18 och jag hörde rykten om att jag ska valideras imorgon så vi får hålla tummarna för att det går bra. Funderar på att träna innan jobb men eftersom man rör sig så mycket på jobbet så har jag inte alltid orken och imorgon jobbar jag ett ganska långt pass. Vi får se vad man känner för imorgon helt enkelt. Kan jag ju inte bestämma nu men jag vill ju kunna lova mig själv att träna mer. Finns ju ingen som kan göra det åt mig liksom.

Godnatt lolltottor.


Ikväll väntas glögg

Köpte hem en flarra lättglögg från Hemköp idag. Det råkade även slinka ner lite russin. När jag ändå hade andan uppe för julstuff så grabbade jag årets julkaffe från Zoegas och rotade igenom hela hemköp efter pepparkaksdeg. Det sistnämnda fann jag ej så jag fick lunka hem utan. Vad gör väl det när smaken av clementiner ger (nästan) samma julkänsla som pepparkakor. MEN det var ju själva bakandet till Carolas julskiva som jag egentligen längtade efter och kanske smaka en och annan pepparkaksdegsklick. Julen är min bästa vän och det är den bästa högtiden på hela året. Jag är glad och lycklig. Min julledighetsansökan beviljades och jag räknar med att vara ledig 20-27 december. Jag längtar tills det är dags att göra egen glögg, lussekatter och pepparkakor, efter att klä granen och dansa sådär löjligt, efter att fnissa lite åt tomten och bära runt på rädda och förväntansfulla barn i hopp om att de ska få mycket, stora och hårda paket. Jag längtar efter räkna ner dagarna och tända adventsljus. Jag längtar efter julkalendern även fast jag vet att det inte finns en sportsmössa till att jag sitter bänkad 07.15 en vardag. Jag tycker om när mamma skryter om sin täta gran som hon har hittat helt själv i skogen. När det är dags för jul är jag som ett litet barn igen som dansar i snön som faller från himlen och skapar julstämning, som har svårt att somna dagen innan julafton och som sitter bänkad kl 15.00 på julafton för kalle ankas jul. :) Det får man.



morgonpyssel



Har slagit in lite julklappar nu på morgonen/förmiddagen och klockan har helt plötsligt blivit 12. Det är så otroligt mysigt att sitta o dricka kaffe, titta på en julfilm samtidigt som man slår in julklapparna till familjen samtidigt som man nynnar på lite julsånger. Jag har fortfarande lite kvar att köpa men det är ju över 1 månad till julafton så jag har fortfarande lite tid kvar. Men nu ska jag pyssla ihop lite lunch. Hej svej.

-updt 14.20-
Har letat ihjäl mig nästan efter en viss sak som jag vill köpa som julklapp till en viss person. Men denna sak verkar inte finnas någonstans. Mycket frustrerande. Har helt fastnat och inser att jag lär hitta något annat. Tillbaka till ruta ett känns tråkigt efter att ha velat köpa just detta i flera månader. Typiskt!!

break

saknat mig? :)

Vilken underbar helg det har varit. I fredags kom syster och sväggan. De hade planerat ihop med Peter att de skulle överaska mig då. Jag trodde hela tiden att de skulle dyka upp på lördagen så man blev ju liiiite paff. :) På lördagen käkade vi frukostbuffé på ett litet café som hette (?) systrar & bröder eller bröder & systrar.Toppen bra frukostbuffé med kokt ägg, massa bröd och marmelader och grejer. Sen blev det shopping. De shoppade järnet medans jag (faktiskt) inte shoppade så mycket. Hittade en julklapp, sen blev det en topp och ett par stövar. De andra hittade väldigt mycket och vi var fortfarande inte klara när sista butikerna stängde kl 18. Efter detta gick vi hemåt och vilade upp oss lite. Sen begav vi oss till Fridays för lite käk och drinkar. Peter såg lycklig ut när han spatserade med tre flickor vid sin sida :) Söndagen bjöd på ruggigt väder men vi tog oss ner till Västra hamnen och kikade på de fina byggnaderna, havet och den goda varma chokladen på E-house. Vi åt middag hemma hos oss. Dessan lagade en supergod pastasås med lite saffran och grejer. Vi fick dock en smärre chock när vi inhandlade ingridienserna på Ica Maxi och 0,5g saffran kostade 32 spänn (!!!!) Det är inte mer än 2 år sedan jag köpte en påse för 12 kr vill jag minnas. Ruggigt dyrt. Men det kostar att ligga på topp :) Vi förgyllde kvällen med en bio (bröllopsfotografen). Den var faktiskt jättebra. Jag brukar ha lite svårt för svenska filmer ibland men den var helt okej. Vi hade gått in med förväntningarna att det var en komedi men den var faktiskt väldigt väldigt tragisk. Idag så har vi shoppat ytterligare lite grejer, hittade en till julklapp och lite julklappspapper. Har tänkt att slå på stort i år och göra jättefina paket och även hitta på ett och annat fyndigt rimm. Vid 14.30 tiden var det dags att skjutsa damerna till flygplatsen. Där blev det kramkalas och sen var det slut på denna underbara långhelg med systeryster och sväggan.
Tack kära ni för denna helg.

Världens kanske lyckligaste tjej

hihi.. Syrran och Sväggan skulle ju komma imogon. Men de kom IDAG och överaskade mig. Hur lycklig blev man inte då? Åh va!!! Så har de smygit bakom min rygg de små rackarna. Haha knasbollar. Älskar er.

Imorgon ska det shoppas järnet alltså... mmm riktigt jäkla dag :)


skinnydreams

Idag jobbar vi 13-23.30 och just nu sitter jag och väntar på att mitt ägg skall koka klart. Sen har jag lite ärenden att uträtta innan jag kan dra till jobbet. Det var fansiken riktigt drygt att gå upp i morse. Jag har så svårt att somna på nätterna. Om ni har något bra tips så vill jag gärna ta del av dem. Vi gick och la oss vid 22 igår. Jag var upp en sväng och skulle gå på toa och sneglade till på klockan då var hon 24. Efter det låg jag vaken lite till. Jag vrider och vänder mig i typ 3 timmar innan jag kan somna. Det är jätte frustrerande. Varför blir det så? Ska man söka hjälp för sånt? Det är inte att jag ligger och har ångest. Jag ligger och tänker på saker som jag gjorde när jag var liten, räknar lite får, tänker på vad bra det ska bli när vi flyttar, räknar lite får. Jag är en sån person som bör sova 9 timmar om natten, varken mer eller mindre för att jag ska må bra och när det blir sådanahär nätter så får jag för lite sömn och blir lite av en zombie. Är det någon annan som har sömnproblem? Hur löste du dem?

Men från det ena till det andra. Det är ju mätdag idag och såhär ser det ut nu sen 3 månader tillbaka

6 november 2009                      

Överarm: - 1cm
Midja: - 6cm
Mage: - 5cm
Rumpa: -7cm
Lår: - 3cm
Vad: - 2cm

Så man har ju legat lite på latsidan. Men tills nästa månad ska det bli bättre. Men jag kan ju säga som så att när man kollar på startmåtten och det som är nu är det ju ändå ganska stor skillnad. Man kan ju bara man vill liksom. Men jag är icke nöjd med endel resultat alls. Men tja. Det kommer.

Nu ska jag äta mitt ägg, dricka mitt kaffe och planera dagen.


Merry verry christmas

Ah. Manager C ringde mig precis och frågade om jag ville vara ledig idag. Njaaaa sa jag, vill gärna ha mina timmar liksom (dock var det ett sketet pass på 4h så det var ju bara dit och hem igen). Men fick erbjudandet att jobba 13-17 i köket imorgon och 17-23.30 värdinna så jag skulle i alla fall få mina timmar (egentligen jobbar jag bara 17-23.30 imorgon så det blev skitbra. Är så himla skönt med långa pass. Så jag kanske hinner iväg till Fridays idag och säga hejdå till L som flyttar till N.Y på lördag. Kommer bli fruktansvärt tomt utan henne på jobbet. Men det är klart att hon vill flytta till mannen i sitt liv. Nu kan ju jag springa iväg till affären och handla hem lite grejer för att laga en middag till min käre karl och mig. Idag blir det nog paj. Jag gillar paj.

Jag längtar till julen. Stack in på H&Ms hemsida och såg massa fint julpynt. Fina handdukar, löpare, sängkläder och annat. Puss puss på det. Längtar tills vi flyttar så jag kan julpynta lite :) Julen är det bästa bästa på hela året. Slår allt, födelsedag, sommar, ALLT.

Längtar efter att mamma och pappa kommer ner då i december för att hjälpa oss att flytta. Då ska jag minnsann försöka baka lite också :)


Näring i din klänning?

Åh mums. Jag har precis ätit en underbar frukost. Eller underbar var väl att ta i. Men en liten frukt o bär tallrik, en proteinshake, kaffe och ett stort glas vatten. Jag har äntligen fått hem lite proteinpulver. Mitt tog slut i somras men jag har inte tagit tummen ur och köpa nytt. Men nu var Peter till Gymgrossisten igår så då fick han köpa med sig lite åt mig. Denna gången tog jag vaniljsmak. Har haft både choklad och mintchoklad. Vanilj var ok. Går i helt enkelt :) Skönt att börja dricka dem igen. Proteiner är ju bra för imunförsvar och dylikt. Eftersom jag har bestämmt mig för att inte ta vaccin mot svinis så lär man ju skydda sig på andra sätt. :)

ANYHOW. Börjar jobba kl 18 idag och har en del att göra inna dess. Städa, tvätta, diska. Eventuellt träffa fröken J för en liten fika. Ja you name it så att säga.

Nu: kolla tvättstugan om det finns en tid åt mig ens en gång.



Oh kom just på att det är "mätdag" imorgon. Jag har ingen aning om hur det har gått denna månaden men jag tror att det kommer stå ganska still eftersom jag har fuskat en del. varit sjuk och sådär. Men man ska väl inte ropa hej för tidigt. Man kan ju alltid hoppas att det är någon cm här och där som har försvunnit. Har ju hålliit på i 3 månader med detta. Spännande och se var det bär hän.

...

God kväll.

Sitter hemma i soffan trött som tusan. Blir nog att sova snart. Det kommer efter lite att man inte sov sådär jättemycket i natt. De flesta av mina tankar idag har dragits mot helgen och att D och E kommer hit. Jag måste köpa hem vin och mat och grejer. Åh shit vad jag har mycket att göra.  :) Superkuul.

Imorgon blir det att  bli en planeringslista för helgen. Så att jag vet vad jag ska köpa hem och vad vi ska greja med när de kommer. Hihi... :)

Godmorning sunshine

Ujujuj. Kom ifrån jobb 01.10 igår fast jag skulle ha slutat 23.30. Det var verkligen MYCKET som skulle göras innan jag kunde ta min arma kropp hem till sängen. Idag ska jag jobba igen. 10.30-15.00. Känns liiite, en aningens bara inte mer tungt att gå dit just precis nu. Jag kom liksom hem från jobbet, sov och åker tillbaka. Men ibland är det så har jag hört :) Jag har funderat lite på svininfluensacaccinet och jag tror inte att jag ska vaccinera mig. F hade ju svinis i oktober och hon har överlevt hur bra som helst. Dock så mådde hon ju skit när hon var sjuk men hon blev ju frisk. Sen så är vaccinet så snabbt framtaget att man inte vet någonting om eventuella biverkningar i morgon, nästa år eller om 5 år. Tänker inte riskera att bli en grönsak bara för att jag är rädd för en influensa som har tagit död på 3 svenskar sen ja när då? Varför vara rädd för någonting nytt? Den är ju inte farligare än någon annan influensa. Det är hela hysterin kring den som är det värsta. Well tåls att tänka på  i alla fall.

Nu ska jag borsta gaddarna och sen bylsa på mig halsduk, mössa, vantar, muffar, jacka och varma pjucks. Kylan här nere är inte nådig!

pouce


New for today

Det blir mitt tredje inlägg för idag. Egentligen kunde jag ha slängt ihop allt i ett och samma inlägg men hur kul hade det varit? No fun at all. Jag har ingenting att göra därav alla dessa inlägg. Jag ska jobba 16.45-23.30 idag men fram till dess är man helt sysslolös.

Jag kom på en toppenidé som jag ska börja göra som jag tror kommer få mig på "rätt" banor. Inte för att jag är fel ute nu men ändå.  Jag ska köpa mig en anteckningsbok (eller två). I den ena ska jag föra dagbok för vad jag handlar varje dag för att få bättre koll på ekonomin. Finns säkert massvis med saker man kan skära ner på utan att man vet om det själv. I den andra ska jag föra en matdagbok och motion för varje dag.
Man kanske kan göra det i samma bok egentligen?
Tror att det faktiskt är något som är bra för alla att göra. I "kassaboken" kan man summera var dag/vecka/månad och se vad man gör av med mest pengar på och i "Matdagboken" ser man vilka små sötsaker som man egentligen kan skippa och vilka dagar man kan klämma in lite extra träning. F.o.m fredag börjar jag på ett nytt schema, kommer att jobba lika varje vecka. Det känns ganska skönt för då kan man få lite rutin i vardagen, lättare att planera in saker för man vet hur man jobbar osv osv. Dessutom är det enklare att ta extra pass när man alltid är ledig vissa dagar. Så det kommer bli n i c e. Sen kan man fylla sina lediga dagar med träning och massa mysiga saker.

Näe. Nu ska jag göra mig i ordning så att jag hinner köpa mina små böcker innan jag börjar jobba :)




Mayhaps a breakfast

Jag fullkomligt älskar min nya frukostvana. Det blir allt kallare ute och då har jag bytt ut min sommar/vår-frukost (naturell yoghurt och osötadmüsli eller solrosfrön) mot gröt med bär. Så jag vill gärna dela med mig av hur min frulle ser ut:

Fullkornshavregryn (1dl)
Vatten (2,5dl)
Salt (en nypa)

Koka koka koka.
Toppa med blåbär. Jag änvänder frysta, häller upp dem i en liten kopp (som den på bilden med kaffe i ) och in i mikron så att de också blir varma. Häller på dem på gröten och så naturligtvis lite mjölk (laktosfri).
Till detta dricker jag en kopp kaffe och ett glas RIKTIG äpplejuice från brämhults eller liknande. :)


Mycket blåbär ska det vara. Det är bra och nyttigt. Innehåller mycket antioxidanter såhär till vintern.

PS. Fick hem ett brev idag om att jag får vaccinera mig mot svinis på måndag om jag vill. Jag vet inte om jag ska det. Egentligen så är jag livrädd för svinis men jag är nästan mer rädd för vaccinet. Ja, det är några dagar kvar så jag hinner fundera på det.

solen i ögonen

God förmiddag!

Varje kväll när jag går och lägger mig har jag frukntansvärt mycket tankar och funderingar i huvudet. Då brukar jag skriva ihop ett litet blogginlägg (i huvudet) som oftast blir fantastiskt innehållsrika och innan jag somnar tänker jag; det här ska jag skriva i bloggen så fort jag vaknar. Men jag kommer aldrig ihåg vad jag "skrev ihop" när jag vaknar på morgonen. Men gårdagens har jag svagt i minnet och det handlade om varför jag bloggar.

Jag är inte slaviskt besatt av att ha många läsare. Självklart är det kul när man loggar in och ser att det är fler och fler osv. Men egentligen så bloggar jag för min egen skull. För att jag ska ha någonstans att skriva av mig och att om någon vill läsa det så ja, varsågod. Det är också den stora anledningen till att ganska många av mina inlägg är ganska innehållslösa. Mest en massa babbel och ibland helt obegripligt. Även för mig kan det vara obegripliga inlägg när jag läser dem någon dag senare vilket även kan resultera i att jag tar bort dem. Självklart är endel inlägg mer anpassade till er läsare och jag är ju inte alltför intim och privat i bloggen.  En annan anledning till att jag bloggar, i alla fall sen jag flyttade till Malmö är för att mina nära och kära ska kunna läsa vad jag gör om dagarna och vad som händer i mitt liv. Vi är alla mycket upptagna människor och hinner inte alltid ringa och då är det bra med bloggen, de läser och kommenterar och jag vet att de läser. Många bloggare har en speciell nish på sina bloggar, foto, mode, träning osv osv. Men min blogg är en blandad kompott om allt. Skulle jag bara hålla mig till träning i min blogg skulle jag ju spricka. Näe. Jag har heller inte mycket bilder i min blogg. Det skulle jag ju egenltigen kunna ändra på eftersom det är sjukt kul med bilder. Men jaja.

Nu blir det kaffe och frukost. Jag vaknade ju för bara en timme sen. Fattar det inte. Jag går och lägger mig kl 22 och vaknar 10? Är inte det helt orimligt länge? I och för sig så vaknade jag mitt i natten (läs 4,5 snåret) och var klarvaken. Fåglarna som kvittrade utanför fönstret gjorde det omöjligt för mig att sova på någon timme och det kan ju faktistk vara anledningen till att det blev en rejäl sovmorgon.


done and done

Oh, proppmätt!!! Jag hade tänkt att göra mig en omelett till lunch idag. Har blivit en stående lunch när jag är ledig/ensam men när jag knäckte första ägget blev jag fruktansvärt sugen på pannkakor så jag lagade pannkakor istället och OM det var gott. Det var inte igår som man åt det inte. Tycker nämligen att det är väldigt omständigt att göra och de blir sällan bra, men idag flöt det på (kock som man är) och de blev jättefina. Lagade naturligtvis inte bara till mig. Det står pannkakor i kylen till baby när han kommer hem från skolan också.

Nu har jag inte så mycket att göra för jag VÄGRAR att gå utanför dörren. Det regnar och har regnat verkligen heela dagen. Himlen är fortfarande täckt av ett grått lock. Jag har städat, diskat och lagat mat. Skulle egentligen behöva handla lite men det får vänta tills regnet har lugnat sig lite i alla fall.



Jag skriver alltid (läs nästan alltid) en lista på vad jag ska göra när jag är ledig och sen stryker jag över det allt eftersom jag har gjort sakerna. När allt är struket så kan jag slappa eller göra vad fan jag vill. :) Vad är din metod för att få saker gjort?


Do you dream?

God morgon världen!

Vaknade upp till ett smattrande på fönsterrutan, jag kikade ut och såg att det regnade. Himlen är helt grå och så tjock av moln att det sträcker sig ner över höghuset. Dimma! Idag hade jag tänkt att jag skulle gå upp tidigt, städa och pyssla här hemma och sedan ta det lilla lugna. Resulterade i att jag steg upp vid 10, kollade på ett intressant program om monstervågor samtidigt som jag fick i mig lite frukost. Jag har inte stigit upp ur soffan riktigt än. Har dock förberett att disk så att det blir lätt att diska sen. Sen ska det skuras och skrubbas här hemma. Ni vet ju om att min svägga (Erika) och min syster (Dessan) kommer hit i helgen och då vill jag att allt ska vara fint och städat. Men mitt stora problem är väl egentligen att om jag städar nu kommer det vara stökigt igen till helgen men idag är enda dagen jag är ledig. Damn it jag hatar att bo litet. Däremot när vårt liv kommer att bli heeelt och totalt fab. är när vi bor såhär:



ha en fin dag underbara ni


hilarious, hilarious, hilarious

God förmiddag raringar!

Jag har så mycket jag vill få ur mig så det är risk för ett klyddigt inlägg.

Jag tänkte berätta lite för er omgårdagen. Vi skulle ju ut på lite halloween parteey jag och brudarna för att ha en liten hejdå-fest till Linnea som ska flytta till NEW YOOORK och bli gå skådespelar-skola. Vi bestämde oss för att vi skulle slå på stort och klä ut oss. Jag blev en snygg cowgirl, Nea en pirat och Jennica djävul. Eftersom jag slutade jobba sist så var jag tvungen att svira om fort som vinden från kockaoutfit till cowgirl och ja, det blev ju som det blev med sminket men det rättade Nea till väldigt snabbt med sina sminkegenskaper från alla hennes shower. Puss på det alltså. Ready to go möter jag upp resterande damer i loungen på Friday's där de redan hade hunnit få i sig några drinkar. Man väckte uppmärksamhet ganska snabbt hos resterande gäster, man var ju inte den diskretaste på stället precis med cowboyhatt, pickastol och grejer. HOT. Jag beställde in en drink och en öl på samma gång och bestämde mig för att dricka ikapp, lyckades ej. När vi väl hade bestämt var det sedan skulle bära så sa vi hejdå till friday's crew och skuttade in i en taxi. Chaffisen tyckte att vi var jättefina. Tack för det. Men vi skulle i alla fall till Inkonst för våra kollegor hade skrytit upp all out: dubstep så fruktansvärt så vi tänkte att vi skulle se vad det var för crap. Varken vi eller taxichaffisen visste var det låg någonstans förutom att det var TYP chokladfabriken, så dit for vi. Tre glada damer hoppar ur taxin, kollar in byggnaden och tycker att det inte ser så mycket till världen ut men att vi ändå skulle ge det en chans. Vi ställer oss i den obefintliga kön och vaktrna tittar skeptiskt på oss men släpper ändå in oss. Väl inne (efter att ha betalat x antal hundralappar för att komma in) möts vi av en musik utan dess like, ni vet, challachalla habibi lolololo. Efter att ha hängt av oss jackorna så dyker vi in i lokalen och ser ett live-band av allt annat än svenskt ursprung, det skrålar ut från några gamla högtalare och vi inser ganska snabbt att vi är de enda helylle ursvenska flickorna på stället. I panik försöker vi hitta våra vänner som skall befinna sig därinne någonstans och efter massvis av smsande och samtal inser vi att vi kanske har kommit fel. Jennica tar tag i saken och börjar fråga runt om vi verkligen är på all out. På det 5 försöket hittar hon en tjej som pratar SVENSKA och hon berättar för oss att vi befann oss på Serbisk afton, det var SERBISKT DISCO och det var BARA serber där. Inte konstigt att de kollade lite konstigt på oss. Illa kvickt hämtade vi ut jackorna och gick 30 meter ner på gatan och möts av ljudet från INKONST. Vi pallade inte mer. Vi har förmodligen aldrig skrattat så mycket i våra liv och det kommer bli en kväll vi aldrig kommer att glömma. Nea tig en taxi hem och jag o Jennica satt oss på sibylla för lite nattkrubb, där mötte Erika upp oss och hon berättade för oss hur DÅLIGA vi var som inte ens hittade till Inkonst. Well. Ber man en dalkulla och en brutta från falkenberg som inte ens har bott i Malmö ett år hitta till ett ställe de aldrig har varit till kan det väl inte bli annat än fel? Eller? Vi försökte i alla fall.

Nu är det dags för jobb. Löjligt pass 13-17..

puss

RSS 2.0