Before I leave, brush my teeth with a bottle of Jack

Don't stop, make it pop
DJ, blow my speakers up
Tonight, Imma' fight
Til we see the sunlight
Tick tock, on the clock
But the party dont stop



So crazy my baby

Nu är det snart dags att cykla iväg till jobbet. Det tar emot lite idag faktiskt, det är fruktansvärt tråkigt och jobbigt att cykla iväg innan min älskling ens har kommit hem. Det är det värdelösaste med att jobba kväll. Han går upp när jag sover, sticker till skolan, jag cyklar till jobbet innan han kommer hem och jag kommer hem när han sover :/ De dagarna ser vi inte av varandra så värst mycket och sånt kan faktiskt få mig att gråta en skvätt. Sen är ju jag en extra känslig liten flicka som kanske gråter lite för lätt ibland. Det är lite jobbigt att vara lite känslig. Jag gråter ALLTID i en viss scen i Sex and the city the movie, det spelar ingen roll att jag vet vad som händer sen. Sen gråter jag ALLTID om jag ser en film/serie/avsnitt där en katt far illa. Jag grät till och med när jag tittade på den ej tecknade filmversionen av katten Gustaf( ja han var ju animerad). När han blev utelåst av Jon. Vem gråter då liksom? Jo, jag!!! Han sjöng ju för fan en sång  fruktansvärt falskt under tiden. Mina kära vänner skrattade och jag grät :/ Katter ni vet. Ligger fröken Karlsson väldigt varmt om hjärtat.

Så nu vet ni en hemlis.
Hej då





Well this calls for a toast, so pour the champagne!

Sitter och myser i soffan och lyssnar på gamla godingar. eller nja gamla och gamla men sån musik som jag var lite "besatt" av förut men som jag nästa har glömt bort. Panic! at the disco, fall out boy, the coral.. med mera. Sen ska vi inte glömma han, Byz. Haha. Han lyssnade man lite på förr i världen.

Party party,people on it, on it,
drinkin' booze and beers and no-one cares bout' the future.


Det var grejer att lyssna på det. Haha ojoj. Tur att man har lite vett nu för tiden och lyssnar på musik som är som balsam för de små öronen.

Fruktansvärt onödigt inlägg förresten. Men de har vi också plats för i min underbara värld. Puss på den och där trivs vi. Och tjoffs tjoffs så kommer syrrän och svägga i nästa helg och gör stan osäker bara sådär som vi dalkullor kan <3


Put my glasses on, Im out the door - Im gonna hit this city

God (tidig) eftermiddag!

Jag sitter fortfarande i morgonrocken och filisoferar en smula. Har skådat ett fint väder utanför fönstret så efter jag har städat här hemma blir det en powerwalk. Trevlish. På lördag är det utgång med fröknarna på jobbet. Det ska bli otroligt kul. Synd att man slutar 23.30 bara men alla har vi väl ett jobb att sköta. Det är ju halloween och jag hörde rykten om att vi ska klä ut oss. Åh nej var min första tanke. Jag har inga som helst utklädningskläder i min garderob så vem vet vad man måste klura ihop. Blir inte lätt. Har inte tänkt lägga ut nå pengar på en outfit jag ska använda en gång. No sir! Mayhaps att man hittar något men annars får man väl bara vara allmänt fab. Från det ena till det andra så fick jag reda på hur det gick för mig på mitt receptprov som jag gjorde i förra veckan 98 p av 100 p Jag är riktigt stolt och lika så var herr köksmanager. :) Det är när sånt här händer som jag får upp suget att börja plugga. Tacka fan för det.

Lady in black

Well. Hårfärgningen blev en FLOPP. Trodde att det var samma nyans som förra gången för jag mindes att den hette mörkbrun någonting men nu är jag SVARTHÅRIG som en annan emo. :/ Får göra det bästa av situationen och göra en extra snygg frippa istället. Men vad fan. tror man att det ska bli brunt så blir man ju lite besviken när man blåser håret och ser att det är svart. suck. Men vad ska man göra. Bara att vänja sig, kanske slänga i en färgborttagning och i med en ny LJUSARE brun nyans. Men men.

såhär blev det i alla fall. Det ser lite glansigt ut och sådär men det är den där jäkla efterbehandlingen som gör det omöjligt att arbeta med håret. Bara lägger sig ner. Glansiga och mjukgörande skit. Sen såg jag nu på bilden att det ser lite brunt ut men det måste vara blixten på min (mobil)kamera som tar fram det liiiilla liiiilla bruna man kan skymta i kalufsen.


Ladies

Har haft en mysig förmiddag jag och migsjälv här i soffan. Har ätit (i vanlig ordning) fiberhavregrynsgröt med mjölk och blåbär, druckit två koppar kaffe och kikat på Sveriges fulaste hem. Gillar verkligen det programmet. Man får sig några goa skratt. Nu hade jag tänkt att jag ska träna lite. Sen ska jag lägga i ny hårfärg. Vi får väl se hur det blir när jag gör det själv. Men jag kan inte vänta. Har ju gått mer än en månad sen Peter la i brunt i mitt hår och det börjar se lite fisblekt ut nu. Blir nog att lägga en ansiktsmask och ha fötterna i fotbad medans jag väntar ut tiden på hårfärgen. Fnissade lite åt migsjälv när jag kikade in på badrumshyllan och såg detta.



Har aldrig riktigt tänkt på att jag har övergott helt till neutrogena. Jag försöker vara väldigt noga med att tvätta mitt ansikte morgon och kväll eftersom jag får så lätt finnar. Jag tycker personligen att det har blivit mycket bättre sen jag började med dessa produkter. Men glömmer jag att tvätta bort sminket en kväll så har jag en finne direkt på morgonen när jag vaknar. Det är mycket bull. Har ett väldigt känsligt ansikte och det tog lite tid innan jag hittade en ansiktskräm som fungerar på mig och denna oil-free ansiktskrämen är suuuperb. :) Rekommenderas.


Nu ska jag ta på mig lite träningskläder och härja lite. Hörs senare.


Vad motiverar dig?



Jag tycker att Kesha är så jäkla fin alltså. Sen så kunde jag ju inte missa den här bruttan på blogg.se's startsida som tränar och ser ut såhär, det mina läsare är motivation för mig. Imorgon blir det gymmet för min del!!!



klicka på bilden för att komma till bloggen.

tik tok

Vilken söt och vacker dag.
 
Jag gick ut på lite shopping efter lunch. Hade egentligen inte tänkt att köpa så mycket men det blev en HEL DEL och jag har lite ångest nu faktiskt. Men tjejer shoppar och jag är tjej så där har vi det :) Sen så kom Peter hem från skolan och vi gjorde oss i ordning för att äta middag. Vi åt på La trattoria, en liten liten italiensk restaurang som ligger typ där vi ska bo sen. De har fantastisk mat. Vi satt där och myste med vin och fin fin mat. MUMS. Sedan begav vi oss hemåt för lite jordgubbar och mys. Det var en underbar dag. Tack älskling ♥.


Dagens shopping:
3 par trosor (röda, lila, svarta)
1 nattlinne (rosa)
Make up remover
Ansiktskräm
Rouge
Hårfärg (mörkbrun)
Kajalpennvässare
1 långärmad militärgrön t-shirt
2 halsband (pärl-liknande)
Allergitabletter
Treo
Sen lite smått o gott från hemköp

Usch ja. Summan blev lite. Men det mesta behövde jag faktiskt. Men jag får ändå sån ångest. Men man kan inte gå utan ansiktskräm (min tog slut idag), jag har använt solpuder som rouge (det går inte ann på hösten/vintern. Jag kan inte använda min kajal för att udden är trubbig (så jag behövde en vässare), halsbanden var faktiskt på rea och tröjan, trosorna och nattlinnet var väl mer sånt som bara följde med i shoppingbagen. Men det är så kuul med underkläder. Ska nog köra en utrensning imorgon och slänga allt gammalt fult man har dragits med och bara spara de snygga :)

Imorgon blir det jobb. Kul kul kul :) ledig på torsdag och då blir det förhoppningsvis bio med F. Hon frågade mig igår om jag ville gå på bio och det vill man ju :). Fredag består av jobb samma på lördag och sen blir det UTGÅNG. L's sista dag som värdinna innan det bär av till N.Y för hennes del. Så det blir klackarna i taket och girlsss night out.


hejhopp

Två år

Idag firar jag och Peter 2 år tillsammans. Tänk er att det är hela två år sedan jag träffade denna underbara tatuerade man som tog mig med storm till drömmarnas land. En man som jag älskar av hela mitt hjärta och jag kan inte tänka mig ett liv utan honom. En man som hela min familj älskar och alla barnen dyrkar.

Ikväll ska vi ut på lite mysmiddag, vi har inte riktigt bestämt var än men det löser sig väl :) Nu ska jag borsta tänderna, hoppa in i duschen och springa till Entré och kika ifall de har nå fint att ha på sig.  Här har ni ett liiitet kollage på mig och Peter, första bilden är ifrån Lillis 25 års fest och sen är det små olika trevligheter. :)




pusspuss

Next year i could be just as good, If you'd check off my christmas list

Photoshop CS4, nattlinnen, underkläder, presentkort på någon trevlig inredningsbutik, systrarna eisenmans kok/bak-böcker (två systrars söta, sommarens söta, vinterns söta, soppor bröd och röror).

;)


Måndag

Gosh, igår var man ledig en hel dag och hade inte ens ork att slänga ihop ett blogginlägg. Fy mig.
Nu har jag i alla fall precis vaknat för dagen, eller tja 30 min har man väl varit uppe i alla fall. Så snart är det dags för lite frulle. Tänkte även ta en sväng in på Entré och kanske hitta de sista julklapparna som är till mamma, pappa och Peter. Jag har ju planerat att jag ska vara klar med alla klappar innan mamma och pappa kommer ner hit i början på december när vi flyttar så att de kan ta med alla paketen upp till Avesta. Smart va? :) Sen i eftermiddag ska jag ta en fika med fröken J och prata om allt mellan himmel och jord som vi jämt gör. Hon är en sån mysig prick.

Igår tittade vi här hemma på Ensam mamma söker, eller som jag sa när jag fick totalt hjärnsläpp; mamma söker fru. Men det blev ju lite fel.

Hihi, zappade precis förbi på barnkanalen och de visar något alfabetsprogram och jag känner såväl igen det från när jag var liten. Gör ni?
-Alfabetet är en förnurlig sak, som börjar från början och slutar där bak. Det börjar med A och slutar med Ö... Vad kommer där imellan, vad kommer där imellan? osv osv. Nu måste vi fara, ajöken ajö, ajöken ajö.

Känner såväl igen det så det var så kul att se. hehe.

Well. Nu blir det frukost och sen duschen! Blev inget jätte vettigt inlägg dethär inte.


self-esteem

Mycket snurrar i min colaboll till hjärna och dagens fråga/-or är?
-Hur ser din frukost ut?
-Vad är en bra frukost?

Jag hittade in på Kellogg's hemsida och gjorde någon form utav "frukostkoll" och blev lite förvånad på vad man kunde välja mellan, köttbullar, wienerbröd, m.m och då undrar jag! Äter man verkligen wienerbröd till frukost? Och varför äter man det till frukost. Det är ju att bli dömd till att bli fet . Jag har ätit pannkakor till frukost en gång nu i år och jag hade ångest i flera dagar för att frukosten var så dålig och då var det EN dag. Jag får ångest över mycket som jag stoppar i mig och tror att det kanske inte heller är så bra. Jag menar, ibland måste man kunna unna sig. Dock var jag sjuuukt stolt över migsjälv igår, var på jobbet fr. 10.30-23.00 och gjorde ett prov på min paus som var på 1h o 45 min. Men hörde även att man skulle få betalt för den tiden också, så i sånt fall så jobbade jag alltså 12.5 timme igår. Inte fy skam. Men istället för att äta när jag slutade (något som går snabbt, och nästan all vår mat är fet) så knatade jag hem och kokade fiberhavregrynsgröt och hade blåbär på och lite mjölk. Mumsish. Sånt gör att jag blir stolt över migsjälv. Att välja bort onyttigt även fast det står mitt framför mig. Tummen upp upp upp. Åt det även till frukost idag. Man kanske har hyffsad koll på vad man äter ändå när det finns folk som äter wienerbröd till frulle.


jätteblåbär. :)

Och ja just det, på mitt jobb får vi dricka hur mycket läsk vi vill ur våra läskmaskiner och det kan ju vara farligt för ja, de flesta. Jag slutade för några månader sedan med att dricka läsk på jobbet och bytte ut det mot kranvatten och sodavatten. Jag mår mycket mycket bättre och vill jag ha koffein kan jag lika gärna ta en espresso som en pepsi. Ibland kan jag unna mig på en fredag eller lördag en pepsi max om jag känner för det men jag klarar mig fruktansvärt bra utan läsk. Men läs gärna detta alla läsktorskar...

LÄSK

Det finns troligen inget lättare sätt att lägga på sig magfett än att få i sig mycket socker. Och det finns inget lättare sätt att få i sig mycket rent socker än att dricka läsk.


Vill du gå ner i fettvikt är alltså steg nummer ett att sluta med läsk.


Juice innehåller lika mycket socker det. Och lightläsk är kanske inte särskilt mycket bättre. En del studier visar att lightläskdrickare verkar gå upp lika mycket som sockerläskdrickare. En möjlig förklaring är att den söta smaken leder till frisättning av det fettinlagrande hormonet insulin. Den saken är omdiskuterad, men åtminstone underhåller lightläsk sötsuget.


Byt gärna läsk mot mineralvatten, eller ett glas rödvin vid festligare tillfällen. Och njut av din plattare mage.



Källa: kostdoktorn.se


Nu ska jag smörja in kroppen med L'oreals Nutribronzer bodylotion och bli lite fejkbrun i höstmörkret. Har fortfarande inte tagit tummen ur r**** och hitta ett okej solarium.


Shortcut

Fick sluta lite tidigare från jobbet idag så nu har jag precis varvat ner med lite tv4play och mammas pojkar, ett program som är så dåligt och pinsamt att det blir bra och helt enkelt beroendeframkallande för en tjej som jag som gillar smaskiga reality-serier. Förmodligen kommer jag bli fast i Paradise hotell när det väl drar igång och då blir man uppbunden med mammas pojkar, bonde söker fru, ensam mamma söker och paradise hotell. Vad det nu är som fascinerar mig så väldigt är dock oklart. Det får jag helt enkelt återkomma med.

Imrogon väntar en låång dag som börjar 10.3o (köket) Ska köra lite splitpass och slutar sedan kl 15. Då ska jag sätta mig och göra receptprov. Förhoppningsvis klarar jag det och kan valideras i nästa vecka. TJOHO. Sedan börjar jag jobba IGEN 16.45 (värdinna) och slutar sen kl 23. Som sagt en lång dag men jag trivs så bra på mitt jobb så det gör ingenting. Tycker dock lite synd om min käre sambo som aldrig får umgås med sin flickvän en fredagkväll eftersom jag alltid jobbar på fredagar mellan 16.45-23. Dock ska jag försöka få ledigt den fredagen då Leksand möter Malmö i hockey. För den matchen MÅSTE man ju gå på. Man har liksom blivit lite av en dalapatriot sen man flyttade till skåneland. Sen mina kära läsare vill jag informera om att jag kommer bli fast anställd den 4 november. Bugar och bockar för det. Vi har ju två veckors-varsel och det var sista varsel igår för de som inte får förlängd anställning. Så det är ju faktiskt lite värt att fira. Inte dumt, inte dumt. Vi är ju som en stor familj. Mums. Tänk att man redan har jobbat där 6 månader. Känns som att det var igår de öppnade portarna och släppte in ett hav av folk som skulle börja.

Sen vill jag tipsa om en lite grej innan jag går och kryper ner bredvid min bättre hälft; Brämhults äppel juice. Den är sååååå god. Det är ju årstidens smak så skynda er att smaka den innan den försvinner från hyllan i butiken.


Sov gott

PS. Har börjat förstå att det inte finns några genvägar till att bli smal. Man får faktiskt jobba på det lite om man ska uppnå sina mål. Jag är på god väg och jag har kommit på lite belöningar på vägen om jag klarar vissa saker på en viss tid. Också ett hett tips. Belöna dig med något du verkligen vill ha så strävar du lite mer och lite hårdare för att nå målet så att du får din belöning :)


little miss sunshine

Idag vaknade vi tio i nio, det är så skönt att gå upp "tidigt" och pyssla lite på morgonen, kolla lite tv och dricka en kopp kaffe. Men idag väntas besök. L som är och hälsar på sin kille J (L kommer från Avesta precis som jag) och nu kommer hon och hälsar på mig en sväng också. Vi ska ha ltie frukost mys, dricka kaffe och prata om livet. Sen så blir det att jobba kl 16.45-23.30. Ska bli trevligt att komma tillbaka till jobbet och svettas lite bak i köket. Hoppas att det blir lagom med folk så att man har lite och göra. Imorgon ska jag skriva prov också, på alla recepten som finns på stationen plate/nacho. Det är inte helt lätt att komma ihåg alla mått och hur mycket det ska vara av diverse saker. Hoppas hoppas att jag klarar det. 

Nu blir det att sätta igång kaffebryggaren så att det finns färskt kaffe när L kommer innanför dörren. Åh det ska bli så kul att träffa henne. :)

När försvann fantasin?

Jag sitter och tänker tillbaka på när man var liten, lekte med barbies och liknande. Man hade sådan fantasi och man levde sig in totalt i sin fantasivärld, jag kommer ihåg att det var så kul och man ville liksom att det lite skulle vara på verklighet men ändå inte. Det var så lätt att bara avbryta (när man har lekt en viss längd) och sen börja precis där man slutade som när mamma ropade att det var fika så ilade man ut i hallen, satt sig på rumpan och kanade ner för trappan likt en pulkabacke. Jag kommer ihåg att jag och min kusin slängde ut handdukar i alla dess olika färger, brun, grön, blå, orange, gul, m.m på golvet i hallen och lekte att det var Gran Canaria, där skuttade vi omkring med våra barbiedockor och fantiserade så att det precis var som utomlands. Knasigt med tanke på vad de vuxna förmodligen såg. Man hade så mycket för sig när man var liten. Som när jag var hos J och C, då vi lekte att deras våningssäng var en båt och mattorna på golvet var näckrosblad som fiskar serverade mat på, fiskarna var egentligen också vi och den som gjorde maten var deras mamma :) Man glömmer lite bort sånt när man är så inne i leken. Jag har provat att leka nu på senaste tiden med mina syskonbarn och det är inte alls samma sak, man har inte fantasin kvar. Jag önskar att man kunde leva sig in så som barnen gör. Man ser på deras sätt att vara och leka att de är inne i en helt annan värld och är lite svåra att få kontakt med när de är inne i leken. Vad fantaskiskt det var när man hade den fantasin att när mamma ropade att det var mat var man tvungen att ropa tillbaka "vänta lite mamma, vi måste bara leka klart den här leken först".

Varför växer man ifrån fantasin?

Play that funky music white boy

Jag är på friskningsvägen (säger man så?) Så förhoppningsvis är man pigg och kry imorgon och kan jobba på torsdag men man ska väl inte ropa hej innan man har kommit över ån. Nu ska jag mysa ner mig i soffan och äta räkor och kolla på desperata hemmafruar.


puss


surviver in high heels

Jag trodde att jag skulle bli utan wipeout eftersom jag skulle ha träffat dem idag och jag är så sjuk så sjuk. Men de har ringt och smsat idag och vill verkligen ha med mig så de hoppas att jag mår bättre imorgon så att jag kan komma förbi imorgon på möte istället. Lite kul :) Men dessvärre så mår jag sämre nu än vad jag gjorde imrse när jag vaknade. Vaknade i svett (fresh), har feber, hosta, ont i hals och öron samt så börjar huvudet kännas tungt. Ni vet sådär mysigt att man inte orkar hålla upp det och det bara hänger på sned hela tiden. Men men. Jag har världens bästa pojkvän som i detta nuet är och ska hyra Snowroller (sällskapsresan2) och köpa lite snask för att få en trevlig och mysig kväll. Jag vill verkligen inte smitta honom. Han är alldeless för bra för att bli sjuk. Men Sist jag var riktigt sjuk (influensa i vintras) så tog det inte många dagar innan Peter också var liggandes. :(

Imorgon blir det nog att fördriva tiden med sunes jul maraton. Med 4 timmar av familjen Andersson kan man väl inte bli annat än frisk?


Inte helt hundra...

... på att det ska rinna ur örat? Det liksom är vått i örat och jag antar att det inte ska vara så? Börjar känna mig jätte hängig och har haft huvudvärk hela dagen. Så himla typiskt eftersom det är imorgon jag ska träffa människorna från Wipeout. Just nu känns det faktiskt inte som att jag orkar det. Känns även som att jag kommer att må sämre imorgon. Vi får se. Jag stället klockan så att jag kan sjukanmäla mig utifall att. :/ Jag som inte har varit sjuk en gång sen vi flyttade ner hit. OCh jag vill verkligen inte smitta min älskling så jag släpar väl kanske fram "gästsängen" så att jag inte ligger och hostar och snorar på honom sen. För jag VET att det kommer bryta ut. Och hellre nu än sen. för jag är ledig tisdag och onsdag så då kan man ju lika gärna vara sjuk. Vill ju inte missa jobb liksom.

jobbski



Nu blir det jobbski jobbski för min del.

hemnet



Klicka på bilden för att komma till objektet!!! Här har vi bott och nu ska tantelantan som vi hyr av sälja. Intresserad? :)

Svett

Har svettats en stund nu och det är dags att pusta ut. Jag har sprungit runt här på morgonen och gömt undan alla de saker som inte ska vara med på kort. Inte lätt att hitta ställen till alla. Men nu är jag i alla fall expert på vilka ställen man kan gömma sig på om man är väldigt väldigt liten och vill leka kurragömma i vår (inte så länge till) lägenhet. En och annan badrumspryl har tillfälligt flyttat in hos herr kastrull lika så är några på besök hos fru stekpanna. Även lilla grillen fick besök av familjen schampoo och deras avlägsna släktingar balsam och duschkräm. Jag tror att jag är redo nu. Snart i alla fall. Har fortfarande inte fått undan fläkten och julklapparna, sen så ska väl även tavlorna på mig och Peter ner men det tar vi precis innan det är dags så att det bara är att ställa tillbaka dem sen.

hoj hoj

-UPDT- 12.45

Fotografen kom, fotade, stack. På ynka 20 minuter var han klar och var otroligt nöjd med min städning och mitt undanplock. Det enda vi flyttade på var Kökshanduken och lite skor. :) Sjukt stolk Karlsson. Bara att hålla utkik på hemnet i eftermiddag då eftersom den skall komma ut idag.. TJOOO.

Wipeout!

På måndag ska jag träffa lite folk från kanal 5. Har blivit tillfrågad att vara med i wipeout idag. Så jag tackade ja¨och träffar dem på måndag. Fniss fniss. Det är inte varje dag man får åka till Argentina. Det enda som motarbetar mig nu är att mitt pass är spårlöst försvunnet. Jag letar och letar och hittar inte på det. Antingen så ligger det i någon av lådorna hemma i Avesta eller så försvann det i flytten påväg ner till Malmö. Sjukt frustrerande om det ska påverka om jag får åka eller inte. Måste nämligen ha med mig en kopia på måndag när jag ska träffa människorna :/

* En kopia på mitt giltliga pass
* ett roligt klädesplagg jag skall ha på mig under inspelningen (?)

well. Vi får se hur det går. Är väl inte hela världen om man inte får åka men det hade varit kul som tusan :)
Håll tummarna för mig nu!!


bild: google.se


Idag ska det städas

Och ja som aldrig förr. Och ni undrar förstås, varför just idag när du är ledig och bara kan ligga med fötterna på bordet och dricka kaffe hela dagen?

Jo mina damer och herrar. Som jag säkert har nämnt tidigare (fniss) så ska jag och min bättre hälft flytta till en betydligt finare, fräschare och större lya omkr. 1 december. Vår nuvarande hyrestant (vi hyr i 2:a hand, det är så man gör här nere, lite för dyrt och lite för taskiga förmåner) ska då sälja denna pyttelilla lägenhet för hon orkar inte hyra ut mer i andra hand. Vi har tydligen varit de bästa hyresgäster man någonsin kunnat ha och hon vill inte ta chansen och få några pissapor som hyresgäster, ni vet krånglar med hyran, ringer hela tiden och allt vad som nu innefattar en dålig hyresgäst. Så, hon ska sälja skiten och imorgon kommer mäklaren hit och ska ta kort på den, just det! Eller bilder, foton ja vad det nu heter. Så min uppgift som ledig kvinna är att städa iordning och kanske styla till det lite extra, ta bort personliga saker och plocka bort de saker som egentligen inte får plats så att det blir finfina bilder. Får hon den såld så kommer vi ur den tidigare osv osv. Ja ni fattar grejen. Vi har denna lägenheten lite längre in efter vi har fått den nya och dubbla hyror är ju aldrig trevligt. Så fy fan vad fint det ska vara här hemma när han kommer imorgon med sin lilla kamerikamera.

mamma

Blev tidig hemgång från jobbet idag eftersom det var ganska lite att göra. Det gjorde inte så mycket eftersom det är desperata hemmafruar på TV:n och det är ju inte helt fel. Sen vill jag även nämna lite fint att jag har världens bästa mamma. Hon har nämligen planer på att flyga ner hit om någon vecka för att träffa mig och umgås med mig. Gulligt va? :) Vi ska baka  och shoppa :P

Fick även prata med Agnes idag, hon var hemma hos mamma och pappa idag, hon berättade att hon lekte och att hon hade ätit plättar :) Gullungen ♥

Nej nu är det Christine på Femman sen är det dags att sova. Det väntas en lång dag av städning imorgon. Det ska bli rent rent rent.


Min fina mamma


Jag vet att jag saknar min familj när...

... Jag ringer till mamma varje dag bara för att få höra hennes röst och veta vad hon gör!
... Jag ringer till pappa enbart för att höra hans lugnande stämma!
... Jag bevakar syskonens facebook maniskt för att veta vad som händer i deras liv!
... Jag smsar syskonen för att fråga vad deras barn önskar sig i julklapp trots tidig oktober!
... Jag kollar på bilder av syskonbarnen och ber Peter att bekräfta mina leenden över hur söta de är!
... Jag spelar julmusik redan nu i hopp om att tiden skall gå lite fortare fram till jul!


Ja listan kan göras lång! Det är inte så att jag vill flytta hem, absolut inte nu. Avesta är för litet för mig nu. Jag är så glad över att vi hamnade just i Malmö eftersom det är en underbar stad. Jag och mamma pratade igår om hur man ska kunna göra resorna hem och hit som rutin för min familj och vi kom fram till att eftersom vi blir kvar här nere, kommer bo större och kanske inte åker hem lika ofta så kommer det att lösa sig naturligt att folk tar sig ner hit i sug efter Moa och Peter :) Väntar fortfarande på de vänner som lovar oss ett besök men fortfarande inte har kommit ner och den 7 novemver kommer Dessan och Erika hit på besök och jag längtar ihjäl mig. Det ska bli så kul att få visa dem var vi bor nu. Visa den runt i stan, shoppa och kanske en sväng om på kvällen. Längtan! Hur som helst så stannar vi här nere nu och nu är jag inne på min längsta tid utan min familj, var hem i mitten av august för att se underverket Manne, men nu blir det ingen hemfärd tills jul. 4 månader är en lång tid för mig, tur att Dissan och Erkan kommer i November och världens bästa föräldrar kommer i månadsskiftet november/december för att hjälpa oss att flytta ♥ Mycket mycket uppskattat.

Nehejp om man ska ta och slå i en kopp kaffe, slänga upp benen på soffan, kika på Sex and the city och ställa in mig på ännu ett gympa-pass som kock ikväll :) Jag älskar att vara i köket, så mycket roligare än värdinna. Man känner verkligen att man presterar någonting, och det mina damer och herrar är min grej!

Ledigt

Imorse ringde Carro och frågade om jag ville vara ledig idag, och vem vill inte det en söndag när man har jobbat som en galning hela veckan? Så jag tackade såklart ja till det erbjudandet. Igår var det heelt galet på jobb, vi fick tacka nej till jättemycket folk som ville komma och kolla på matchen som inte hade bokat för det var ÖVERFULLT. Som vi jobbade igår alltså, man var slut som sjutton när man kom hem. Fötterna värker än så som sagt skönt med ledig dag idag. Jag och Peter åkte till EM idag och köpte ett halvt bohag till vår nya lya på förmiddagen och  Fansiken vad vi kommer få det fint där. Jag längtar så otroligt mycket. Det händer så mycket nu så jag vet inte vart jag skall börja och därav blir det kluddiga inlägg :/


Det lilla extra i vardagen

Igår träffade jag på M (gammal fridays kollega) på jobbet, hon var på besök en sväng vilket var väldigt trevligt. Det första hon säger till mig är: Hej gumman! OJ! vad du har gått ner i vikt! Shit alltså!!! Du var fin innan också men gud vad fin du är!
Ja nåt i den stilen, kommer inte ihåg ordagrant. Vi har ju inte setts på några månader så någon förändring har det blivit. :) Hon började genast höra med mig om vad jag har gjort för att gå ner så mycket, hon trodde väl att jag bodde på gymmet men så är inte fallet. Det är det lilla extra i vardagen som jag har tagit bort. Ingen läsk i veckorna eller på jobbet, bara vatten. Inte äta onyttig mat på jobbet (vilket är ganska svårt eftersom det mesta innehållet ganska mycket fett, typiskt amerikanskt och GOTT), har i princip levt på vår ceasarsallad utan dressing men den är god så jag klagar inte. Sen har jag väl börjat tänka efter en gång till innan jag stoppar någonting i munnen. Inte äta så himla sent även om jag jobbar sent, bytt ut fruktyoghurt mot naturell (vilket är precis lika gott), bytt ut sockrad müsli till osötad och massvis med solrosfrön. Mycket som spelar in och jag trivs med det så några dieter pysslar vi inte med här inte. Det var ganska kul att hon såg det på mig. Så vi får väl hoppas att det fortsätter att rulla på ett tag till tills man blir nöjd med figuren. Keep on svarving :) 

Vill även hylla min kära vän A som har gått ner superdupermycket i vikt, vi började samtidigt och har inte setts sen dess så det ska bli spännande, hon har gått ner runt 15 kilo på 2 månader, ca 10 cm runt överarmen osv osv. Duktigt va!!? Grattis A ♥ Ska bli skitkul att träffa dig när jag kommer hem i december!!!

Nä nu mina fans ska jag dra mig mot jobbet, 13-23 jobbar vi idag, vi visar Sverige-Danmark på storbild och hela restaurangen är bokad, välkommen in 500 pers!


(vuxen) & tråkig?

Igår jobbade ju jag stängning och när vi var klara skulle alla kollegor till CG och ta en drink, vilket de alltid gör när vi jobbar stängning. De frågar om jag vill med och jag har aldrig riktig lust till att sätta mig att ta en drink kl 02.00 efter att ha jobbat hela dagen. Är det att bli vuxen eller är jag bara tråkig? Ibland kan jag givetvis känna att det skulle vara mysigt för umgängets skull eftersom jag har världens bästa kollegor. Men igår kände jag verkligen att det inte skulle vara värt det eftersom jag börjar 11 idag. Underbara split-pass 11-15 och 16.45-23.
Nä nu lär jag svepa i mig kaffet och dra mig mot jobbet om jag ska hinna fram i tid. Äntligen är Gabbe tillbaka efter en månads pappaledighet. Grymt skönt att ha tillbaka honom som manager. Det gillas!



när man var liten...

Hittade en massa klappar på BR igår, eller massa och massa. Jag har köpt klappar till 5 av 7 syskonbarn, känns skönt att ha börjat redan och frökenfräken som stod i kassan skrattade lite smått åt mig när jag kom konkandes på alla dessa prylar. Fick även v ä r l d e n s största BR påse, lika stor som en sån där svart sopsäck fast det stod BR på den. Den var kolosal. Men finns det något mysigare och shoppa julklappar? Man springer runt och är så osjälvisk som man bara kan vara. Jag läste på anslagstavlan på jobbet att man senast får reda på den 21 december om man får sin semester över jul. Jag håller tummarna så hårt.



Kommer ni ihåg när man var liten och julen var det bästa som fanns för man fick så mycket presenter? Dagen innan när mamma och pappa la klapparna under granen var man där snabbt som blixten och klämde och kände och ruskade och hade sig för att försöka lista ut vad som fanns i, när åren gick och man lärde sig läsa fanns det även lite rimm på paketen som man satt och klurade på, Mys!! Jag kommer ihåg en gång när det var ett långt paket som jag verkligen inte hade en aning om vad det kunde vara och verkligen såg fram emot när rimmet var klart så att jag kunde börja gissa, och rimmet löd; i denna sena timma, orkade vi inte rimma!  Jag var så frustrerad och mamma och pappa tyckte att de var så fyndiga eftersom jag hade längtat och längtar efter att få läsa rimmet och gissa. :) Julen är för underbar! Jag hoppas verkligen att vi får några dagar innan julafton hemma så jag får julbaka, göra glögg med familjen och lyssna på julmusik.


Flyttrensa?

Ligger just nu i soffan trött som en gås och funderar på vad som ska med när vi flyttar, vad som ska säljas och vad som ska till tippen. Har ju även en del kartonger i källaren med saker som inte fick plats i denna pytte lägenhet, saker som jag inte alls kommer ihåg vad det är för något ens en gång. Vi ska ju köpa ganska mycket nytt också så jag har skrivit ihop en liten lista på sakerna från EM med pris och namn :) Vi lär beställa sakerna snart eftersom de kommer tidigast i mitten på november. Jag är så uppe i varv när det gäller allt kring flytten så jag varken vet vad jag heter eller var jag bor men det ska bli kul. Skönt att få ett hem.

Från det ena till det andra. När börjar alla butiker med "julkvitton" ? Ni vet när man köper en sak, de frågar om det är julklapp och man har bytesrätt långt in i januari? Har det börjat redan? för funderar starkt på att hoppa in i duschen och köpa på mig lite julklappar till småbarnen, vet ju redan vad jag ska köpa till dem så det enda jag väntar på är att butikerna ska börja med julkvitton.


sömn

Jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Jag har jättesvårt att somna på kvällarna men ändå vill jag gå upp i hyffsad tid dagen efter. Jag kan ju inte bara finna mig i att jag inte kan sova? Eller? Det är inte det att jag ligger och oroar mig eller nåt sånt. Jag kan bara inte somna. Jag ligger och tänker på en massa saker som är helt onödiga att tänka på, typ saker från när jag var liten och vilka jag lekte med då. Jag räknar allvarligt får varje kväll i desperat försök att få lite sömn. Jag vill inte ta piller men snart hittar jag ingen anna utväg. Jag är trött på att vrida och vända på mig i flera timmar innan jag somnar.


Dags igen

Jag är ledig idag och då är det lika med tvättdag. Men tror att jag ska fokusera på min kockakläder så att jag får dem rena, resten får jag ta en annan dag för idag måste jag  städa, hyresvärden kommer hit på torsdag för att checka läget eftersom vi flyttar snart. Idag är det mätdag igen och det gick över alla förväntningar. Jag började med att mäta mig den 6 augusti och är inne på min andra månad nu, så på två månader har detta hänt:

Överarm: - 1cm
Midja:       -6cm
Mage:       -4,5cm
Rumpa:    -6cm
Lår:         -3cm
Vad:        -1cm

rätt sjysst att man har minskat 6 cm över rumpan kan jag säga ♥ det gillar vi. Jag gillar att lyckas med det jag har bestämt mig för.
 


Uselt

Igår var det första gången som jag kände att jag verkligen inte ville gå till jobbet. Jag kände mig hängig, seg och inte alls 100%. Jag ville verkligen ringa och sjukanmäla mig men det måste vi göra innan 9 på morgonen och vilken själ är vaken då när man jobbade till 03.15 dagen innan och kom hem vid 4 tiden? Nä inte jag i alla fall, så det var bara att pallra sin arma kropp till jobb och göra det bästa man kunde. Jag mådde verkligen så dåligt, ni vet sådär som man känner någon dag innan en redig influensa eller inflamation (öron, bihåle) bryter ut. När jag slutade kl 22 var jag enormt glad och tacksam. Jag kom hem vid 23 och somnade bums och sov till 12 idag och mår helt okej. Det kanske var lite sömn som jag behövde? Dock känns det som att min kropp har blivit överkörd av en buss och mina fötter minst 3 bussar, som de ömmar. Har jobbat en del sen i torsdags och mer ska det bli. Har ju tagit ganska många extra timmar just denna vecka som jag har skrivit tidigare för att Jenca ska på semester. Stackars liten blev sjuk precis lagom innan resan. Imorgon är jag ledig en dag och då ska jag bara ligga på soffan med fötterna högt, sedan börjas det igen. många timmars hårt arbete. Jag har lite för mycket tankar i huvudet just nu, lägenheten, lägenheten, lägenheten, lån, jobb, julen. jag kommer få reda på i mitten av november om jag kan åka hem över julen. Så vi får se hur det blir.

efter att ha varit så spänd i flera dagar/veckor för lägenhet, nya arbetsuppgifter osv. börjar det äntligen att lätta och då kommer jag förmodligen bli sjuk. Min kropp fungerar så och det sa min mamsing också. Så nu väntar vi bara in lite små administrativa saker som fortfarande håller mig på spänn sen kan vi räkna med en sjuk Karlsson.

hej hopp i lingonskogen


Ett virrvarr

Igår var ju jag och Peter som sagt och kollade på möbler. Lättare sagt än gjort ibland, speciellt när det gäller att prova soffa! Vi var inställda på att köpa en skinnsoffa antingen i vitt eller svart men så blev det inte till slut. Nu har vi hittat en skiiitsnygg svart tygsoffa med fet divan som vi gillar som tusan och dessutom var den jätteskön. Matgruppen blir nog samma som vi har sett på nätet på em's hemsida i svart. Ni får se sen om sisådär 2 månader :P och sen är jag helt inställd på att ha ett runt, vitt, högblankt köksbort, Peter vill dock ha ett fyrkantigt men jag ska stå på mig här. Jag ska HA ett runt köksbord med fyra vita stolar. Mums så snyggt. Jag har så mycket planer och inredningstankar just nu som jag måste prata med min karl om. :) Men vi har fortfarande ett litet tag på oss men om vi skulle beställa soffan nu så får vi den tidigast i mitten av novemver så hur mycket tid som helst har vi kanske inte även om man helst vill tro det. Hur långt före börjar man flyttpacka? Jag skulle helst vilja börja nu men då är ju jag en sån som packar väskan för en utlandsresa två veckor innan det är dags också. Lite överdriven men samtigt så charmig att man inte kan tycka att jag är löjlig :P


D i n  b ä g a r e  k o m m e r  a l d r i g  v a r a  t o m ,  t y  j a g  k o m m e r  v a r a  d i t t  v i n

Mycket i huvudet

Ja just nu är det mycket som snurrar och min tidigare sömnlöshet har blivit snäppet värre då mina tankar innehåller möbler till nya lägenheten, jobbet, träningen som jag aldrig hinner med, familjen med mera. Kunde aldrig tänka mig att det skulle bli så svårt att välja möbler till en vit lägenhet. Svarta eller vita möbler, det är frågan mina damer och herrar. Ikväll är det jobb 17.30-03.00 vilket betyder att de sista timmarna tillbringas i disken. Tur att man är två på lördagkvällar där.

Nä det blev ett litet snabbt och kluddigt inlägg, ska hoppa in i duschen nu för sen blir det EM möbler innan de stänger kl 15.

Oktober

Oktober för mig kommer bestå av väldigt mycket jobb. Här nämligen tatt lite extra pass för 27,5 timmar nästa vecka för vår kära Jennica ska åka till Spanien och gotta sig. Så från idag ser mitt schema ut som följande:

Tors 1/10 - 09.00-21.00
Fre 2/10 - 16.45-23.00
Lör 3/10 - 17.30-03.00
Sön 4/10 - 16.45-22
Mån 5/10 - 18.00-22.00
Tis 6/10 - Ledig
Ons 8/10 - 18.00-02.00
Tors 8/10 - 16.45-02.00
Fre 9/10 - 11.30-15.00 samt 16.45-23.00
Lör 11/10 - 13.00-23.00
Sön 12/10 - 13.00-23.00
Mån 13/10 - 16.45-23.30
Tis 14/10 - 16.45-24.00

Mysigt va? Det stavas P E N G A R. Och sånt kan man behöva när man ska flytta och ha sig i december. Det är faktiskt en av anledningarna till att jag tog så mycket pass. Kommer bli hårda veckor framöver men det kommer att vara värt det i slutändan.



Sen är det bra att man jobbar så mycket också för det blir billigare för mig. Jag kan inte shoppa när jag har tråkigt. Jag har börjat planera julklapparna och det kräver sin shopping sen men jag funderade på att börja redan nu men kom på att sakerna jag köper nu inte kommer att ha bytesrätten kvar efter jul så det är väl lika bra att vänta lite. :( suck.

Nu ska jag koka mig lite kaffe, slå på TVn och slänga upp fötterna på vardagsrumsbordet, för det är jag värd efter gårdagens arbetspass.

9.00 leverans av varor, snacka om att man bar och packade upp tills hela ryggen var sne
10.00 göra iordning stationerna, vi var bara 2 st i köket över lunchen så vi hade en del.
11.30 lunchen börjar och vi lagade mat tills kl var 15.00, då gick jag på lunch, väl tillbaka från lunchen började FOH personalen droppa in och ville ha mat, suck. Och sen fortsatte det. Vi hade FULL restaurang och vi tar in 400 pers. Det ni. Efteråt sa köksmanagern till mig att jag var grym kanske 3 gånger :) Man måste ju visa att man är en brud av stål så det var bara att köra på. Stod på plate/nacho och gjorde ceasarsallader och vitlöksbröd tills det sprutade ur mina öron när väl något annat stod på listan var jag så glad, så glad. Underbarkväll.

Nä som sagt. Kaffe.


plötsligt händer det

den 1 december flyttar jag och peter till denna bedårande kvart som vi har köpt i Malmö-city;




ibland blir jag avundsjuk på mig själv :)

RSS 2.0